Ahojky
Máte některá zkušenosti s příspěvky na bydlení? Sehnala jsem byt 2+1 za necelych 7tis., moje celkove prijmy jsou 9tis. Myslite, ze prispevky dostanu? Nebudou to posuzovat jakoze kdyz jsem sama s ditetem mam zbytecne velky byt? Garsonek je malo:(
Díky za nazory
ahoj, trochu jsi me uklidnila. Garsonek je strasne malo pac jsou levnejsi a je to hned pryc:( Muzu se zeptat, jaky jsou tve mesicni naklady na byt a kolik ti prispiva socialka a kolik te stoji vse ostatni mesicne pro tebe a mimi. Ja zatim bydlim u rodicu, chci se ale odstehovat (je to nutne!!) a bojim se abych to vsechno utahla...
Martinas, troufam si rict, ze na prispevek narok urcite mas, akorat tam muzou byt jiste zadrhely, ktere popsala xkolie. Tady najdes vice: http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/prisp_na_b...
měsíční výdaje na enegrie mám kolem 3000 kč. Sociálka mi vypočítala, že životní miminum na mě a na prcka máme 4400 kč, což je k smíchu, ale s tím se nedá nic dělat. Výdaje jenom za prcka fakt nevím, protože to většinou platí taťka, ale myslím, že je to tak kolem 1500 - 2500 za měsíc. Nejvíc spolknou mlíčka a plenky, protože používáme jenom papírový. Ten příspěvek je 1624kč, ale mám takovej pocit,že se to liší podle velikosti města, kde bydlíš. Každopádně si můžeš zažádat i o příspěvek na dítě, ale ten ti taky budou započítávat do příjmů a u nás neprošel.
Nejsem si jistá jestli ti pomůžu, ale taky pobírám příspěvek na bydlení. Předpokládám, že máš byt pronajatej, což by mohl být možná problém, protože budeš potřebovat od toho, kdo ti ho pronajímá potvrzení o tom kolik mu platíš a co já vím, tak s tím by mohl být problém, protože pokud to není státní nebo městskej byt, tak málokdo ti napíše potvrzení o tom, za kolik pronajímá byt, tím spíš, když je to načerno, což podnájmy většinou bývají. Ale možná se pletu. S velikostí bytu to nemá nic společnýho, to je vůbec nezajímá. Taky mám 2+1, ale jsem majitelka bytu, takže se u mě posuzuje trochu jinak, ale co vím, tak budeš potřebovat náklady na energie (voda, topení, rozpisy záloh na elektriku a plyn), pokud jsou psaný na tebe, pokud nejsou, tak si myslím, že je to špatně a že ti nárok nepřiznají, protože oni to z toho vypočítávají. Pokud jsi rozvedená, budeš muset mít papír od soudu o výživném, pokud jsi svobodná, jako já, nemusíš mít vůbec nic, stačí kdy si vymyslíš nějakou reálnou částku, kterou napíšeš do žádosti. Myslím, ale že bys nárok mít měla.
Jo a každý tři měsíce tam musíš dávat veškerý podklady znova, jinak ti to okamžitě seberou a budeš si moct žádat zase až po třech měsících.
Rozhodně se nenech odbít, ta koza u nás na sociálce mi pořád tvrdila, že na to nárok mít nebudu a nakonec mi ho bez problémů přiznali.