Roční dcera se v noci často budí na kojení. Jak to zvládat?

Zodpovězené
18. pro 2018

Dobrý den,

mám roční dceru, kterou večer a v noci stále kojím. Poslední dva měsíce se mi začala budit v noci třeba po hodině, začne se vrtět, to ji probudí, začne plakat a uklidní ji jedině prso. Takhle je to třeba desetkrát za noc a já už nemůžu. Mám problémy se spánkem a než se mi podaří znovu usnout, je zase vzhůru.
Dceru si v průběhu noci beru do své postele, snaží se uspávat i manžel, ale nic nepomáhá. Zkoušela jsem ji dávat i Sunar, ten ale prozatím tvrdě odmítá.

Děkuji za radu.

Dobrý den,

v tomto věku se dcera nebudí hlady. Prso chce proto, aby dokázala znovu usnout, je to pro ni jistota bezpečí, pocit, že se může znovu uvolnit, vypnout a spát. Proto Sunar určitě nezabere.

Dcera může být v období fyzického nebo mentálního růstu. Nerostou zuby? To vše může způsobovat častější noční buzení. Řešení je víc, ale všechna jsou na dlouhou trať. Jedním z nich je spát spolu s dítětem, sladíte tak své spánkové cykly a obě se lépe vyspíte. Dále můžete zkoušet naučit dceru usnout i jiným způsobem, než u prsu, ale je to ošemetná záležitost a rozhodně nedoporučuji vyplakávací metody. Zkuste se inspirovar na webu www.prosimspinkej.cz

Držím palce.


Přeji Vám krásný den.
Radka Jakubová