Od mého porodu je těžká domluva s ostatními kamarádkami

sabulinka2016
12. kvě 2017

Zdravím vás , od té doby co se mi narodilo dítko ( už přes půl roku ) komunikace dost vázne s ostatními kamarádkami .S tou nejlepší jsme už dvakrát přerušili kontakt ( pořád se mnou měla nějaký problém ) nejvíce že nejsem schopná z hodiny na hodinu být k dispozici když zavolá .Že je strašný jak vše plánují alespoň 3 dny dopředu .Jelikož mám aktivní babičky ,a prababičky co si berou občas na hlídání ,a i já mám doktory ,kadeřnice ,masáž apod .jednou do měsíce ,v neposlední řadě když má přítel volno chci být s ním a trávit čas ,také pro ni těžké pochopit.Spoustu ( spíše známých) z města ,mi přislíbili procházky s kočárkem a už od třech čekám půl roku až napíšou 😨 .. a to mi psali jak se těší apod. Proč je tak těžké najednou se občas i třeba jen jednou do měsíce Ikdyz jsme z jednoho mesta vidět ? Ozvat se sami od sebe .Kdyz se jim sem tam ozvu ,je to sama výmluva ..nebo mají jiné plán apod.A ja mam pocit ze se vnucuju jen .Jsem společenská ,nejsem zavřená s dítětem doma celý den a ráda bych prostě jen pokecala a vyrazila i na pitomou hodinku ven a pprovetrat hlavu .Máte stejný problém ? Kde je problém ?Díky 😉

xdrak102
12. kvě 2017

Ahoj, problém je, že nemáš dobré kamarádky. Moje nejlepší kamarádka se naopak přizpůsobuje nám. Sama dítě nemá a nedělá jí problém s námi vyrazit na výlet až se malá vyspí a čekat na telefonu kdy má přijet. Nebo nás dovézt k doktorovi, když je potřeba a nikdo nemůže (jsem bez partnera). Jiné méně blízké kamarádky si najdou čas aspoň jednou za měsíc, abysme neztratily kontakt a vždy se rády vidíme, ikdyž vědí že to je jednostranné a musí zajet ony za mnou, protože já nemám auto a je to pro mě těžší dojet. A ty naše schůzky plánujeme klidně i 14 dní až měsíc dopředu. Vím, že jsem tě asi nepotěšila, ale na takové kamarádky bych se vykašlala. Kdo tě opravdu vidět chce, ten si čas najde/udělá. Najdi si kamarádky, které s tebou budou čas trávit rády a těmhle se nabídni, ale nevnucuj.

sabulinka2016
autor
12. kvě 2017

@xdrak102
Zbyli mi ještě mé dvě spolužačky které jsem vídala v dobe mého těhotenství a i teď jednou za měsíc ( též bez dětí ) jinak s těmi dětmi co mají je to těžké ..mrzi mě to . 😕

petruuushkaaa
12. kvě 2017

@sabulinka2016 bohuzel i to k tomu materstvi patri, obmeni se pratele a zustanou ti, co o tebe fakt stoji 😊
A jak uz se pise, najdi si jine kamaradky, se stejnymi zajmy, ty to totiz pochopi 😊

xdrak102
12. kvě 2017

@sabulinka2016 Jasné, to víš že to mrzí a nechápu je😒, já se stýkám s kamarádkou co má stejně staré dítě jednou za 14 dní až měsíc a stačí to. Je to těžké skloubit, ale vždycky to nějak dáme. Zkus si fakt najít kamarádku z okolí, která by s tebou kočárkovala ráda, jde to i tady na koníkovi - někde jsem tu viděla nějaké "inzeráty".

