icon

Litujete, že jste neměly víc dětí?

lucie_j
27. říj 2019

Chtěla bych se zeptat maminek, které už mají větší děti a zvažovaly, jestli budou mít více dětí než dvě a rozhodly se, že ne, zda toho litují nebo jsou naopak rády. A proč jste se rozhodly další nemít?

Strana
z3
slunecnice358
4. pro 2019

@katgatoo spis záleží v jaké kondici manžel je ne? Mému je 57let každým dnem čekáme druhé a vůbec mne takové myšlenky nezapadají... plánujeme nové projekty, výlety, cestovatelské zážitky. Na důchod jsme fakt nepomýšleli... možná si pořídíme ještě jedno děťátko... uvidíme jak to půjde se dvěmi 🤷🏻‍♀️

mira123
5. pro 2019

@slunecnice358 tak to je fajn,že i manžel se tak staví...já se na to dívám stejně,ale přítel 45let mi opět včera řekl,že už další dítě nechce 😣tak nevím co bude dál...
Vám tiše závidím

slunecnice358
5. pro 2019

@mira123 děkuji... každý jak se cítí. Já po třetím teď rozhodně netoužím. Včera jsem měla termín druhého. Ale jsem ráda mi muž dává tu příležitost.

pincola
5. pro 2019

@mira123 no, co dál, no ukecávat, co taky jiného😀 😀

korin
5. pro 2019

Mám 3 děti (2, 5, 7 let). Je mi 38, muž oslavil padesátiny. Další dítě neplánujeme. Když vidím miminko, mám chuť ho pomazlit. Dřív jsem takové touhy neměla. Vím, že další dítě by bylo pro nás už moc, mnohdy mám nad hlavu těch třech. Vlastně ani další nechci, jen mi je líto, že už některé věci znovu nezažiju. Ale zase mě čeká trojí puberta, to budu jistě ráda, že dětí není víc 😀

mira123
6. pro 2019

@pincola nooo,snad to klapne a povolují. Jinak mám strach,že to náš vztah rozhází😏

pincola
6. pro 2019

@mira123 nene, povolí🙂

mira123
7. pro 2019

@pincola bavíme se o tom často.
A on si ničím nebyl jistější,než že nechce ...
Tak kdo vii

pincola
8. pro 2019

@mira123 to dáš!!!!!!neustálý tlak a jen co jen malinko zapochybuje, tak už se to pohrne😀

lucie_j
autor
8. pro 2019

@pincola to si nemyslím. Neustálým tlakem ho akorát znechutí. Jestli něco rozhází vztah víc než neuskutečněné dítě, tak je to vynucené dítě. Pokud ho nechtějí oba tak je to naprd, to by taky mohla se třemi zůstat sama.

pincola
8. pro 2019

@lucie_j To je trochu nadsázka, co píšu🙂 Počítám, že ženský instinkt a nepůjde do hádek a vynucení🙂 spíš jsem myslela, že o tom bude mluvit v žertu furt tak jako zlehka, až ho na to natěší🙂

lucie_j
autor
9. pro 2019

@pincola jasně, ale dle mé zkušenosti tak polovina žen nemá dostatečnou schopnost sebereflexe. Myslí si, jak je to v žertu a s nadsázkou a přitom jsou urputné, otravné a chlapa akorát otráví a ještě se diví, co udělaly špatně.

pincola
9. pro 2019

@lucie_j Tak to je blbé😀 To uznávám. To musí být tak, aby se ten chlap jakoby natěšil🙂

mira123
9. pro 2019

@lucie_j zatím máme jen jedno

lucie_j
autor
9. pro 2019

@mira123 to ti asi přijde blbé, chápu. Ale posuzuj to z více pohledů. Třeba jestli stojí za to se rozhádat nebo dokonce rozejít. Každý má nějaké problémy a nelze říct, že kdo má děti dvě je šťastnější. Některé vztahy druhé dítě neustojí. Kamarádka měla dvě a to druhé jí později zemřelo. Prostě druhé dítě nemusí vždycky znamenat hezčí život...

mira123
12. pro 2019

@lucie_j myslím si, že děti jsou dar...alespoň já takoví názor mám. A rozhodně bych nikdy nelitovala.

lucie_j
autor
12. pro 2019

@mira123 nic takového jsem nepsala. Psala jsem, že to dítě musí chtít oba.

kaja2016
26. led 2020

Ja taky zareaguji. Prijde mi hlavne, ze je moc hezka zkusenost mit mezi detmi rozestup. Je uplne neco jineho mit deti po dvou letech po sobe a napr.po ctyrech. My chteli dlouho druhe, nedarilo se a ted se narodi az budou dceri 4 a proste to citim jako obrovskou svobodu, oproti tomu, kdyby to prislo driv. Tudiz uz jen z toho duvodu zazit si mit miminko pri starsim diteti bych do v pripade autorky so toho sla. A jeste jsem zarazena, jak to nekdo uvazuje, ze 35 je posledni doba na dite. Ja mela prvni ve 34, ted je mi 38 a treti bych rada. Ano, jsou tam rizika vv, sama jsem si to zazila, ale jinak nevim, v cem by to bylo horsi.

Strana
z3