icon

Změny na děložním čípku

Včera v 07:49

Dobré ráno holky,

ja si přijdu už úplně vadna😔

Od 8/2021 jsem sledovana pro změny na děložním čípku, nevím jaké HPV, navštěvuji dvě COP protože jsem pacient co nevěří jednomu lékaři….

Dle doktoru nalez drobný, neškodný a hodný sledováni. A ja to nějak nedokážu zpracovat protože nikoho ve svém okolí s tim neznam, a sama si prijdu jak prašivá. Snazim se si to vysvetlovat v hlave, ze jsem hlidana a vsechno bude v poradku.

Prijde mi, ze jsem ted i zhubla, nevim jestli stresem nebo co se deje…Mam čtyřletého syna, a chtela bych casem i deuhe dite…ale s tim jak na tom jsem psychicky 🙁

lencaa11
Včera v 08:52

@anonym_autor doporučuji skupinku https://facebook.com/groups/970050296407151/

autor
Včera v 08:58
@lencaa11

@anonym_autor doporučuji skupinku https://facebook.com/groups/970050296407151/

@lencaa11 tam jsem se přidala, a stres ještě vystoupal… Skoro všechny ženy jsou tam po konizaci😔Kterou já nemám indikovanou, jen sledování

levandule_k
Včera v 09:49

Tohle řeší spoustu žen, akorát o tom nevíš. Jestli tě to takhle ničí, tak je to na psychoterapii. Klidně bych si to doplnila i nějakou alternativou typu kineziologie, rodinné konstelace, ale pouze v případě, že je ti alternativa blízká.

Konizace se dělá, když se to ještě víc zhorší. Lékaři ji nedělají preventivně. U tebe je šance, že se to dá normálu a tělo se s tím popere. Není to špatně, že nemáš za sebou konizaci. Mám pocit, že ty jsi v takové stavu, i kdyby jsi objela všechny pracoviště specializující se na rakovinu čípku a všichni ti řekli, že je to na sledování, budeš stejně v nervu.

Řeknu, jak přistupuji já ke svému tělu, když mám nějakou nemoc, tak se mu snažím dodat nějaké vitamíny, bylinky, dobrou stravu, aby se mohlo dát dohromady. Dodám mu materiál a ať to opraví. (Pokud to řeším s lékařem, tak dodržuji, co mi lékař doporučí.) Samozřejmě je důležitá i psychická pohoda. Tu ty teď nemáš, jsi v totálním nervu, stresu. Vylučují se ti stresové hormony. Tělo se připravuje na boj o život, ale ne s rakovinou, ale asi na takový, kdyby tě měl někdo zapíchnout.

Zkus zapracovat na té psychice, hodně tě to ničí.

autor
Včera v 10:05
@levandule_k

Tohle řeší spoustu žen, akorát o tom nevíš. Jestli tě to takhle ničí, tak je to na psychoterapii. Klidně bych si to doplnila i nějakou alternativou typu kineziologie, rodinné konstelace, ale pouze v případě, že je ti alternativa blízká.

Konizace se dělá, když se to ještě víc zhorší. Lékaři ji nedělají preventivně. U tebe je šance, že se to dá normálu a tělo se s tím popere. Není to špatně, že nemáš za sebou konizaci. Mám pocit, že ty jsi v takové stavu, i kdyby jsi objela všechny pracoviště specializující se na rakovinu čípku a všichni ti řekli, že je to na sledování, budeš stejně v nervu.

Řeknu, jak přistupuji já ke svému tělu, když mám nějakou nemoc, tak se mu snažím dodat nějaké vitamíny, bylinky, dobrou stravu, aby se mohlo dát dohromady. Dodám mu materiál a ať to opraví. (Pokud to řeším s lékařem, tak dodržuji, co mi lékař doporučí.) Samozřejmě je důležitá i psychická pohoda. Tu ty teď nemáš, jsi v totálním nervu, stresu. Vylučují se ti stresové hormony. Tělo se připravuje na boj o život, ale ne s rakovinou, ale asi na takový, kdyby tě měl někdo zapíchnout.

Zkus zapracovat na té psychice, hodně tě to ničí.

