icon

Do kdy je třeba zaplatit poplatek za pohotovost?

9. únor 2025

Dobrý den chtěla bych se zeptat do kolika dnů můžu zaplatit poplatek za pohotovost v nemocnici děkuju

jancazao
9. únor 2025

Nikdy nikoho z nás neošetřili, dokud nebyl poplatek zaplacený.

xleni
9. únor 2025

Platí se před ošetřením, ne? Jinak Vás neošetří.

autor
9. únor 2025

@jancazao byla sem v noci se synem na pohotovosti po ošetření mi dali k úhradě doklad 🙂

autor
9. únor 2025

@xleni nám ho dáli po ošetření

jancazao
9. únor 2025

Tak asi co nejdřív, v době kdy jde vše elektronicky.
Asi bych bez zaplacení neodjela, protože bych na to 100% zapomněla. Jedině kdyby na tom dítě bylo opravdu hodně špatně.

pajak13
9. únor 2025

To slyším taky prvně Teda. Mě za poplatek na pohotovosti nikdo skoro ani nepozdravil,natož ošetřil😂

autor
9. únor 2025

@jancazao ano chtěla sem ho zaplatit na místě ale bylo mi řečeno že to mám udělat přes účet mám problém se dostat do banky elekronycky tak jestli to během dneška nepůjde jestli to můžu zaplatit zítra

xleni
9. únor 2025

@pajak13 taky jsem to právě nezažila 😃

autor
9. únor 2025

@pajak13 u nás na pohotovosti je to tak že na přepážce nebo sestře dáte kartičku dítěte a potom si vás doktor zavolá ošetří
a vystaví nám poukaz k úhradě 🙂

pajak13
9. únor 2025

Tak to je docela fajn přístup 🙂 říkám no, u nás se bez zaplacení s člověkem ani nebaví 😊

autor
9. únor 2025

@pajak13 jestli se můžu zeptat odkud jste že to takhle funguje děkuju

autor
9. únor 2025

Děkuju banka už naskočila měli asi nějaký výpadek ☺️

leilinka1234
9. únor 2025

V naší nemocnici platíme také až po ošetření. A je to tuším do 14 dnů. Můžeme buď na místě nebo pak převodem.

mamikajuli
AMBASADORKA
9. únor 2025

Mám teď čerstvou zkušenost. Neměla jsem hotovost-zapomnela jsem vybrat. Řekla jsem sestřičce, že si skočím do bankomatu, který je tam v areálu. A ona že to vůbec nemusím, vytiskla mi papír, kde je napsané datum úhrady do tří dnů 🙂

arkapo
9. únor 2025

Všude jde všechno platit převodem, tak proč ne v nemocnici? Taky jsem byla na pohotovosti, zlobil automat na poplatek, neustále propadávaly peníze. Sestra peníze vzít nesmí, vytiskla papír s RČ a myslím do 14ti dnů zaplatit.
Ano, na poplatek se často ptají hned ve dveřích, ale pokud řekneme, že nemáme a proč, tak vystaví účet.

kajacob
9. únor 2025

Já byla na pohotovosti v noci a dostala jsem fakturu na 90 Kč a zaplatit do dalšího dne 🤦 platila jsem to hned po příchodu domů abych na to nezapomněla, protože se znám 😄 všechny údaje byli na tom napsané i do kdy 🙂

autor
9. únor 2025

@kajacob my jsme byli se synem dnes okolo třetí hodiny ráno chtěla jsem to zaplatit na místě ale to prý nejde nešlo se mi dostat do banky ale už je to vyřešený bála jsem se že sem to nezaplatila hned co sem dostala doklad

kajacob
9. únor 2025

A nemáš tam napsané do kdy ? Pokud už je zaplaceno tak v pohodě 🙂 nemusí to být hned já měla napsané do druhého dne

fouskovi
9. únor 2025

U nás bez zaplacení neošetří

jeyre
9. únor 2025

Na tom dokladu to bude napsané, ne? U nás je to 14 dní. Nemají nonstop pokladnu a doktoři to nevybírají.

fyii
9. únor 2025

u nas vytiskne papir a to se musi zaplatit, jinak to davaji exekutorum... ale na druhy pohotovosti bez zaplacenyho polatku nepuati ani do ordinace

mollyweasley
9. únor 2025

Taky jsme neplatili hned. Dceru pokousal v obličeji pes, na recepci nás hned hnali na oční, kde o nás už předem věděli a sestra mi rovnou dala papír s tím, že zaplatím přes účet později. U akutních případů se zjevně poplatkem nezaobírají.

kajacob
9. únor 2025

Je pravda že jsem byla taky ukutní , z normální mě hnali na gynekologii z ní pak převáželi na urologii . U nás není automat a paní co sedí a dává lístky o zaplacení taky není nonstop . Každá nemocnice to má jinak u nás zaplatit do jednoho dne , musí to tam být napsaný

pajak13
9. únor 2025

@mollyweasley to nemáte pravdu,záleží na nemocnici. Dědu tam nechali s nabehem na mrtvici čekat skoro hodinu a ano,platil😄 to si myslím,že je dost akutní. Pak sám primář tvrdil,že příště lepší si zavolat rovnou záchranku,že na tý pohotovosti je to proste na palici 😀 mám zkušenosti jak z Tábora,tak z Budějovic

kajacob
9. únor 2025

@pajak13 to je šílený . Já bych taky platila hned , kdyby tam někdo byl a vybíral poplatek . Kdyz tam nikdo není , platime do jednoho dne na účet . Už jsem i slyšela starší paní si stěžovat že účet nevede a jak to teda zaplatí . Doufám že ji stim pomohla rodina a nebude platit ještě víc 🙂

petrasipkova1
9. únor 2025

Úplně v klidu, v Kolíně třeba dávají fakturu k úhradě, platíme vždycky během toho týdne po ošetření, jak si vzpomenu.

vlasta1981
9. únor 2025

Tak i nas se neplatí na dětské pohotovosti,neplatila jsem ani když jsem jela s tehu na pohotovost. Jinak se u nás platí po ošetření a když se stane jako mne že jsem odjela li bez peněženky a než dojel chlap tak mi dali papír podepsat že do 30 dní zaplatím poplatek .

lucie7411
9. únor 2025

U nás v Prostějově platíš buď hotově a nebo Ti dají QR kod a na zaplacení je 14dni. V Olomouci platíme zase přes automat nebo kartou 🙂

zlataberta
10. únor 2025

U nás bez zaplacení neošetří, první vyžadují v ordinaci papír o zaplacení.