Vývoj miminka, držení a záklon hlavicky
Ahoj mamky, jsem prvorodička a mám dotaz ohledně správného vývoje. Synovi jsou dva měsíce a začal velmi rychle držet hlavičku, dávám ho na odříznutí přes rameno a on ji zvedá a dívá se okolo sebe, to samé v šátku, je velmi zvídavý. Poloha na tygříka ho nebaví, protože se dívá do země a ani držení v poloze klasické kolébky, kdy se zase dívá nahoru. Chce být nošen vertikálně a rozhlížet se, jinak pláče. Nosím ho tedy buď přes rameno, v šátku a nebo v klubíčku (zády opřený o mé břicho) ve všech těchto polohách se ale propíná a nechce mít záda do tvaru C a být uvolněný. Hlavičku zaklání hlavně při protahování a v poloze na boku. Behem dne ho dávám na hrací dečku a hraju si s ním tak, ze se dívá dolu. Nohy uz pěkně zvedá, jak na dečce tak v kočárku. Nechce ale byt na bříšku, to vzdycky hrozně moc pláče a je vice méně pasivní. Na bříšku vydrží jen kdyz ho položím na sebe ale to zase zvedá hlavu do záklonu a dívá se mi do obličeje a usmívá se. Je to normální vývoj, nebo máme řešit s pediatrem? Dekuji za radu.
Super nápad, už jsem syna objednala na fyzioterapii. Pediatr problém při prohlídkách nevidí. Syn je jinak klidný, kojí se bez problémů, přibírá, nemá problém se spaním, ani s vyprazdňováním, prdíky jsou jen ráno a odchází bez potíží. Uvolnit se dokáže, když usíná, něco ho zaujme, nebo je ohnutý přes rameno a má výhled, většinu času je spíš uvolněný. I v tom šátku to C nakonec udělá kdyz usne, ale do té doby vystrkuje hlavu a je narovnaný, ačkoliv vím, že by neměl ještě v tomto věku.

Určitě bych nepodporovala zaklon hlavy, myslím si, že nebude ani tak zvědavý jako spíš mít vysoký tonus, snažila bych nosit v klubíčku, pediatra bych zkusila, případně fyzio (byla jsem i jen na konzultaci jako samoplátce)