Hexacima, máte zkušenost?
Hezký den,
máte někdo zkušenost s očkováním (Hexacima)? Mám ročního chlapečka, teď budeme očkovat poprvé a doktorka mi doporučila právě Hexacimu, ale zatím se mi moc nedaří dohledat zkušenosti ostatních maminek.
Díky!
OM
@mamkamarketa u toho mě varovala Dr., že před nástupem do školky bych musela doočkovat žloutenku.
@stavba záleží na školce... Mladší pediacel má (zatím za sebou 2 vakcíny) a pro ředitelku absence žloutenky není problém a mám dohodnuté, že mi jí normálně v září veme.
Hexa nebo hexacima není bohužel skoro žádný rozdíl a největší potíže dělá právě ta žloutenka, která je ale pro takto malé děti úplně zbytečná.
Tady když sjedete na stránce dolů je srovnání složení vakcíny Infanrix hexa a Pediacel http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2012_13.htm
Pediacel je na tom daleko líp ve více ohledech. Hlavně obsah hliníku, stopové množství formaldehydu atd.
Jinak Hexacima je poměrně nová vakcína a stále probíhá její testování. Složením je podle mě tedy lepší než Infarix hexa, neobsahuje laktózu, má méně hliníku a je tam toho více pozitivního.. Můžete si sama porovnat příbalové letáky.
Damy,
Pediacel a Hexacima ma stejneho vyrobce. Podle toho co jsem dohledal na netu je Hexacima rekneme dalsi generaci Pediacelu doplnena o Hep B. Ockovaci schema 3+1 vnimam jako vyhodu v tom, ze bude zrejme setrnejsi nez 2+1. Dava to smysl?
Certifikace byla provedena na 5 tis. detech, coz je slusny vzorek.
Nejspis to teda bude volba i u naseho miminka. Pak poreferujem 🙂
když dáte hexacinu,,, tak by vás dr. měla informovat že jste v testovacím vzorku pro ČR!!
Dlouho jsem zvažovala, jaké dát očkování a zvolila jsem Hexacímu a zdřejmě jsem zvolila dobře. Malé je 9 měsíců a je narozená o 6 týdnů dříve. Po očkování neměla ani teplotu, možná jen trochu víc spala, jinak nic.

@onamona ahoj, já se na ni ptala dr. a bylo mi řečeno, že složením je téměř stejná jako Hexa, jen je tam malinko míň toho hliníku. Prý to mají pro případ, že by náhodou Hexa nebyla k dispozici, tak aby měly náhradu. Tak jsem dala nakonec klasickou Hexu.