icon

Sex a čas na sebe s partnerem po narození miminka

petull77
4. led 2017

ahoj maminky, rozhodla jsem se napsat, protoze uz jsem docela zoufalá a zajima mne, jak to maji ostatní a nebo aspoň tipy a rady jak si zařídit cas na me a partnera... Male jsou 2 mesice a tyden a od zacatku je to kolikove a velmi uplakane dite. Protoze hodne brecela tak jsme si ji naučili chovat a nosit a ted to samozrejme vyžaduje, takze uspavame na rukou a je celkem neodlozitelna, kdyz ji boli brisko, place, nebo nemuze zabrat ci je pretazena vecer. Uz je to lepsi nez driv protoze uz si hraje sama, kouka na hracky, lezi a povídá si, ale to je většinou pres den, kdy jsem tu sama. Vecer kdyz prijde partner, tak ma většinou svoje hysteraky - tak hodinu rve, nekdy i dyl, partner a ja chováme a nosime na stridacku, pak kojeni, zas nošení, pokus o uloženi, usne na nas a po položení do postýlky je jned vzhuru. Jinak celou noc spi ve sve postylce vedle naši postele ale co 2hod vstávám na kojeni a nekdy dela ze spani desne zvuky (chrochta, chrape, heka a prdi) takze ja se moc nevyspim a partner je nekdy tak hotovej, kdyz dlouho uspavame, ze si jde radsi lehnout vedle na gauč. Veškerý společný cas jen me a partnera zadny! Jakmile mala usne tak si jdu radsi lehnout, protoze jsem uplne grogy. Navic kdyz jsme se pokusili o ranní sed napr tak se za par minut vzdy vzbudi. Jakoby to snad vytusila 🙂) jak to děláte? Bydlíme 2kk takze i kdyz prijde hlidat babička tak by nebyl prostor. Navic ta odjíždí většinou vecer s příchodem tatínka. Takze sami nejsme vecer nikdy.... Kdy jste začali mit cas na sebe? Jak ja bych sla nekam sama s partnerem aspoň na hodku dve... Ale vecer nam nema proste kdo pohlidat... Řešili jste někteří chuvu? Diky moc vsem...

Strana
z3
petull77
autor
4. led 2017

No tak to klobouk dolu @septums 🙂 a muzu se zeptat kde ten cas berete? Vecer kdyz mimca spinkaj?

astyna
4. led 2017

ahoj, tak já mám toto období jako v mlze. První 4 měsíce života syna si skoro nepamatuju, bohužel se vlivem hormonů z kojení rozjela poporodní deprese a já jsem zjistila, že to mám dědičně od babičky z matčiny strany. Po ukončení kojení už to bylo lepší. A to byl syn od narození hodné spavé miminko.

My máme babičky 250 km, na chůvu nejsou peníze, jednou hlídala kamarádka, když jsme šli na balet, jinak občas někdo z rodiny přijede a hlídá a my si skočíme do kina nebo jen tak ven jak "zasvoboda a bezdětna".

Ale jak syn roste, už ho spíš bereme s sebou, měl rok, takže už sní skoro všechno, mléko dostává jen v noci a občas ráno, je typ "prodejný" - jde s každým, není to mamánek, takže ho může pohlídat kdokoliv. Když mu bylo 10m, měli jsme s přítelem svatbu a ani jsme o něm nevěděli 🙂

Každý víkend od cca 6.měsíce někam jezdíme - vybereme město/park/ dětský koutek - podle počasí a chuti a financí - a jedeme tam. hodně busů je bezbariérových, ale máme taky nosítko a chodíme se poměrně často čvachtat na různé aquaparky a bazény. Teď ho večer kolem 20.h uložíme a máme čas s manželem na sebe.

Ono je toho spousta, ale v tomhle věku dítěte jsi dost omezená. Mě se nechtělo kojit na veřejnosti, ani míchat umělé mléko někde v tramvaji, takže jsem spíš jezdila jen okolo paneláku a i tak jsem toho měla plné kecky.

radka8888
4. led 2017

@petull77 to je jasny. Jen jako neni prekvapivy, ze proste ze zacatku je treba se zabehnout s tim miminem, natoz kdyz je dabelske a nespici. Vsechno bude, ale ted proste to chce jasnou organizaci sebe sama, ditete a pak teda partnera. Ja jsem vystudovala s tou priserou prezencni studium, manzelstvi to prezilo a ja taky. To nerikam, ze jsem uzasna, ale spis, ze je to vse otazka nejake organizace a chteni. Ale to trochu prijde casem, az se vyhrabete z nejhorsiho....nebo jako toho spis neodlozitelneho, kriciciho stadia. Me se po porodu taky nechtelo sexovat, nemela jsem chut, cas....ale rekla jsem si musime to dat a tak se cas nejak nasel. Je to debilni, ale je to tak. Vyuzijte kazdou minutu.

