Čerpání podpůrčí doby
Ahoj holky, nevěděla jsem přesně do jaké kategorie to zařadit, ale nevíte prosím co to znamená? Jako že už mám vyčerpané peníze při DPN a už dál nic dostávat nebudu? To nejde ne? Abych byla bez peněz. Vždyť termín mám až 20.10. A co do té doby než dostanu rodičák? Děkuji za každou radu.

Mám pocit, že podpůrčí doba jde na žádost prodloužit o dalších 350 dnů - tobě před porodem by to podle mě měli schválit. Jakou máš pracovní smlouvu? Na určito, na neurčito, nebo seš v ochranné lhůtě, máš nárok na mateřskou? Ale jinak podpůrčí doba je skutečně doba, po kterou je vyplácena nemocenská, dál nemáš nárok, i když pracovní neschopnost trvá... Myslím, že zavoláním na sociálku skutečně nemáš co ztratit 🙂
@vojtisek2007
@maximys Ano děkuji..nic jiného mi nezbývá...na mateřskou nemám právě nárok..a pracovní smlouvu mi ukončili, takže po skončení marodní musím jít i podepsat výpovědní sml. 🙄

@lucie2512 řekla bych že musíš požádat o vyplácení nemoc.po skončení pod.doby,protože nejsi práce schopna a vzhledem k tomu,že jsi těhu a budeš natupovat na mateřskou/rodičák, tak by ti to měli schválit.....nic nezkazíš,když si zavoláš na čssz(ossz) odkud ti nemoc.vyplácí a zeptáš co máš dělat dál....