Žaloba gynekologa
Ahoj holky, chtěla bych poprosit, jestli některá z Vás má za sebou žalobu gynekologa a případný soudní spor. Měla jsem naprosto zdravé těhotenství, jenže ve 22 tt jsem v noci začala cítit velmi silný a nepříjemný tlak při močení a neustálé nucení na močení a pocit, že se nemůžu vyčůrat. Nemohla jsem tu noc vůbec spát a hned ráno jsem psala gynekologovi a popsala v mailu všechny příznaky i podezření na zánět močových cest. Ještě ten den jsem šla do ordinace na vystřeni už jako poslední pacientka. Celé vystření trvalo 10 minut. V moči mi byla nalezena bílkovina B+. Myslela jsem si, že doktor vyšetřením zjistil, zda tam není infekce a zánět, ale až zpětně po konzultaci s jinými lékaři mi řekli, ze vyšetření lakmusovým papírkem je nedostatečné a při takto akutních příznacích a bílkovině v moči je postup lege artis tu moc odeslat do laboratoře. Dr. v podstatě nic nevyšetřil a poslal me domů s doplňkem stravy a do zprávy zapsal dohled nad normálním těhotenstvím. Mě za 10 dní praskla plodová voda a museli mi ve 23 tt porod vyvolat. Kvůli nízkému týdnu mě nikam nepřevezli. Moje holčička se narodila na pokoji živá, hýbala se a snažila se dýchat, asi za 15-20 min zemřela. Uz jsem zahájila právní kroky a čekám na znalecký posudek z Podolí. Byl tu někdo v podobné situaci? Dekuji za veškeré odpovědi.
Nesoudila bych se, jak mu chceš dokázat, že ti kvůli tomu praskla voda? Pokud jsi rodila sama na pokoji, napsala bych stížnost.
Nesoudila bych se, jak mu chceš dokázat, že ti kvůli tomu praskla voda? Pokud jsi rodila sama na pokoji, napsala bych stížnost.
@1pomnenka V nemocnici mi kultivací stěru z čípku potvrdili masivní nález bakterie, která právě odtok vody způsobuje a histologie placenty potvrdila zánětlivá ložiska a zároveň vyloučila jiné patologie placenty.
@zuzka19988 ahoj, úprimne veľmi ma to mrzí...Momentálne s tebou veľmi cítim, lebo v pondelok ma čaká tiež vyvolanie pôrodu. Chcem sa ťa len spýtať a nemusíš odpovedať ak nechceš...Bolo to náročné? ako dlho ti trval.pôrod? videla si bábatko, dala ho pochovať?
@aaaelias Nejvíc to bylo náročné psychicky samozřejmě… dali mi ráno cca v 10 tabletu na vyvolání a začala mi účinkovat rychle. První kontrakce přicházely zhruba za dvě hodiny, poté mi dali ještě oxytocin a po něm jsem měla kontrakce po minutě, nechala jsem si dát epidural a jsem za to ráda. Už té psychické bolesti bylo hodně, takže mi to pomohlo alespoň od té fyzické. Porod jinak byl rychlý, zhruba 3-4 hod od podání tablety se malá narodila. Byla jsem v tu chvíli na pokoji sama s přítelem, protože sestra běžela pro doktora. S malou jsem se mohla rozloučit a mela ji u sebe asi půl hodiny. Poté mě vezli na revizi dělohy…. Myslím na Tebe a moc přeju, ať to máš co nejrychleji za sebou.🙏 Ale upřímně, na bolest člověk zapomene, ale psychicky je to horší.
@aaaelias Nejvíc to bylo náročné psychicky samozřejmě… dali mi ráno cca v 10 tabletu na vyvolání a začala mi účinkovat rychle. První kontrakce přicházely zhruba za dvě hodiny, poté mi dali ještě oxytocin a po něm jsem měla kontrakce po minutě, nechala jsem si dát epidural a jsem za to ráda. Už té psychické bolesti bylo hodně, takže mi to pomohlo alespoň od té fyzické. Porod jinak byl rychlý, zhruba 3-4 hod od podání tablety se malá narodila. Byla jsem v tu chvíli na pokoji sama s přítelem, protože sestra běžela pro doktora. S malou jsem se mohla rozloučit a mela ji u sebe asi půl hodiny. Poté mě vezli na revizi dělohy…. Myslím na Tebe a moc přeju, ať to máš co nejrychleji za sebou.🙏 Ale upřímně, na bolest člověk zapomene, ale psychicky je to horší.
