Eshop Koukej - podvod. Poraďte

hanyzka11
20. říj 2015

Ahoj, vím, že hodně z Vás objednává oblečení z Anglie přes velkosklady v Čechách. I já. adresu jsem dostala od kamarádky, takže ta byla zřejmě spokojená.
Já dopadla takto: udělala jsem objednávku, zaplatila jsem balík a čekala. Když jsem psala, co se děje, paní napsala, že mají dovolenou. Ok, čekám dál. Zase píšu email a nic, až když jsem paní napsala, že to předám příslušným orgánům napsala, ať dám vědět o jakou objednávku se jedná, že je eshop Koukej uzavřen.(takže emaily čte) Od té doby zase nic. Nemám zboží ani peníze (2500 Kč). Je to už 4 měsíce. Chápu, že má třeba problémy, ale žádala jsem o vrácení peněz nebo jakékoli zboží v té hodnotě.
Není tady někdo, kdo by měl stejný problém s Karolinou Weinerovou? (Tuším, že na trestní oznámení je třeba, aby se jednalo aspoň o 5 tisíc).
A máte radu či zkušenost, kam se obrátit? Na policii?
Budu ráda, za každou reakci. díky moc H.

suzina08
20. říj 2015

Ahoj, já jsem měla podobný problém s panem Přemyslem Klimešem, u kterého jsem objednávala prostěradla. Zjistila jsem, že pán provozuje mnoho internetových obchodů a zboží neposlal více lidem. Já ho bohužel zaplatila předem a taky se neozýval, telefony byly hluchý. Takže jsem poslala výhružný mail, že na něj podám trestní oznámení za bezdůvodné obohacení a že jsem si navíc zjistila, že provozuje více eshopů, ze kterých také zboží neposílá, a peníze jsem měla do druhého dne zpátky. Pán se evidentně leknul, ty jsi taky pohrozila, ale asi to nepomohlo, tak bych trochu přitlačila a když to nevyjde, tak bych si zjistila, jestli už to nejde nahlásit na policii. Ono se tím asi ve finále nikdo moc zabývat nebude, ale ty pro to uděláš všechno. 😉

hanyzka11
autor
20. říj 2015

@suzina08 díky za reakci. tos měla štěstí, paní jaksi ani na toto nereaguje. Ráda bych našla ještě někoho, aby ta částka byla vyšší. Protože jak píšeš, asi se tím nikdo zabývat nebude. Tak uvidíme, zařekla jsem se, že to tak nenechám. Chápu, že má asi nějaké problémy, protože před tím eshop asi normálně fungoval. Ale dělat mrtvýho brouka je hnus, hlavně když jsem se snažila normálně domluvit.

suzina08
23. říj 2015

@hanyzka11 nereagovat je nefér, hlavně když jsi jí navrhla řešení... každý má své problémy a paní by se měla ozvat. Každopádně se divím, že se nebojí trestního oznámení. Já jsem tehdy vyhrožovat nechtěla, ale když jsem zjistila, že nejsem první, komu se to u tohoto pána stalo, tak mě to nakoplo. A to mi šlo tehdy asi "jen" o necelou tisícovku.