icon

Na koho se obrátit s odborným posouzením očkování MMR?

meggule
12. kvě 2016

Rodičové,
Moje dcerka má 2r 5m a stále nemá ani první dávku MMR vakcíny. Je to z hlediska vysoké nemocnosti - bronchitidy, laryngitidy a astmatu. Praktická lékařka nás poslala na neurologické vyšetření (skrz febrilní křeče při horečkách ), kde ekg dopadlo OK, přesto neuroložka doporučila k celkovému stavu o rok odložit. Pediatrička nesouhlasí i přes to, že nás tam sama odeslala. Na jaký kompetentní orgán se mohu obrátit, aby to odborně posoudili?
Děkuji moc!

panickatlamicka
•
12. kvě 2016

Ja bych se na nikoho neobracela a pani doktorce rekla,ze z pozice rodice (=toho,kdo rozhoduje),budu respektovat doporuceni neurologa.

kika_21
•
12. kvě 2016

Obrátila bych se na FN Motol-je tam poradna pro děti, které mají jiný režim očkování.

alboo
•
12. kvě 2016

@meggule opravim, ekg asi ne, spís to bylo EEG. .. jinak bych to nehrotila a prostě zatim neockovala... pokud na to chces spesl papir, treba kuli skolce, tak v tom Motole. Ale takhle casto nemocný dite ve skolce stejne moc nepobude

p_ch
•
12. kvě 2016

nemusíš to s nikým řešit. Prostě teď očkovat nechcete a hotovo..

panickatlamicka
•
12. kvě 2016

@p_ch moje rec

micaella23
•
12. kvě 2016

Doktorce bych oznamila, ze se rok pocka, nebo bych do tydne nasla novou

saurian
•
12. kvě 2016

neurolog nemoze ockovanie "zakazat" moze vsak "doporucit" odlozit ci neockovat ci rozlozit vakcinaciu. v takych pripadoch ma rodic narok odmietnut ci odlozit ockovanie bez akychkolvek postihov, lekar/pediater to musi respektovat. na tvojom mieste by som vymenila pediatra, ockovanie by som urcite neriskovala.

nufinek
•
12. kvě 2016

Dle vyhlasky oockovani se ma MMR ockovat "OD" 15 mesicu, neni stanoveno do kdy - takze odlozit, az bude zdrava. Z Motola odepisuji i emailem, obratit se na jejich ockovaci centrum.

meggule
autor
•
13. kvě 2016

Moc všem díky za rady. Na internetu jsem našla několik kontaktů do toho Motola, tak se na ně určitě obrátím, díky!