petull77
autor
4. led 2017

@radka8888 urcite! Mate recht... Ja vim, nepredstavovala jsem si to jako prochazku růžovým sadem ale ze to bude prvni mesic dva az takove rvouci peklicko jsme taky necekala ;)) no ale trávicí trakt dozraje a bude lip.. S tim časem to je fakt, člověk se s mimcem naučí obrovské organizovanosti a schopnosti využit každou minutu, tak jdu do toho 😂

la_amanita
4. led 2017

@petull77
Tak milovat se lze kdykoli, nebo vy to vážně děláte jen večer potmě? :D Třeba o víkendu, když malý vytuhne během dne, není lepší příležitosti, ne?

septums
4. led 2017

@petull77 no také záleží jak často má muž volno, někdy pracuje i 6 dní v týdnu, pokud je doma celý den tak většinou když deti spi obě po obede no a večer také když obě usnou, ta dvouměsíční taky někdy čumákuje do 11 ale třeba usne v 7 probudí se v 8 ( starší v tom čase spí)
Ono to chce když je příležitost všeho nechat, kašlat na nádobí a věnovat se sobe i když jen mazlit nebo si spolu lehnout, ono přece ten partnersky vztah je taky důležitý

astyna
4. led 2017

Ono to trávení s prckem spíš záleží na povaze dítěte. Mám kamarádku, která má holčičku a ta jí sedí způsobně celou dobu, kdy někam jedou, na klíně. To s mým divočákem nepřipadá v úvahu. Nebo plavání - prý na plavání si odpočineš, to bude super. Hysterák jak sviňa, učitelka nemožná, v bazén jsem byla víc než ona, mladej náš pán si prostě dělal co chtěl. Nebo cvičení pro balotata - u nás totální propadák - mládě běhalo do kolečka a jen tu "organizovanou zábavu" kazilo. Nicméně mě se to nezamlouvalo taky - nemám ráda takové to a nyní si vezmeme a nyní jdeme. Našeho prcka nejvíc baví dětské koutky, kde jsou děti a on si tam s nimi může hrát. Vyzkoušela jsem už ledaccos, ale když je dítě fakt živé a divoké, není to jednoduché a kina a výstavy jsou propadlé peníze, pokud zrovna neusne, to se pak dá.

radka8888
4. led 2017

@petull77 u akce dite je problem, ze kazdy dite je unikat. A matka spaciho nekolikoviteho ditete nikdy nemuze pochopit a nedokaze si predstavit, jaky to je. A ty intelktualne nesmele si mohou myslet, ze ony na to maji nejaky recept a svojim pricinenim maji ty spaci deti. A samozrejme tim padem ty ostatni nutne musi neco delat spatne.....Takze od jejich rad bych se odprostila. Proste se smirte s tim, ze je to peklo, ale ono nekdy prestane. Dite mate, milujete ho a neco je treba proto udelat napriklad to prezit. 🙂)) Takze se pochlapte a vlitnete na to. 🙂)) Hodne stesti a pevnych nervu.

pivonka2
4. led 2017

@petull77 No nejdřív jsem myslela, že píše nějaká zoufalá maminka, co trpí dlouhodobým nedostatkem času na sebe a partnera, ale ve 2 měsících dítěte mi to přijde trochu "legrační." Promiň....🙂 Koukám se na to z hlediska matky 2 dětí 4,5 a 2,5 roku. Já vím, asi jsem děsná. Nech tomu čas, naše byla taky chovací, řvoucí, v noci jsme nachodili po obýváku asi milion kliimetrů, na prsu přicuclá pořád, na zádech měla nějaký spouštěcí čudlík, že když jsme ji položili, byla hned vzhůru...Ale zlepšilo se a čas se najde, blbě, ale najde. Časem. Film vcelku jsem viděla asi v roce dcery, pak zase nic a pak v roce syna. Nějaké divadlo, kino - byla jsem s kamarádkou jednou, když manžel hlídal. Babičky máme daleko. Teď jsme měli výročí svatby 5 let a hlídala nám 2 hodiny ségra se švagrem. Chůvu jsme neřešili nikdy, co jsem na mateřský. Jak budou děti chodit do školky, asi budeme ale muset. Kamarádce takhle hlídá jedna slečna, co to má jako brigádu. Dá jí kočárek a ona má chvíli pro sebe. Nevím, jestli sem můžu napsat tu webovku, jak ji našla?

astyna
4. led 2017

@petull77

Mě ten rok s prckem naučil neskutečným dovednostem - např. organizaci, dřív jsem prostě ráno vstala, tradičně nestíhala a všude chodila pozdě. To, že mám být někde na čas, ze mě udělala tryskovou myš, že jsem si i kontaktní čočky dokázala nasadit za 5 minut (dříve i hodina dřiny).

