Šesti a více hodinové kojení měsíčního dítěte. Nespavost, křik, pláč. Jak to zvládnout?

Zodpovězené
19. pro 2018

Dobrý den.

Potřebuji znát názor nebo dát radu. Plně kojím své první skoro tří týdenní dítě. Poslední tři dny a noci vyžaduje přiložení k prsu neustále po dobu více jak šesti hodin. Pak usne asi vyčerpáním, spí dvě hodiny a chce znova pít. Není to tak, že chce být jen tak u prsu. Pije, polyká a usne většinou za cca 20min. To ho dám odříhnout, uložím do postýlky, pět minut je klid a začne znova hystericky brečet a strkat si ruce do pusy. Tak ho vemu, přisaje se a celé se to opakuje. Sem tam si blinkne anebo se pokaká. Nošení, zpívání, kolébání, nepomáhá. Z bradavek mi mléko teče, kupodivu, ale je takové světlé.

Je možné, že mám málo kvalitního mléka? Jak se mám k tomu postavit? Zdá se mi to dlouhá doba. Nevím, kde se to do něho vleze.

Děkuji za odpověď.

Dobrý den,

je možné, že miminko prochází růstovým spurtem. Ten je typický tím, že dítě doposud kojené v pohodě a bez potíží vyžaduje časté a dlouhé krmení. Miminko v této době velmi intenzivně roste, a proto potřebuje vyšší přísun energie. Nedivte se, pokud za týden přibere mnohonásobně více než byl váhový přírůstek doposud. Není výjimkou i 400g/týden. Zkuste vydržet, pečujte o bradavky, aby častým náporem nedošlo k poranění či kvasinkové infekci. Buďte hodně s miminkem, vyzkoušejte nošení v šátku. Nedoporučuji dudlík. Spurt by měl trvat max. týden, spíše kratší dobu. Poté by se vše mělo vrátit do starých kolejí.

Důležitá informace - VAŠE MLÉKO JE TAK KVALITNÍ, JAK MIMINKO POTŘEBUJE 🙂. V žádném případě nepochybujte o kvalitě mléka. NEEXISTUJE SLABÉ MLÉKO. Složení mléka je šité na míru Vašemu miminku.

Držím palce.


Přeji Vám krásný den.
Radka Jakubová