buho
12. kvě 2017

Já se teda s bezdětnýma kamarádkama vídám bez malé, jdeme třeba jen jednou za dva měsíce na večeři a do baru, ale pořádně pokecáme. Když jdu s malou, tak pořád musím někam odbíhat a kolikrát nedořeknu a ni jednu větu. Jinak ještě mám v živé pamětí, jak jsem pár let zpátky byla já za tu zlou, co kašle na těhotné/dětné kamarádky a dost často to bylo tím, že mi dávali naprosto nesmylsné časy setkání. Já pracovala, takže v jednu na hrišti nebylo uplné ideální a o víkendu kamarádky chtěli být s partnery, takže jsme nebyly schopné se sladit. Párkrát jsem si vzala dovolenou, ale stejně jsem byla za zlou, co si neudělá čas.

dokument
12. kvě 2017

taky je asi dulezite kolik ti je. Jestli kolem 20, tak proste maji jine priority, a jestli po 30 a mas svobodne a bezdetne a nezadane, tak je muze zranovat to, ze ty dite mas a ony ne. Takhle to vidim ze sve zkusenosti. A neni to zle mineno ani od jednech. Proste maji jine zajmy a taky si treba mysli, ze kdyz budes chtit, tak se ozves sama, protoze se ti nechteji vnucovat.

zuzalinkak
12. kvě 2017

Ono to k tomu asi patří. Mně zůstaly ze všech kamarádek jen ty s dětma, se kterýma se vídáme často - poplkáme na hřišti, zajdeme do herničky, jen tak se potkáme třeba i ve více lidech se všema dětma u některé z nás doma. Z těch bezdětných mi zůstala JEDNA. Jedna jediná, která stála o to se se mnou vidět a chápala, že já musím být doma třeba do půl sedmé. 🙂 A když se podařilo, že by manžel večer pohlídal a já mohla vyrazit do víru velkoměsta, tak jsme to měly naplánované klidně měsíc dopředu. No a teď čeká mimčo, takže to bude o to jednodušší a ještě lepší! 🙂) Hold každá změna života ti přátele protřídí. ;)
Ostatní jsem samozřejmě nezavrhla, ale chápu, že prostě mají jiné hodnoty a zájmy a třeba se časem zase potkávat začneme. Nemá cenu nic lámat přes koleno. Na druhou stranu jsem si pár kamarádek našla i nových. ;)

greese
12. kvě 2017

co jsem otehotnela taky jsem pripra o vetsinu pratel...najednou nikdo nemel cas nikdo si nevzpomel..obcas nekdo napsal..a pak najednou ticho..zapomeli..nepotrebuji nikoho kdo nepotrebuje me.. zustala mi jen jedna kamaradka s kterou se sejdu jednou za mesic kdyz nam to vyjde at se synem nebo bez..

luckamarcu
12. kvě 2017

@sabulinka2016 mas spatny kamarady...to je ten problem...moji kamaradi nemaji s nicim problem. .naopak...byt nad tvym miste vykaslu se na ne,kdyz nechcou nebo maji vymluvy🙂

kstablova
12. kvě 2017

jojo, v takových situacích a životních posunech se vždycky vytřídí zrno od plev 😀. Mám dětné i bezdětné kamarádky. Když mě nějaká bezdětná navštíví doma, musí počítat s tím, že tam bude dítě, stejně jako že tam bude pes. A někteří mají větší problém s tím psem než dítětem 😀. Jinak se s bezdětnýma raději vídám mimo domov a také bez dítěte, někde v baru nebo restauraci. A pokud se mě vyloženě nezeptají, tak o dětech ani nemluvím. Na druhou stranu já sama omezuji styk i s některými kamarádkami s dětmi, protože mě třeba samotné vadí, když mi některá ani na pošesté nedořekne větu, protože její dítě pořád něco chce. Pokud moje dítě něco chce, ví, že mu odpovím hned jakmile tu větu dořeknu. No a telefonáty, s některými dětnými kamarádkami, kdy v půlce věty začnou odpovídat úplně na něco jiného svému dítěti a klidně s ním o tom pár minut diskutují...... mě taky dohání k šílenství. 😂

sabulinka2016
autor
12. kvě 2017

@luckamarcu
Nuu nechce se mi tomu moc věřit bohužel ..je pravda že mají 2 měsíční miminka a žádný režim pořádně ,kdežto já už to mám pěvne dany a hlavně nekojim narozdil od nich.

