icon

Závidím príbuznej

Včera v 10:30

Tak trochu jej závidím. Mojej o pár rokov mladšej príbuznej. Ešte má status "študentka VŠ", v životopise nula pracovných skúseností, no v realite zásnuby a rozostavaný dom.
Kým ja som v tom veku riešila prvú serióznu prácu, prepočítavala výplatu do dní prežitia a učila sa, ako funguje dospelosť bez manuálu, ona už rieši podlahy a termín kolaudácie. Viem, že porovnávanie a závisť sú mi k ničomu, ale aj tak ma to zožiera...že niekomu všetko tak ľahko spadne z neba.

lv
Včera v 10:47

A někdo má dítě, mámu, sebe nemocné rakovinou, třeba. 2/3 světa nemá teplo a dostupnou vodu. Nezáviď, jen tě to užírá a je to k ničemu. Svět není spravedlivej.

anonym_5368cc
Včera v 11:28

Také si postav dům a příštích 30 let ho splácej. Nevážíš si toho, co máš. Když tě ta závist baví, tak se užírej. Hezký Štědrý večer

reeeza
Včera v 11:57

Je to o volbě a o tom, čemu se rozhodneš věnovat pozornost. Buď se rozhodneš žárlit a srovnávat se a myslet na to, co nemáš. A nebo se rozhodneš myslet naopak na zo, co máš, za co jsi vděčná. Stačí maličkosti.

Je to i o uvědomění, kam směřuješ svoji energii. Do něčeho, co tě posilňuje a dělá lepší/ šťastnou/ spokojenou/ vděčnou/ sebejistou ...nebo do něčeho co tě užírá a posiluje tvoji zahořklost/ zmenšuje tvé sebevědomí / ubírá ti energii a radost.

Je to i o prozření, že šťastný život není vždy o megalomanství a vlastnictví, bůhví jakém dobrodružství atp. tak, jak to vidíme na sociálních sítích či ve filmech. Šťěstí může být naopak v jednoduchosti, maličkostech, zdánlivě obyčejných věcech...vidět, jak ti roste na zahradě zelenina, vědět, že máš zdravé spokojené děti věnovat se koníčkům, které tě baví a naplňují..stačí vlastně málo. Užírat se žárlivostí ti nic nedá, ale mnoho vezme.

tehulinka91
Dnes v 19:18

Chápu tě. Prošla jsem si taky malou závistí a víš k čemu jsem došla? Že když začali mít problémy, říkala jsem si jaká jsem kráva, že jsem jim záviděla ,že jim přeju aby ty problémy neměli, co na tom, že jim vše spadne do klína. Je to rodina a máme je rádi, my sami víme jak je život těžký a nepřejeme jim, aby si museli projít tím stejným. My to zvládáme, musíme, ale když oni nemusí, proč jim závidět tu snadnější cestu? Přej jim to. 😊 Je jasný, že někdy je toho příliš, co musíme snášet, ale vždycky může být hůř. Buďme rádi za to co jsme dokázali vybudovat a zvládnout i s překážkami 💕 díky tomu dokážeme pomoct svým rodinám ❣️

krasnazaba
Dnes v 20:18

Ještě nevíš, co jí život nadělí. Nezáviď.

lenivekotatko
Dnes ve 22:05

Nezávidím 😀🤣 ale obcas si posteskneme s manzelem,ze je spousta lidi,co dostane byt darem,my holt hypoteka no🤣 ale zase,nebyli bychom tam kde jsme,kdyby jsme to vse rovnou meli,prece jen ta cilevedomost,ja chci,a budu mit,k necemu je... Kazdy jsme odesli s holym zadkem dejme tomu..ale po par letech to uz je jina pohadka😆hlavne jsme spokojeni,i kdyz nemame barak za nic,ale i ta cesta, malovat pronajatý byt, udelat si to tam aspon trochu hezke,tisic prestehovani veci,skladani nabytku,tapetovani🤣🤣🤣 vybavovani kuchyne, zjišťování ze fakt nuz z pepca je na houby... Je to kazdeho cesta...jak se z jednotlivce stane par,pak rodina... Zalezi jak si to nastavis v hlavě..ja jsem (myslim si) puvodne z docela bohate rodiny,kdy jsme meli vse... Ale taky vse pomine,neco se stane a puk ..neni nic...vypnuta elektrina,plyn i hlad... Ano i v dnesni dobe..A to mne fakt hodne posililo,doted tomu rikam zkušenost,ale tvrda🤣 zpetne si rikam,ze jsem necim takovym musela projit...i kdyz nemusela,ale teprve potom jsem vse zacala pomalu chapat