Nebo empatie - ono ty babybox dny má asi každá a člověk se fakt musí umět vcítit do toho dítěte, aby ho nepřerazila, třeba když vymaže sudocream do lžiček v šuplíku a rozpatlá to všude kolem 5 min předtím, než máme odejít z bytu. A to nemluvím o pokadění se při překročení prahu z domu.

Dítě je ten nejpřísnější šéf, ale taky ti nejvíc dá. Víš, já, když měla nejšílenější dny, vždy mě nejvíc potěšilo, když to ten malý dáblík poznal a natahoval ruku, aby mě pohladil nebo mi dal pusu nebo krásný úsměv. Proto stojí žít.

sonia79
4. led 2017

@petull77 mluvíš mi z duše ,asi máme podobně "pekelné" děti 😀 já když je malému ouvej taky nosím a snažím se mu ulevit všemi možnými způsoby, jednou je to moje dítě a nepořídila jsem si ho proto abych ho nechala plakat v postýlce když mě evidentně potřebuje .. ale jako je to vážně těžké a chapu tě že máš vůči partnerovi blby pocit když malinkou vidí pořád řvoucí (i když ty za to samozřejmě nemůžeš ). Ono chte nechte ten chlap takhle krátce po porodu jde prostě stranou a je třeba najít jakysi kompromis, aby to doma fungovalo. Jako dřív už to nebude nikdy ,ale jak malá poroste bude to jen a jen lepší a pak už si to bez ní ani nebudeš umet představit . 😉

petrasipkova1
4. led 2017

Nestihla jsem zatím přečíst diskuzi, ale nevím po jak dlouhé době máte dítě, to taky hraje dost roli, my po 12 letech vztahu, 2 roky po svatbě, takže už jsme se naužívali dost dost a na malou jsme se strašně těšili oba, muž byl u porodu, já teda 2 měsíce po neměla na sex ani pomyšlení, navíc malá taky pořád plakala, pořád jsem jí měla na ruce, nespala déle než 30 minut v kuse, v noci max 2 hodiny, kojení co 2 hodiny o délce 50 minut, takže jsem se prostě věnovala jí, ale mám osvíceného muže, který to chápe, asi tak půl roku, jsme se oba točili kolem malé, ted je jí 18 měsíců, postupně se to zlepšovalo, už má svůj režim, takže v půl osmé spí a máme večery jen pro sebe. Hlídání nemáme žádné, takže vyjít si někam večer nepřichází v úvahu, chůva u mě taky nepřichází v úvahu, když někam jedeme přes den tak bud každý zvlášť a nebo všichni tři spolu,jinak to nejde, ale nevadí nám to, to je asi to hlavní, udělat si to ke spokojenosti obou. Myslim, že je taky důležité přijmout novou roli a nesnažit se to hrotit za každou cenu, pak je to jen horší, prostě to nechat plynout, nikdy už to nebude jako dřív 🙂

blahova_andrea
4. led 2017

@jjustyna půlroční bych nechala třeba babičce na večer, abychom mohli do divadla nebo na večeři, to jo. to jsme s tím prvním nekojeným mohli 🙂
@petull77 no mě teda přijde, že přitulit se k partnerovi jde i s miminkem v náručí. sprcha buď, když chvíli spí nebo já si třeba dítko brala sebou do koupelny. líbila se jim tekoucí voda a namydlená mamina a byl klid 😀 mít dítě fakt není tak šílený, jak to po narození prvního vypadá. nebo ty máš pocit, že maminky, co mají více dětí, tak neví, jak vypadá řasenka, nemají oholené nohy nebo týden nejedly? 😅 jestli tě to uklidní, tak dost dělají i hormony. fakt je to šok pro tělo i psychiku. já první tři měsíce s mimčem považovala za peklo, do půl roku očistec, do roka to relativně šlo a od roka jsem byla skoro v nebi. teď už jsme zas teda v očistci 😀 teď už se tomu fakt směju. mám i nevlastní děti a hlavně i druhé svoje a to už jsem si užívala a vnímala pak úplně jinak. takže vydrž a vše se srovná. i ten sex. jinak, kde by více matky k těm více dětem přišly? 😉 😀