luckamarcu
12. kvě 2017

@sabulinka2016 ja taky nekojim...ale ver tomu,ze najdes jiny kamosky...ty ktery budou opravdovy...ja mam 7mesicniho prcka

journals
12. kvě 2017

Naopak, problém není v tom, že kamarádky nejsou dobré, ale v tom, že jste každá úplně jinde. Ony nechápou tebe a ty je - každá máte jiné starosti i radosti a je to docela hodně odlišný svět. To, co prožíváš si myslím, že je normální. A vůbec to nesouvisí s tím, jak velké kamarádky jsou/nejsou a co to vypovídá o jejich charakteru. Je to jen naprosto jiná životní etapa 😉

slunickova123
12. kvě 2017

Mela jsem uplne stejny problem jako ty , zakladatelko, proste uz me nebavilo se neustale pripominat a vnucivat - a ejhle, je mi lip, jsem vic pro rodinu, prestala jsem sama sobe lhat ( o tom, ze je o me zajem ) a vic se venuju sama sobe. Nasla jsem si 2 nove kamaradky behem MD a to mi staci. A uz zase pracuju, takze po vecerech si jdu rada treba zabehat a jsem spokojena. Dobry je si priznat, jak to je, a smirit se s tim, ze o me proste nestoji- je to proste tak, ale zivit jde dal. Preju ti, at si najdws lepsi kamaradky ..

sabulinka2016
autor
12. kvě 2017

@greese nuu přijde mi to docela smutný ..Pak být na ,,vše ,,sama a nemít si skym poklabosit když se člověk s nimi zná x let

sabulinka2016
autor
12. kvě 2017

@slunickova123 Asi tomu tak bude ,nalhávam si že ta kamarádka po 8 letech přece nemůže rozbit kamarádství z toho důvodu že mám dítě a nejsem schopná pomalu když mi klepe na dveře že s radostí neřeknu pojď dál ..A jsem za špatnou já ..Momentálně budu řešit ,,svoje věci ,, a nečekat zda si někdo vzpomene a milostivě půjde jak říkal ..

jani76
12. kvě 2017

Zažila jsem to z obou stran - i když jsem byla single, i když jsem teď matka, a pořád to vidím stejně - musí obě dvě ze svých potřeb a požadavků ubrat a vyjít si vstříc. Pokud každá z nás vykládala, jak má to a ono, tak se nikdy nesladí v jeden termín, nebo já už pak ani nechtěla. Přišlo mi, že se doprošuji, a všichni byly taááák vytížené .... ☹ Já byla ochotna si přeobjednat i kadeřnici, což by jiná neudělala, takže tak.

kecalka2
12. kvě 2017

Já když byla bezdetna tak jsem tedy kamarádkam co mají dítě psala taky velmi zřídka.Bylo to tím že jsem nevěděla jestli třeba neotravuju,nevěděla jsem.Když se ozvala,ráda jsem přišla na pokec ale taky jsme se kolikrát nesešli kvůli času a mé práci.Já mám paradoxně víc bezdetnych kamarádek než s dětmi.Přišla jsem asi jen o dvě co se přestaly ozývat ale neresim to.To je život.Já tedy se s nimi vždy domlouvam dopředu.Většinou neberu ani dítě sebou.Musela bych za nim letět,hlídat ho...Mám asi dobré kamarádky.Zkusila bych se asi víc ozývat a snažit se scházet a pokud ani to nepomůže tak to nejsou kamarádky:(

kecalka2
12. kvě 2017

@kstablova Mám to stejně jako ty.Taky mě nebaví mluvit o dětech.I když je fakt že když jsem s bezdetnyma tak o synovi třeba vyprávím veselé historky :D ale to je asi normální.Horší je když sedím s bezdetnyma a seznamim se třeba s nějakou jejich kamarádkou co má dítě,tak začnu mluvit a ptát se na její děti.Už si ale dávám pozor,bezdětný to nechápou.Já sama tohle neměla moc ráda když jsem ještě dítě neměla a vyprávěla mi kamarádka celou návštěvu o svém dítěti.Jak roste,kolik váží,co vše jí...Nezajímalo mě to moc,nedělám to ani teď.Taky nesnáším hovory s jednou takovou která mi půl hodiny vypráví o své dceři :D ale už jsem i v tomhle chapava.Spíš musím dopilovat to setkání s maminkou a zároveň s bezdetnymi.Většinou když jí vidím poprvé tak spíš je to takové téma o čem si povídat.Ale je blbé když je mezi těmi co děti ještě nemají.

