icon

VZP a úřad práce

ladusska24
Včera v 09:21

Ahojky .
potřebovala bych poradit s mojí situací na úřadu práce. Od listopadu jsem byla vedená v evidenci. U toho jsem měla dohodu o pracovní činnosti, kde jsem každý měsíc povinně dokládala potvrzení o nulovém výdělku.
Ta DPČ mi skončila v lednu a od té doby jsem tam už nepracovala. Doložila jsem zápočtový list a potvrzení o ukončení, ale paní na úřadě po mně pořád chtěla další papír o nulovém výdělku, i když už jsem tam nebyla zaměstnaná. Snažila jsem se jí to vysvětlit, ale trvala si na svém.
Nakonec se mnou zahájila správní řízení. Když jsem tam byla 27. července, tak mi řekla, že jsem pořád v evidenci, ale že ten papír musím stejně doložit. Volala jsem do bývalé firmy, ale tam mi řekli, že mi ho nevystaví, protože už u nich nepracuju a není důvod.
Minulý týden ve čtvrtek mi přišla obálka z úřadu práce do schránky, zatím jsem si ji nevyzvedla. Mám teď strach, že mě vyřadí z evidence a že mi na VZP naskočí dluh, který nebudu mít z čeho zaplatit.
Mezitím si aktivně hledám práci na HPP, rozeslala jsem asi 7 životopisů, ale zatím bez odpovědi. Od pondělí 25.8. jsem nastoupila přes agenturu na DPČ do obchodů jako Tesco, Albert a Kaufland. Mám 180 Kč na hodinu hrubého, zatím jsem byla čtyřikrát v práci a mám směny až do neděle.
Jen se bojím, co bude s tím zdravotním a jak vlastně ta nová DPČ funguje.?

jolysek
Včera v 11:21

@ladusska24 to je blbost, za tohle se z úřadu práce nevyřazuje a výdělek se dokládá vždy do konce následujícího měsíce. Neměla jsi v průběhu evidence jiný průšvih? Co je přesně uvedeno jako důvod v oznámení o zahájení správního řízení? Nedodržení výdělku určitě ne, protože to si může úřednice zjistit sama.

j.a.n.i
Včera v 11:33

@ladusska24 A nezapomněli te v práci odhlásit?

anonym_36347f
Včera ve 13:16
@j.a.n.i

@ladusska24 A nezapomněli te v práci odhlásit?

@j.a.n.i presne to me taky napadlo... v rámci JMHZ se musi odhlasit i clovek na dpp a dpč bez výdělku. Je možné, že to neudělali. Ale to by ti snad na tom pracáku řekla... zvláštní...