@levandule_k dekuju za tvoje slova…Jsem objednaná na brezen k psycholožce, sama vidim jak mi to kazí dny s rodinou…Ja mam strašně fajn manžela je hodny, stara se hezky o me i o syna…syn je taky hodný, stavíme vysněný dům, v létě mame v planu dovolenou s velkou části rodiny, ja bych mela byť šťastná a vděčna za to vsechno😔Rikam si to každý den, jen nejak neumím poručit te hlavě😔

liaska
Včera v 10:12

Ahoj 🙂
Ráda bych přispěla - také jsem cca 1,5 roku hlídaná vůči změnám na děložním čípku. Když jsem se to dozvěděla, byla jsem na tom také špatně, hlavně psychicky. Bývala jsem i hodně nemocná. Postupem času, když jsem docházela pravidelně, dala jsem si do hlavy, že mě hlídají a vše bude ok. Byl mi poté odebrán vzorek z biopsie a vše dobrý. Nakonec jsem měla nějaké špatné výsledky ze stěru na výtok, dostala ANT. Rok jsme se také snažili o miminko a nešlo to. Jakmile jsem dobrala ANT, na první pokus se nám podařilo a teď již začínám druhý trimestr ❤
Držím pěstičky, ať je vše v pořádku a jak bylo psáno výše, pokud si vůči tomu potřebuješ s někým promluvit, není na tom nic špatného.
Hodně sil!

autor
Včera v 10:16
@liaska

Ahoj 🙂
Ráda bych přispěla - také jsem cca 1,5 roku hlídaná vůči změnám na děložním čípku. Když jsem se to dozvěděla, byla jsem na tom také špatně, hlavně psychicky. Bývala jsem i hodně nemocná. Postupem času, když jsem docházela pravidelně, dala jsem si do hlavy, že mě hlídají a vše bude ok. Byl mi poté odebrán vzorek z biopsie a vše dobrý. Nakonec jsem měla nějaké špatné výsledky ze stěru na výtok, dostala ANT. Rok jsme se také snažili o miminko a nešlo to. Jakmile jsem dobrala ANT, na první pokus se nám podařilo a teď již začínám druhý trimestr ❤
Držím pěstičky, ať je vše v pořádku a jak bylo psáno výše, pokud si vůči tomu potřebuješ s někým promluvit, není na tom nic špatného.
Hodně sil!

@liaska dekuju!❤️ja jsem hlidana uz dlouho, taky byla biopsie, dva asi nejlepsi onkogynekolove v Praze me videli, u jednoho jsme i zustala v jeho peci jejim pan profesor Slama od Apolinare….Mam čtyřletého syna za chvilku vlastne 5let…je to moje stesti❤️Mela jsem ted náročných par let, smrt tatinka, rakovina prsu u sestry…myslela jsem, ze vsechno mam zpracované a zvladnu to😔Prijdu si v tomhle strasne slaba a neschopna, jsou lidi opravdu nemocny, nestatný, maji horší osudy…

liaska
Včera v 10:22

Moc mě mrzí celkově, když si člověk musí procházet takovými náročnými cestami v životě 😔 Soucitím, posledních pár let mi přijde celkově nátlak...Každopádně jak se říká - to sluníčko zase vyjde ❤ Máš synátora, tvé štěstí, upni se na něj ❤
a určitě si nepřipadej neschopná! a pro každého je problém problémem. Ať už dítě, co má problém vyslovit Ř, člověk, co neví, jak se zapíná pračka, až po lidi, kteří zažívají věci viz. výše. Obrazně.
bude dobře❤

autor
Včera v 10:55
@liaska

Moc mě mrzí celkově, když si člověk musí procházet takovými náročnými cestami v životě 😔 Soucitím, posledních pár let mi přijde celkově nátlak...Každopádně jak se říká - to sluníčko zase vyjde ❤ Máš synátora, tvé štěstí, upni se na něj ❤
a určitě si nepřipadej neschopná! a pro každého je problém problémem. Ať už dítě, co má problém vyslovit Ř, člověk, co neví, jak se zapíná pračka, až po lidi, kteří zažívají věci viz. výše. Obrazně.
bude dobře❤

@liaska dekuju❤️