biedronka10
13. kvě 2017

Jsou i horsi duvody, proc treba clovek prijde, nebo se radeji vzda kamaradky ( nejlepsi) se kterou se zna x desitek let. Celou dobu si rozumite, bezmezne verite a pak po x letech se neco zmeni a vy zjistite, ze se chova neuprimne, falesne a zavidi vam (hlavne chlapa) a tak se zacne chovat jako naprosty blazen ( vite jak to myslim), ze tomu nemuzete uverit a absolutne ji nepoznavate a tak radsi zacnete vy couvat a branit si to sve soukromi. Pak jsou kamaradky, ktere maji zajem jen kdyz ja se ozvu a prijedu, jinak nemaji potrebu. A to me vysiluje, protoze nemam tolik casu a prnez za kazdym x kilaku jezdit a hlavne, proc to ma byt jednostranne? To radsi fakt byt sama a zamerit se na sve dite, rodinu a zvelebovat ji.

pet359
13. kvě 2017

Moje hodne velka kamaradka otehotnela nechtene pred sedmi lety, tenkrat nam bylo 22, 23 let...nikdy jsem nemela problem za ni jet, prizpusobit se ji nebo pozdeji ji a male...a ona me...vedela, v kolik koncim v praci a proste se to korigovalo tak, aby to vyhovovalo vsem, malou jsem milovala a vzdycky jsme si pomohly, kdyz bylo treba..a to jsme bydlely 30 km od sebe...no ted ma uz holky dve, uz "odrostlejsi" a ja jsem tehotna, bydlim bliz....a paradox je, ze mi ani nenapise, jak se mame...musim dodat, ze tenkrat byla bez partnera a ted je taky bez partnera...casu ma dost...takze taky nevim, co si o tom mym myslet...

pet359
13. kvě 2017

@biedronka10 presne...kamaradky, jen kdyz se ozvu ja a prijedu...jenze ja uz ted nechci moc jezdit a komunikace uz hodne vazne...

biedronka10
13. kvě 2017

@pet359 to je zavist. Zkratka vetsi dite uz neni uplne takovy nunanek a hlavne dobry chlap po boku, to se neodpousti. Ja nikdy zadne sve kamaradce nezavidela, vzdy jsem ji to prala a kdyz me nahodou neco mrzelo, spolkla jsem to v sobe s vedomim, ze jsem rada ze ona je stastna, ale asi jsem to tak mela nastavene jen ja ☹

biedronka10
13. kvě 2017

@pet359 ja dokone i po praci kdyz skoncila v 19 hodin treba tak jsem jela i 50 km a byla a byla na navsteve az do noci a pak se v noci vracela, abych rano vstala do prace, protoze to bylo prani a ja byla za to rada.

slunickova123
13. kvě 2017

@biedronka10 jj presne to si.myslim, posledni vetu tesat do kamene!!

