Jak zvládnout nezvladatelné chování dítěte po narození sourozence?
Prosím o pomoc, holčička (ultraberan) se chová šíleně po narození sourozence. Chápu, je to pro ni náročné, ale odcaď pocaď....nechodí do školky a tedy když miminko spí, věnuji ji hodné času, opravdu má hodně pozornosti i ode mně i od manžela...jsme na ni hodný, žádné mlácení, takže nechápu, co se to děje a hlavně, jak to řešit...vždy byla náročná, v noci se pořád budí (po narození sourozence ještě častěji, 1-3 krát za noc)....neposlechne mě ale vůbec v ničem, čura a kaká všude kde si zamane, na hřišti, venku, kdekoliv, neustále se venku před lidmi štourá když ne v zadku, tak v pipine, anebo nose, lidi to už komentují...chce se stále bavit o hovínkách a o pipině....nedovolí mi s manželem mluvit, když začneme mluvit, tak křičí, že máme být zticha a nebavit se, chce aby pozornost byla jen na ni upřímená...jsem uplne hotová, nebaví mé vubec už s ní být, když se takto chová...jediné co jakž takž funguje to uplne ignorovat, když se vykadí na prolejzačce, tak to ukidit a elat, že nic, ona to dělá pro tu pozornost, ale prostě už je to šílené...když ji řeknu, že mi je něco nepříjemné, tak si mužu být jistá, že v tom chování nepřestane, naopak, že to bude stupňovat...nejde se s ní domluvit už vubec na ničem, strašně se trápím
maminnky díky za vaše reakce, nebudu odpovídat na všechny dotazy, to bych celý den mohla dělat jen tohle, hranice má jasně nastavené, samozrejme, jen teď je začala uplne vsechny porusovat....něco jsem si z vašich odpovedi vzala, urcite navstivim i dobreho psychologa, at mi poradi v tech jodnotlivych situacih jak se chovat, diky
Podle me se spojilo obdobi vzdoru s tim sourozencem..
A to ze ji davas pozornost v urcity cas ji bohuzel nestaci....ptz je ocividne jasne ze pokud tyhle silenosti dela dostane pozornost ( byť negativni ) kdykoliv ..
Zkusila bych misto konkretniho hrani z ni s miminem udelat partacku...
Jakoze : nechces vezt kocarek.
Koukni mimino spi muzu te vzit na ruce ...
Polechtam te ...
Proste prolozit ten den blbostma ktere se budou vztahovat jen k ni a budou to hezke veci...protoze mimino tuhle pozornost vubec nepotrebuje...
Takze ikdyz kojim muzu ji vypravet pohadku...
Ikdyz prebaluju muzu to zahrat do vtipu a dat ji i mimini plinku na hlavu jako cepici ...
Proste delat trosku s ni blbosti...🙂
A ze zacatku se vyhybat tomu kde by mohla delat neplechu...
( pujdu do lesa kde nikdo neni a budu si s ni povidat ...) a at si beha kde chce...

@prejeta_zaba a vida, než jsem to dopsala, objevilo se tu toto a mnohem lépe formulované než to moje 😁 kde to můžu podepsat? 😄