icon

Západní Čechy - místa, která chytnou za srdce

2veverka
Dnes v 07:25

Holky, rádi bychom letos jeli na výlet s dětmi do západních Čech, tento region vůbec neznáme. Vloni některé z vás byly z dovolené v této oblasti nadšené, ale teď nemůžu ty diskuze dohledat... Mám dva pokročilé puberťáky a devítiletého kluka. Dotaz je, která místa podle Vás chytnou za srdce i náročnou mládež.
Předně potřebuju najít dobrou strategickou základnu - vzít i přes střední Čechy (Křivoklát) nebo směřovat spíš ke Krušným horám? A dále si program: památek je tolik, že se mi těžko vybírá: koukám na kláštery v Kladrubech, Plasích, na relikviář sv. Maura v Bečově, spoustu zámků... - co vás chytlo za srdce? Lázeňská města předpokládám že pro děcka nemají moc smysl. Dcera by ráda i do přírody (kam??). Beru i skrytější místa s osobitou atmosférou. Klidně prosím hrňte i tipy na dobré obědy, chorvatskou zmrzku apod. Děkuju!!

lis6
Dnes v 08:23

Nejkrásnější příroda z Čech je ve Slavkovském lese, máme tu všechno. Hadce, rašeliniště, mokřadní louky, suché stráně. Problém hezky kvetoucích kytek je, že teď už jim končí sezóna, v létě moc nejsou. Ale rozhodně doporučuji navštívit profláknutá místa jako Kladská, Křížky, Smraďoch - zážitek bublající a smrdutá jezírka, to musí zaujmout i puberťáka, mě se víc líbí Sirňák, ale tam není snadné se dostat. Pak samozřejmě Soos. Ale lázeňská města bych nezavrhovala, takové kafíčko a lázeňská oplatka....
Bečov je krásný nejen Maur, ale i botanická zahrada a okolí, vyhlídky na Bečov
Dobrá zmrzlina v Mariánských Lázních italská, naproti knihovně

2veverka
autor
Dnes v 08:28
@lis6

Nejkrásnější příroda z Čech je ve Slavkovském lese, máme tu všechno. Hadce, rašeliniště, mokřadní louky, suché stráně. Problém hezky kvetoucích kytek je, že teď už jim končí sezóna, v létě moc nejsou. Ale rozhodně doporučuji navštívit profláknutá místa jako Kladská, Křížky, Smraďoch - zážitek bublající a smrdutá jezírka, to musí zaujmout i puberťáka, mě se víc líbí Sirňák, ale tam není snadné se dostat. Pak samozřejmě Soos. Ale lázeňská města bych nezavrhovala, takové kafíčko a lázeňská oplatka....
Bečov je krásný nejen Maur, ale i botanická zahrada a okolí, vyhlídky na Bečov
Dobrá zmrzlina v Mariánských Lázních italská, naproti knihovně

@lis6 Moc děkuju za zasvěcenou odpověď! Já jsem právě horovala za Slavkovský les, slyšela jsem, že je nedoceněný. Ale můj muž cosi vykládá o tom, že jsou ve SL divní ochránci národního parku a omezují člověka... - máš k tomu zkušenost? Napadlo by Tě poblíž nějaké fajn místo jako základna na ubytko? Bečov si tedy píšu na seznam určitě, zmrzlina a dobré místo na oběd ještě někde jinde v okolí prosím?

lis6
Autor odpověď smazal
lis6
Dnes v 08:53

Tip na ubytování tedy nemám, ani na jídlo, popravdě tu moc nechodíme, a když někde,tak úplně doporučit nemůžu.

hadruska
Dnes ve 13:06

Plasy jsou taky super,koisek od klastera je letiste,mini zoo a pramen Prdlavky.Marjanky maji i krasny Boheminium a lanovku.A Cheb!Spalicek a falc jsou taky dobry

2veverka
autor
Dnes v 15:34
@hadruska

Plasy jsou taky super,koisek od klastera je letiste,mini zoo a pramen Prdlavky.Marjanky maji i krasny Boheminium a lanovku.A Cheb!Spalicek a falc jsou taky dobry

@hadruska Je, dekuju. A pramen Prdlavky (neznam) ma zvladtni kouzlo?

hadruska
Dnes v 16:20
@2veverka

@hadruska Je, dekuju. A pramen Prdlavky (neznam) ma zvladtni kouzlo?

@2veverka Jasne.Je to kousek od klastera a prdi se po tom 😁😁.My tam byli na skole v prirode.Cely tyden to pili a pak jsme se od mistnich dozvedeli,ze to je Prdlavka 🙂