Maminka z Ostravy, s termínem v létě
Najde se maminka na pokec , která čeká miminko a je z Ostravy?Ja čekám mimčo na konci srpna😊
@pavlin888 já taky obě děti nekojila. Teda Eli 3 týdny a díky špatnému počátečnímu vysvětlení kojení to nakonec dopadlo tak, že jsem musela přestat kojit. A syn byl zase líný tahat a navíc se přidal i stres, jelikož v té době měla dcera jen 1 a 7 měsíců a vyžadovala pozornost. Tak snad teď už to bude lepší a vydrží nám to déle. 😉
@zelenaesmolda
@zofinecka Holky ja tajne doufam,ze to pujde,ale mam prsa uz ted velikosti H,tak uvidim,mala to neutahla a pak prisel stres a najednou mleko fuc,jinak ja vytahla za cely den tenkrat max 20ml,jsem zvedava jak to pujde,pozitivni naladeni je,uvidime 😉
Holky, jestli to bude s kojením jak u prvního, tak si pak přijďte s lahvičkama. Měla jsem toho moc a furt mokré tričko, jak to samo teklo 🤭
Holky, tak jsem včera byla na tom předporodním kurzu ve Vítkovické nemocnici. Bylo to pro mě zajímavé i když to zatím byla jen taková úvodní dvouhodinovka. Jelikož teď budou státní svátky, tak další lekce je až za měsíc. Do té doby chci stihnout prohlídku porodnice na Fifejdách a uvidím kde se rozhodnu rodit. Zítra jdu do poradny ve 30 tt, tak se zase těším.
@misulinka85 ja jsem byla na prohlidce jak ve Vitkovicich tak na Fifejdach ale z Fifejd jsem mela lepsi pocit tak jsem sla nakonec tam
@zelenaesmolda Já už jsem právě slyšela strašně moc lidí co chce rodit na Fifejdách a tak se tam musím jít podívat. Trochu jsem se včera na kurzu lekla, že ve Vítkovicích jsou na sálech studentky VŠ a prý se tam málokterá rodička vyhne nástřihu (prý ty holky to dělají běžně) a pokud to bude možné chtěla bych bez nástřihu.
Kurz si asi dochodím ve Vítkovicích jelikož to mám blíž 😀
@misulinka85 tak se pritomnosti studentu musis dat souhlas a vzdycky je tam kdyz uz jenom jeden,kdyz ho nedas tak tam nebudou,me osobne to vubec nevadi,jsou stejne pod dozorem a nekde se to naucit musi.co se nastrihu tyce nemuzu posoudit,ja nemela ani jeden steh
@misulinka85
@zelenaesmolda
Já měla studentku i na fifejdách a bylo to fajn. byla šikovná, milá a věnovala se mi a byla fakt empatická. jinak samozřejmě porod s PA. 🙂
@za_bu_ska vsak oni jsou studenti vetsinou mili,nesemleti denni rutinou
@za_bu_ska
@zelenaesmolda
Jo holky já proti studentům nic nemám 🙂, ale podle slov PA z Vítkovic, tam ty holky vedou celý porod. No nevím. Navíc v létě tam třeba nebudou, když jsou prázdniny.
Jinak samozřejmě jsem pro, aby se studenti dívali a získavali zkušenosti, protože jedině praxí se něco naučí 🙂
@misulinka85 to silne pochybuju ze nechaji studentky vest cely porod bez dozoru,to je strasne riskantni
@misulinka85 tak to je super.muzem dát někdy pokec 😊kolik máš deti nebo je to první?
Ještě k té MUDr. Liškové z Fifejd, dívala jsem se juniorovi do průkazky a mám ji jako propouštěcího lékaře. Narodil se ve čtvrtek v noci a v pondělí nás nechtěla pustit, že nepřibral na porodní hmotnost. Ta byla 4,2 kg (51cm) a v pondělí měl JEN 4 kg! No katastrofa, ale kdyby viděla, co všechno vykakal 💩. Nakonec nás pustila, bo viděla, že bych odešla i na reverz. Ve 3 týdnech měl 4,87 kg a přibíral přiměřeně délce. Zřejmě ji nedochází, že maminky potřebují hlavně klid, což jsem v nemocnici neměla.
@karkulka789 určitě můžeme dát někdy pokec, budu jen ráda. Já jsem prvorodička 🙂
Ahoj holky, nevíte kde se dají koupit kojící podprsenky? Krom teda internetu. Potřebovala bych spíše prodejnu, kde si to můžu vyzkoušet.
@zofinecka hele já se koukala v Marks&Spencer, ale ty ceny jsou mazec. Pak ještě měl pěkné Lindex. A viděla jsem i v Globusu. Já jsem to nakonec riskla přes net a ze slevomatu mi padne perfektně. Uvidíme až se prsa nalijou co to udělá.
@misulinka85 no já právě koupila na bazaru, ale dvě budu muset prodat, jelikož už teď se mi zdají malé. 😞😞 A jakou na slevomatu? Já koukala na internetu taky, ale nechce se mi dávat spoustu peněz.
@zofinecka https://www.slevomat.cz/akce/1304928-podprsenka...
Tahle mi sedí fakt skvěle. Objednala jsem dle tabulky velikosti a ještě tam mám malou rezervu. Jinak co jsem si objednala z bonprixu, tak mám taky už teď malé (hlavně obvod).
@misulinka85 děkuji za radu. Tak jsem ji objednala, tak snad jsem objednala dobrou velikost. 😁
@zofinecka mám trochu větší prsa (85D) a mívám dost problém s výběrem podprsenky a u téhle jsem fakt spokojená 🙂 Objednala jsem si L ... tak snad ti bude taky skvěle pasovat 🙂
@misulinka85 tak to máme stejný problém. Taky jsem objednala L, tak snad sedne.
@misulinka85 ahoj tak jak se vám daří? Chci se zeptat jak to sedla na kojení ta podprsenka že slevomatu?
@zofinecka ahoj, daří se nám dobře 😊 podprsenka je boží. Objednala jsem si ještě jednu. Mám i nějaké z bonprixu a ty mám malé jak se mi nalily prsa. Ze slevomatu max spokojenost 😉
@misulinka85 no mě je právě malá. A mám ji i na prd. Nechtěla by jsi jí?
@zofinecka jo tak já si ji od tebe koupím 😉 jsi z Ostravy že? Můžeme se domluvit na osobní odběr?
@misulinka85 je super. To víš že jsem. Jen jsme ještě s malou v nemocnici, tak až budu doma, tak se ozvu a sejdeme se. Já si teda ještě objednala tu větší, ale ta je mi taky na prd.😭😭
@zofinecka jasně v pohodě. V klidu se doma aklimatizuj a pak si dáme vědět. A ty nekojis nebo ti jen nepasuji?
@misulinka85 nekojim. Měla jsem bolesti prso a navíc málo mléka. Po týdnu v nemocnici mi malá z
A kojení, které trvalo půl až třičtvrtě hodiny vytáhla jen 20ml a zbytek jsem ji musela dokrmovat. Jsme totiž na dětské Jipce.

@pavlin888 tak me zkouseli odsavat i el odsavackou a vyteklo par kapek,kdyz jsem zkousela odstrikat ve sprse pod teplou vodou tak po snad 40 min jsem odsala tak 5ml vic ne.Ja to mam po mamce ocividne,lehoucky porod,ani ne hodinu ale zadne mliko