@zuzka19988 ďakujem ti krásne za tvoje zdielanie a pocity....vzali ste si telíčko sebou a pochovali alebo ste to nechali na nemocnicu? To, že si ju videla, nezanechalo to v tebe horšie pocity? ja sa totiž stále rozhodujem, či to zvládnem, držať to mŕtve telíčko...
@1pomnenka jak? No jednoduše....píše, že infekce byla prokázána, vypadá to, že infekce způsobila chorioamnitidu a následný odtok vody.... kdyby byl gynekolog důslednější, mohla se ihned nasadit ATB a možná by se celé tragédii zabránilo, možná ale taky ne.....
@zuzka19988 moc mě mrzí, že si musíš tímhle procházet, a že došlo k zanedbání péče, které vedlo ke smrti tvé holčičky 😔 pokud si myslíš, že žaloba ti přinese klid na duši, běž do toho, ale bude to nejspíš běh na dlouhou trať, budeš se muset k celé situaci vracet stále dokola a tu bolest si připomínat a výsledek tě možná neuspokojí nebo naopak ještě víc frustruje 😔 za sebe bych udělala to, že bych řekla gynekologovi něco hezky od plic, napsala stížnost, recenze všude, kde by to šlo a samozřejmě si našla jiného....pak bych za tím udělala tlustou čáru a už bych se k tomu nechtěla nikdy vracet. Přeji ti plno sil. 🍀
@zuzka19988 ďakujem ti krásne za tvoje zdielanie a pocity....vzali ste si telíčko sebou a pochovali alebo ste to nechali na nemocnicu? To, že si ju videla, nezanechalo to v tebe horšie pocity? ja sa totiž stále rozhodujem, či to zvládnem, držať to mŕtve telíčko...
@aaaelias Nemocnice nám řekla, že jelikož už bude mít rodný a úmrtní list, tak pohřeb si zařizujeme sami. Byla jsem 3 dny na to v pohřební službě domluvit kremaci a urnu jsem si poté vyzvedla. Také jsem moc váhala, jestli malou vidět, ale jedna empatická sestřička mi řekla, že mají zkušenosti, že zpětně jsou maminky rády, když se rozloučit můžou. Ano, byl to silný zážitek, ji mít u sebe s vědomím, že si ji nikdy neodneseme domů, ale nelituju, ze jsem ji u sebe mohla mít alespoň tuhle krátkou dobu.🙏
@1pomnenka jak? No jednoduše....píše, že infekce byla prokázána, vypadá to, že infekce způsobila chorioamnitidu a následný odtok vody.... kdyby byl gynekolog důslednější, mohla se ihned nasadit ATB a možná by se celé tragédii zabránilo, možná ale taky ne.....
@zuzka19988 moc mě mrzí, že si musíš tímhle procházet, a že došlo k zanedbání péče, které vedlo ke smrti tvé holčičky 😔 pokud si myslíš, že žaloba ti přinese klid na duši, běž do toho, ale bude to nejspíš běh na dlouhou trať, budeš se muset k celé situaci vracet stále dokola a tu bolest si připomínat a výsledek tě možná neuspokojí nebo naopak ještě víc frustruje 😔 za sebe bych udělala to, že bych řekla gynekologovi něco hezky od plic, napsala stížnost, recenze všude, kde by to šlo a samozřejmě si našla jiného....pak bych za tím udělala tlustou čáru a už bych se k tomu nechtěla nikdy vracet. Přeji ti plno sil. 🍀
@hasara33 Děkuju za Tvoje slova. Je to moc těžké rozhodování. Konzultovala jsem to s vice doktory a ti zase dál v nemocnici a celkem 12 doktorů se shodlo, že vyšetření nebylo dostatečné a riziko poslat těhotnou s příznaky zánětu a infekce domů obrovský. Upřímně mi nejde pouze o spravedlnost v mém případě, ale doktor mi při odchodu řekl, že většině Blokurima zabere a nejsou potřeba antibiotika. Takže u 10 pacientek mu tato “léčba “ a zanedbaná diagnostika může vyjít a u 11 ne, takže mi jde i o to, aby nějaká další maminka nedopadla podobně jako já.🙏
@1pomnenka Byla jsem v nemocnici, kde jsem se setkala se 2 ženami, které měly zánět močových cest a čekalo se, jestli dojde nebo nedojde k předčasnému porodu.
