Dostanu peníze z ÚP po skončení rodičovské dovolené?

krejcirice
21. dub 2009

Ahoj
potřebuji poradit.
Nevíte někdo zda když mi zkončí rodičovská dovolená zda dostanu potom nějakou korunu na pracáku když se na něj přihlásím i když sem nedělal tech 12 měsícu?
dítě mi hned vdubnu do školky nevezmou co mi zkončí rodičák tak budu muset jít na pracák.

popelka.miri
21. dub 2009

No, já když skončila rodičovskou s 2. dítětem tak mi podporu vypočítali z posledního zaměstnání. Ale je jasné, že když se zapíšeš na pracák, tak i když jsi nebyla zaměstnaná (počítá se odpracovaných 270dní) tak ti musí dát aspoň životní minimum a zbytek doplatit sociální příplatek, když máš 2 děti. Bez peněz tě nechat určitě nemůžou 😉.

kejka
22. dub 2009

Po ukončení výplaty RodP se můžeš přihlásit na ÚP ihned druhý den a budeš mít 5 měsíců nárok na výplatu podpory, v minimální výši. Počítá se to z životního minima. Samozřejmě po tobě bude kolegyně požadovat aktivní hledání zaměstnání. Hlídání pro kluka musíš mít zařízené jinak, pokud nebude ve školce. Předpokládá se, že kdo se jde zaevidovat, může ihned nastoupit do zaměstnání, matkám je většinou nabízena práce na 1 směnu.
To mi napsalá známa,co dělá na UP.
Taky mi kluka nevzali do školky.Na pracák jsem se nepřihlásila,zatím nějak vyžijeme,na pojišťovně jsem nahlásila péči o dítě do 7let/malej hodně marodil,tak mám zažádáno o prodloužení mateřské-bud to vyjde nebo ne/,protože je náš příjem pro ně nadprůměrný,tak nedostanu ani kačku. 😒 Do školky ted nesmí-do kolektivu,tak si užijeme ještě léto. 😉

popelka.miri
22. dub 2009

🙂 Kejka, já mám taky problém s pořád nemocnýma dětma. Jak kluk začal chodit do školky, tak byl furt doma a pak nastoupila holka a to samé. Teď jsou doma zase. Až mi skončí rodičovská s malou, která je mimochodem taky pořád nemocná, má i astma ☹ a nastoupí do školky, bojím se, že bude taky furt marod. Jinak já nejsem zaměstnaná a jsem sama s dětma. Zajímalo by mě, jak tohle právě řeší na UP. Když mám pořád nemocné děti a jsem sama, jak je to s registrací a penězma? A jak je to s tou prodlouženou mateřskou? My máme taky věčně zakázaný kolektiv i školku ☹ .

krejcirice
autor
22. dub 2009

A jak je to s tou prodlouženou mateřskou to ti vyplácí i rodičák?

kejka
23. dub 2009

Od sociálky dostaneš papíry,dáš je vyplnit doktorce a ona,nebo ty je pošlou na posouzení-trvá to tak tři měsíce.Můžete je poslat i na magistrát,tam je prý větší šance,že uznají,že dítě nemůže do kolektivu.Budete normálně dostávat rodičák-doplatí to i za dobu vyřizování.UP s tím nemá nic společného. 😉 Většinou prodlouženou mateřskou uznají na dva roky.Nebo než jde dítě do školy,záleží,co tam dr.napíše.Pokud je vstřícná a mělo by jí záležet především na zdraví dětí,tak je to v pohodě.Já teprve čekám,takže zatím nevím,jestli mi to uznají nebo ne. 😅
Na UP je to almužna a pokud odmítneš práci-3x myslím,tak tě vyškrtnou a nikdo neplatí na tebe a děti pojištění. 😖