Brigáda během pracovní neschopnosti: Je to možné?
Ahoj, jsem na neschopence a dostala jsem příležitostně nabídku brigády v době mých vcházek - poradíte mi prosím, zda mohu vůbec brigádu, když jsem na PN? Nechci mít problém se sociálkou, která mě vyplácí, že jsem něco porušila :-/
Nesmíš, je to jedno z hrubých porušení, za které tě mohou i z práce vyhodit. Takže nejen že přijdeš o nemocenskou ale i o práci.
Tak to pak nemá význam být na PN, pokud si na tom tak moc dobre, ze muzes na brigádu, ukončí si PN a muzes jak do prace tak na brigádu.
@srnii Během pracovní neschopnosti, když jste doma na nemocenské, můžete za určitých podmínek zcela legálně pracovat (mít nějaký přivýdělek nebo brigádu).
Jednou z hlavních podmínek je to, že nesmíte vykonávat stejnou pracovní činnosti (zaměstnání), jako je to, na základě kterého jsou vám vypláceny nemocenské dávky. Tj. nesmíte pracovat pro stejného zaměstnavatele a vykonávat stejnou pracovní činnost.
Takže teoreticky může, jen mi přijde zvláštní jít dělat na brigádu a nechodit do prace 🙈 taky zalezi s na neschopence je.
@littlebee124 ano záleží, měla jsem úraz nohy a v práci běhám několik km, což nedávám, ale toho je jednorázová nabídka, kde nebudu mít pohyb a budu na místě, takže proto a samozřejmě tím, že jsem v PN, mám méně peněz a hypotéka se neptá, navíc vše zdražují, je před vánoci...prostě se to hodí. Samozřejmě, pokud bych už viděla, že to v práci u sebe dám, tak marodit nebudu, nikdy jsem nemarodila. Je príma, jak každý odsoudí, aniž by věděl, co mám za sebou...
Nejde o souzeni. Proste pracovat nesmis kdyz mas neschopenku. Nemohou ani za tebe nic odvést (na brigade) kdyz jsi v PN.
@petradt1986 Hlavně to musí být v souladu s lékařským nařízením a léčebným režimem.
@petradt1986 Brigádu mít může, jen musí splňovat nějaké požadavky.
@petradt1986 je to v době vycházek...neporušuji tím to, že bych si hodila někde 12ctku, to bych nezvládla
@littlebee124 jj ted na to koukam.
Já si myslím, že smíš. Vznášela jsem ten dotaz na ossz, protože mám mimojiné práci na homeoffice, takže to, že např. Musím ležet nebo mám zlomenou nohu (a s tím bude dělat doktora na aro či záchrance dost těžko) přece neznamená, že doma nemůžu dělat papíry. Koneckonců jestli doma čtu na gauči detektivku nebo chorobopisy, to je z pohledu zdraví jedno. Odpověď byla, že to nesmí být na smlouvy, ze kterých ki plyne ta PN a že se musím vejít do vycházek.
@hezz17 já se naprosto cíleně ptala. Nejdřív u nás na personálním naší a pak její šéfove (nevěděly), pak jsem psala na ossz, nevěděly a odpověděla mi jejich šéfka. Jako z logiky věci, pokud opravdu pracuju doma na gauči (šlo mi hlavně o případný těhotenství, nejsem ani podvodník ani netáhlo, ale jsem stará bréca a rizika si uvědomuju), tak pak není rozdíl mezi “klid na lůžku se seriálem” a “klid na lůžku” s auditem”. Tak kdyby na to došlo, tak doufám, že mě nemystifikovaly😂😂😂
Můžeš, pokud to neporusuje dobu vycházet a podstatu z jake mas pn

Ne, to opravdu nelze.