Postup lékaře byl otřesný a autorka má mou podporu. Ještě bych mohla doporučit obrátit se na Petru Langovou, která vede na FB skupinku Osvěty. Častou vedou podobné soudní spory s lékaři apod.
@1pomnenka Byla jsem v nemocnici, kde jsem se setkala se 2 ženami, které měly zánět močových cest a čekalo se, jestli dojde nebo nedojde k předčasnému porodu.
Postup lékaře byl otřesný a autorka má mou podporu. Ještě bych mohla doporučit obrátit se na Petru Langovou, která vede na FB skupinku Osvěty. Častou vedou podobné soudní spory s lékaři apod.
@anonym_7b41db Mockrát děkuji za komentář, na stránky se podívám. 🙂 Osobně doktory uznávám a chápu náročnost jejich povolání. Nejsem člověk, který by hledal problémy tam, kde nejsou. Co mě ale hodně mrzí a štve, že jsem sama upozornila na zánět močových cest a i přes nález na papírku se doktor ani neobtěžoval poslat moč na kultivaci a sediment, aby se ujistil, co tam je za bakterii a na jaká ATB je citlivá. Člověk si platí zdravotní pojištění a poté když má potíže v tom nejcitlivějším období v životě, tak se mu nedostane ani základní péče. To mě na tom všem prostě štve. Proto jsem si našla kontakty na lepší právníky, kteří řeší zdravotní právo a nechala si vypracovat posudek od lidi z oboru, kteří tomu rozumí. Tak uvidím.
Něčím takovým by si neměla projít žádná máma, je mi to moc líto. Pokud došlo k pochybení, je třeba to řešit, aby se minimalizovalo riziko, že se to bude opakovat. Pokud ti právníci doporučí soudní spor, dopředu se připrav na to, že se tam bude řešit mimo jiné i tvůj zdravotní stav v oněch 10 dnech a zda jsi na něj adekvátně reagovala, tedy zda jsi vyhledala další lékařské ošetření, pokud se stav při užívání blokurimy neměnil či zhoršoval. Nečeká tě jednoduché období, proto neváhej vyhledat pomoc terapeuta, pokud toho na tebe bude moc, ať z toho ještě fyzicky neonemocníš.
@hasara33 Děkuju za Tvoje slova. Je to moc těžké rozhodování. Konzultovala jsem to s vice doktory a ti zase dál v nemocnici a celkem 12 doktorů se shodlo, že vyšetření nebylo dostatečné a riziko poslat těhotnou s příznaky zánětu a infekce domů obrovský. Upřímně mi nejde pouze o spravedlnost v mém případě, ale doktor mi při odchodu řekl, že většině Blokurima zabere a nejsou potřeba antibiotika. Takže u 10 pacientek mu tato “léčba “ a zanedbaná diagnostika může vyjít a u 11 ne, takže mi jde i o to, aby nějaká další maminka nedopadla podobně jako já.🙏
@zuzka19988 chápu, jestli je tohle tvá motivace k podání žaloby, což je mimochodem úctyhodné, pak ti moc držím palce, aby se to dostalo kýženého výsledky. Nicméně musíš se opravdu velmi, ale velmi psychicky obrnit, protože jak jsem řekla, budeš se muset k té situaci stále dokola vracet. Drž se a klidně se ozvi, jak to dopadlo. 🙂

@zuzka19988 ahoj, úprimne veľmi ma to mrzí...Momentálne s tebou veľmi cítim, lebo v pondelok ma čaká tiež vyvolanie pôrodu. Chcem sa ťa len spýtať a nemusíš odpovedať ak nechceš...Bolo to náročné? ako dlho ti trval.pôrod? videla si bábatko, dala ho pochovať?