icon

PCo vás vedlo k rozhodnutí mít hodně dětí?

21. únor 2026

Je tu víc žen, které mají víc jak 3 děti a proto se vás ptám, co vás vedlo k tomu, že máte víc dětí? Nebo kdo zná někoho, kdo má velkou rodinu, tak budu ráda za komentář. 🙂
Co oslavil nás třetí benjamínek rok, jsem čím dál tím víc smutná z toho, že už nemáme doma miminko a že už miminko nikdy nebude. Že už neuslyšíme ten první smích, že se na mě už nikdo nebude koukat jako na svatý obrázek, když ho houpu v náručí. 🥲 Naše rodiny si myslí, že už i 3 děti jsou víc než dost. Padl i názor na to, že víc dětí mají akorát cikáni (omlouvám se za rasistickou hlášku). První 2 děti jsou stejného pohlaví, takže teď už máme splněné obě pohlaví a už není důvod pokračovat v plození. Další miminko by nebylo vítáno úplně s radostí ani z jedné strany našich rodin. Přejde někdy ten smutek z dorůstání dětí? Co vás hnalo do vyššího počtu dětí? Já sama bych o sobě v životě neřekla, že někdy budu uvažovat o 4 dětech. Kdyby mi to někdo něco takového řekl před pár lety, určitě bych se mu vysmála a klepala si na čelo.

Strana
z2
prosincovemimi
27. únor 2026

@anonym_autor Já ve svém okolí znám rodiny ,které mají čtyři děti a jsou to teda Romové.... Takže chápu, jak to tvá rodina myslela. Ale ! Není to jejich život ,aby ti určovali,kolik je správné množství potomků. A už vůbec je nebudou živit 😉 Pokud máte pro další přírůstek prostory , finance a dostatek lásky,pak není nad čím váhat ❤️
Já osobně řeším, jestli třeba za sedm let jít do třetího, ráda bych holčičku a manžel by nebyl proti, ale máme malý byt , starší syn má svůj pokoj a miminko je zatím s námi, ale kdybych do toho šli, tak abychom je měli kam dát a samozřejmě finance ,abychom to utáhli,nemáme pražské platy. Jestli si ho budeme moci "dovolit". 🥺

anonym_e8adc6
1. bře 2026

Mame 8 deti,taky rodice z toho nebyly nejak nadseni,kdyz se dozvedely,ze cekame....vzdy jsme chtely velkou rodinu,mame velky dum,zahradu....nazory ostatnich me nezajimaji,vsak nam deti nehlidaji a nezivy,drive jsem reagovala na takove blbe reci od ostatnich spatne,posledni 4roky uz je odpalkuji,naucila jsem se odpovidat....jsem rada,ze mame takovou rodinu,jsou to skvely partaci...nikdy bych nemenila....

anonym_e4a8e5
2. bře 2026
@anonym_e8adc6

Mame 8 deti,taky rodice z toho nebyly nejak nadseni,kdyz se dozvedely,ze cekame....vzdy jsme chtely velkou rodinu,mame velky dum,zahradu....nazory ostatnich me nezajimaji,vsak nam deti nehlidaji a nezivy,drive jsem reagovala na takove blbe reci od ostatnich spatne,posledni 4roky uz je odpalkuji,naucila jsem se odpovidat....jsem rada,ze mame takovou rodinu,jsou to skvely partaci...nikdy bych nemenila....

@anonym_e8adc6 Musím se vás zeptat, jak 8 dětí zvládáte uživit? Svačiny , obědy ,školy, kroužky, výlety atd? Jak zvládáte organizovat všechny časy, kde s kým být tak ,aby jste nedělala ze starších sourozenců malé dospělé? 🙂 Upřímně mě to zajímá ,protože já mám dítě jedno a když ho posílám každý rok na jeho tábor ,který ho děsně baví, tak ten stojí 8 tisíc , nepočítám 2 kroužky ,které na 4 měsíce stojí 6 tisíc ,výlety apod. A k moři nejezdime ,na to už nemáme. Ale abychom seděli doma a kluk z dětství nic neměl, to taky nelze,tak jezdíme po ČR. Jsme střední třída z jižních Čech.

anonym_e8adc6
2. bře 2026
@anonym_e4a8e5

@anonym_e8adc6 Musím se vás zeptat, jak 8 dětí zvládáte uživit? Svačiny , obědy ,školy, kroužky, výlety atd? Jak zvládáte organizovat všechny časy, kde s kým být tak ,aby jste nedělala ze starších sourozenců malé dospělé? 🙂 Upřímně mě to zajímá ,protože já mám dítě jedno a když ho posílám každý rok na jeho tábor ,který ho děsně baví, tak ten stojí 8 tisíc , nepočítám 2 kroužky ,které na 4 měsíce stojí 6 tisíc ,výlety apod. A k moři nejezdime ,na to už nemáme. Ale abychom seděli doma a kluk z dětství nic neměl, to taky nelze,tak jezdíme po ČR. Jsme střední třída z jižních Čech.

@anonym_e4a8e5 zvladame,manzel ma peknou vyplatu....kdyby jsme na to nemely,nebudeme mit tolik deti..mame velky dum,velkou zahradu..hodne veci si vypestujeme doma,mame slepice,mame kurata...takze to taky usetri,ty mensi dedi veci po sobe,tem vetsim kupujeme,co potrebuji,nejake veci dostavame i od znamych,coz nam taky pomuze...organizaci dne zvladame,ono uz pri tolika detech jste na to zvykla,nam uz to doma ani neprijde,pak ty nejstarsi 4 uz si chodi do krouzku samy,prvacku vozim ja a 3 nejmensi zatim nikam nechodi....no tak to mate pekne drahy tabor...u nas na vesnici je primestky tabor a vyjde na 1800kc...a i krouzky deti maji,5deti chodi na florbal a jeste 4 do ZUS,kde hraji na klarinet,kytaru,fletnu a syn ma solovy zpev....snazime se dat detem vse,jezdime na vylety u nas v ČR....ted nam vysla i dovolena 2roky po sobe u nas v cesku....

Strana
z2