pet359
13. kvě 2017

@biedronka10 tak to jsme to mely podobne v mnoha ohledech...pak si nasla takoveho blba, ktery ji tyral..byla jsem na zavolani-ve dne, v noci, proste kdykoliv, muj nazor znala-opravdu jsme mely kamaradstvi, kde jsme rekly sve nazory na plnou hubu, zadne fraze ze slusnosti a v hlave jiny pohled na vec...vzdyt je to normalni v pratelstvi...o to vic me to ted mrzi a proste to nepochopim...a k tomu asi i ty hormony no 😂 ale asi ano-ta zavist...😖

zlutykonik
13. kvě 2017

Díky za tento příspěvek, bojuju s tím samým. Taky jsem poslouchala, jak se holky (hlavně z práce) těší, že budeme jezdit s kočárkem, jak mi řeknou, až se půjde pařit atd. Ta jedna mi už 2x neodpověděla na zprávu a ty další za mnou jednou byly a vyprávěly, že byly tam a tam a mně nikdo neřekl. A když jsem jim napsala, tak se prý staví, až budou mít čas. Už je tomu 4 měsíce. S dalšími kamarádkami to samé, ozvu se, až budu mít čas... na mateřské už jsem rok a zřejmě na mě zapomněly. Naštěstí mám jednu dobrou kamarádku ještě ze školy, ta mě vidí ráda a pak se občas staví přítelovi kamarádi, tak aspoň něco. Dříve mě to mrzelo, ale tak nějak už jsem se s tím taky docela smířila. A aspoň jsem si ulevila 🙂

biedronka10
13. kvě 2017

@pet359 je to zavist. A tam kde zacina zavist, pratelstvi konci. Ta moje vzdy mela vse napred. Prala jsem ji to. Vzdy to bylo v pohode, protoze ona byla ta napred a ja ta pozadu ( ona vdana, uzasne dite, dum velky a velka zahrada, super rodice) jenze chlap nic moc ( ne spatny, ale ne bohuzel dle jejich predstav a naroku). Ja - najem, prepocitavala kazdou korunu, za praci jezdila x km daleko, litala z prace do prace, zadna opora v rodine, velke zdravotni problemy, chlapa mam teda uzasneho ( zijeme jak se da, ale rozumime si). Dokud to bylo tak, ze ja jsem byla tak nejak s rozvojem a stestim pozadu, bylo to v poradku. Jakmile se par zasadnich veci zmenilo, tak se to vse otocilo a uz nejsem par kamaradkam po chuti a pritom nemam vic nez jini, ziji skromne. Ale ja zase nejsem typ cloveka, ktery by toleroval falesne kamaradstvi.

pet359
13. kvě 2017

@biedronka10 ta moje byla napred akorat tak v techto vecech...s chlapama jsme mely potize tak nejak stejne, ale ja mela super praci, ona v te dobe miminka...pak jsme se tak nejak za podpory te druhe obe s tema "haj*lama" rozesly, ja si nasla super chlapa..ona uz ne-nerikam, ze to nejde, ale s dvema detmi to je asi proste tezsi...porad vsechno dobry a jak jsem otehotnela, tak jako kdyz utne...taky nejsem typ, co podporuje falesne pratelstvi...ale je to pro me strasna zmena-nezvyk, pripadam si bez ni sama no 😖 jenze ja se pak i zabejcim a proste si reknu, ze se treba uz neozvu, dokud se neozve ona...proc porad ja?

biedronka10
13. kvě 2017

@pet359 no je to hodne tezke. Clovek se taky zklamal. My jsme byli jedna duse a jedno telo, ale ani te nejlepsi kamaradce by nemelo cvaknout tak, ze zacne basnit o vasem chlapovi a v podstate ho zacne otravovat a lichotivym zpusobem se snazit nabourat vztah. To je neco, pres co vlak u me nejede, proto take mluvim o te falsi. Ja si taky pripadam sama, jenze ja jsem vzdy mela kamaradek malo, protoze jsem uprimna vzdy a za kazdou cenu. Jenze taky naivni, kdyz nekomu uverim, jsem schopna se pro neho rozdat a jet za nim treba pul republiky..a pak se clovek hodne zklame..a ted zjistuju ze je to spatne, ze clovek by nemel platit jen za takovou tu nalepku kdyz bylo potreba a jednostrannou vypomoc. To pak neni pratelstvi ale vyuzivani. Navic, vsechny ty moje kamaradky byly vzdy posedle ze chteji mit holcicku, no vsechny porodily kluky a u me? Bum, cekam holku a to byla taky horka pilulka, takze jak kdyz utne ☹