Čím doložit výši příjmů kvůli porodnému?

anie26
23. led 2015

Zdravim! Nemůžu příjít na to, jak má manžel doložit výši příjmu kvůli stanovení zda dosáhneme na porodné. Je OSVČ, porod je plánovaný na duben...tj. že by dokládal příjmy za leden-březen 2015...jenže jak? když daňové přiznání za tento rok podává až rok přístí. A s tím také nechápu, zda je jeho čistý příjem braná částka příjem po odečtení záloh na soc. a zdravotní pojištění, nebo až částka z které platí daň z příjmu? Pokud si totiž odečte částku za mě a syna, je podle daňového příznání jeho čistý příjem někde u životního minima.
Neřešili jste někdo už něco podobného pro letošní rok??

sim007
23. led 2015

@anie26 ahoj...mame uplne stejnou situaci....byla jsem pro tiskopisy na sociálním a je tam papir i pro manzela jako osvc...tobe ho potvrdi zamestavatel a jemu to potvrdí na financnim urade...
a jinak u vsech osvc se bere pulka průměrného platu (cca 13.000,-)......delaji to prumerem, takze se moc netes 🙂

anie26
autor
23. led 2015

@sim007 Jee, super. Alespon naky info. Ja tak nemam rada urady, takze navstevu socialky jsem chtela odlozit co nejdyl 🙂, Jestli je to jak rikas, tak pro nas bezva, vydelava jen manzel, ja byla donedavna na rodicaku s prvnim synem a ted cekame v dubnu. Ja hlavne nechapu jak to dolozit, nejenze vlastne manzel nepodaval priznani za tohle ctvrtleti, ale osvc je k tomu az od lonskeho rijna, takze ani nedysponuje nakym lonskym prumernym vydelkem....mam v tom hokej.
Moc diky za info 🙂

alunka001
23. led 2015

@anie26 Jj,tiskopis je na sociálce a píše se průměr cca 13.000.
A ty nemáš nemocenskou?

anie26
autor
23. led 2015

nn, jsem ted na chvilku v domacnosti v peci o dite do 7 let. A pak nastupuju rovnou na rodicak.