drzticka81
4. led 2017

Tak z meho pohledu -ja si spolecensky zivot uzila pred detmi -deti jsem si strasne prala a jsem vdecna, ze je mama uzivam si to - s partnerem jsme rodinne zalozeni -takze ja jsem vlastne skoro 4 roky nebyla vecer nikde (muz chodi treba na pivo, na akce z prace-to mi nevadi, at si jde a uzije si to)-ja jsem ani nechtela 🙂)) spolecne sami venku jsme byli poprve az letos v kine na andel pane 🙂)) bylo to fajn 🙂)) jinak jsme si delali hezke chvile doma 🙂))) sex po porodech teda nebyl delsi dobu -u orvniho ditete to byl spaci deficitni sok 🙂)) u druheho -clovek uz je zvykly, ale zase se nemuze dospat behem dne (prvni prestal spat po o ve 2 letech) - jinak mam obe dve deti kojene do 2.5 let -volnych veceru si uzivam az tak kolem dvou let veku ditete (kdy prestali spat po obede-do te doby starsi syn sel spat v osm, ale mladsi dcera se prospala pres den a sla spat az v deset-to uz jsem byla ko 🙂)) ted si to uzivam -deti v osm spi, pres advent jsem si uzivala koncertu, oslav- proste veceru bez deti -hlidal muz 🙂)) prarodice uz jsou starsi a dve deti jsou zahul-hlavne ty nase, takze max pohlidat na chvili 🙂))) no ale stejne jsme letos stihli za dlouhych veceru poridit jeste jednoho do party -prijde v cervnu, bude aspon veselo..........ale jak rikam, pekne vecery u filmu sami jsme meli, az jsme se vzpamatovali ze soku 🙂))ze mame dite 🙂))
a souhlasim s vikendovym sexem pres den -babicka by nemohla prijet a treba povozit v kocarku? a vy si to uzijete spolu? cerstvi, jeste nezniceni jako vecer? anebo az mala bude pres den dyl spat, prepadnout chlapa pri cinnosti a je to....vecer bych si sedla spolecne k filmu s ditetem v naruci 🙂)))

petull77
autor
4. led 2017

@drzticka81 moc diky za koment, krásná zkušenost 🙂 a gratuluju k třetímu přírůstku! Jojo sedame si k filmu i s malou, většinou kdyz je u prsu a pak u toho usne.. Horší je ze vecer na ni padne únava a pretazeni a proste chce at s ni chodíme, jakmile si sedneme tak vresti... No ted zjistuju ze mi málokdy uz usne pres den doma, ale jak jdu s kocarem tak spi klidne 3-4 hodiny celkem jako nic, vydrzi pak i spat v předsíni... Takze to by slo 🙂 babička muze o vikendu povozit ale musime prijet my k ni... Jedna je 150km a druha 30km - tak to je OK, zkusíme tento vikend

kackacka37
4. led 2017

Tak jak to tu čtu tak uz se fakt těším s prvnim jsem si taky užila 😀hyperaktivni od narozeni do dnes. A teď, kdyz uz mam relativne pohodu a klid (malymu je 12) tak do toho jdu zase🙂 ale ja každopádně ted budu mit hodné, pohodové, usměvavé dítě, budici se max 1-2 za noc..ne ani to ne pekne celou noc bude spinkat, co myslíte? 😀Ale uz se moc těším 😉

vannilla
5. led 2017

@kackacka37 Je to nespravedlivé...třeba já jsem prý byla to řvoucí miminko, které do dvou let pořádně nespalo ani přes den ani přes noc a stačilo mi spát 10 - 12 hodin denně celkem. Příbuzných prcci spali celou noc v kuse, vzbudili se akorát v 1 ráno na kojení a pak až v 6, v 7 - odmalička. Přes den pak dopoledne 2 h spánku a odpoledne 3 h. Tzn. nějakých 16 h spánku denně klidně. Nejlepší je manželovo sestřenice dcera. Ta ještě v pěti letech šla o víkendu spát večer mezi 7 a 8 a spala ráno do 10:30 h v kuse. My když jsme tam s manželem spali, tak jsme vůbec nechápali, jak někdo vydrží spát tolik hodin v kuse. Jo a mojí sestřenice dcera, té jsou čtyři a ta chodí ještě pořád spát na dvě hodinky po obědě a v noci spí taky tak dvanáct hodin. Někdo se má...

Strana
z3