ZS a přechod z 1 na 2 stupeň - dítě s PAS
Prosím poraďte jak byste řešili vy nebo na co se máme doma zaměřit ..
Jde o to, že máme dítě s PAS , nyní je na normální ZS s asistentkou, má vypracovaný IVP a nyní v 5 třídě, má samé jedničky , doma se vůbec neučíme .. škola ho baví ..
Chování bezproblémové , dosud jsme neřešili žádný problém..
Teď je problém, naše učitelka mi sdělila, že má obavy že naš syn nezvládne 2 stupeň na ZS a ať ho dáme do speciální školy ? Jde o to, že syn malo mluví, ale ve větách.. ale nedá třeba dlouhé vyprávění .. a práce s textem typu .. dopln podle tebe konec věty ..
Já jsem samozřejmě kontaktovala SPC , ty do školy přijedou a případně upraví plán .. ale stále nějak nemůžu pobrat tu informaci od učitelky ..
Syn nemá snížený intelekt, nikdy nám to klinicky psycholog nenapsal.. má problém s řečí, tu má nejníže .. ale v ostatních věcech má průměr případně nadprůměr ..
Nevíme co dál jak tohle řešit ?
Máme dítě dávat do jiné školy .. v okolí žádnou nemáme .. máme jen tu druhou ZS, ta nás nechtěla ani v první třídě , pak praktickou školu ..
Poraďte mi díky

Tady těžko kdo poradí, když nikdo tvé dítě nezná. Určitě to řešte za pomoci SPC. Naší školou prošlo už pár dětí s PAS, pokud spolupracovali rodiče, obešlo se to bez větších dramat. Přizpůsobil se přístup k žákovi, zároveň byla snaha o to, aby se i samotný žák posouval a zvládal toho víc. Učitelé z prvního stupně mají někdy o své svěřence zbytečný strach, druhý stupeň zvládnou nakonec všichni. Je potřeba vzájemná spolupráce, pak to jde. Určitě se domlouvejte s SPC. Žádnou další školu bych nyní neřešila, pokud od nich nedostanete podnět, pokud by skutečně 6. Ročník nezvládal, řešilo by se to pak. Jestli má intelekt v pořádku, stejně ho jinam nevezmou.