Finanční problémy v rodině - exekuce

bbibianca
19. čer 2016

Zdravim a predem se omlouvam. Patri to spis do nejake pravni poradny, ale presto. Nemuzu nad tim spat a mam z toho migrenu. Jak se resi exekuce u cloveka, ktery vlastni nemovitosti rodonny dum a pozemky jen dilem jedne tretiny. Muze exekutorsky urad dojit do tohotovdomu a zacit zabavovat majetek? Muze na tu jednu tretinu vypsat zastavni pravo? Jde to? Vzdyt je to neprodejne. Pokud je mi znamo, tak si myslim, ze v tomto pripade si dotycny nemuze vzit ani hypoteku bez souhlasu zbyvajicich vlastniku. Jak se u techto lidi resi exekuce? Na co vsechno muze a nemize exekutor sahnout a v jakem poradi? Na mzdu a az pote na nemovitost a majetek? Prosim, prosim potrebuji uklidnit. Porad nad tim spekuluju a bojim se toho jak to dopadne

kittym
19. čer 2016

ahoj, pracuju v realitách a čas od času se prodávají podíly na domcích / bytech.. Jen je tam pak o hodně nižší cena (rozhodně tedy nelze počítat s tím, že by dlužník dostal třetinu z tržní ceny nemovitosti).. Je pak spíše výhodnější pro všechny strany když ho vyplatí zbývající majitelé nemovitostí.. Ale exekuce i nařízení k prodeji na nemovitost dát lze.. Zabavovat věci si myslím může bohužel exekutor také, je pak potřeba dokázat, že majetek navržený na zabavení je v majeku někoho jiného (a je potřeba rychle jednat).. Naopak od nařízení k prodeji nemovitosti až k dražbě je naopak cesta dlouhá a je dostatek času situaci rozumně řešit..

danchacha
19. čer 2016

Každopádně, pokud je zaměstnaný, tak půjde jako první exekuce na plat. Nejjednodušší a nejúčinnější způsob pro exekutora. Naopak prodej podílu na nemovitosti je téměř nereálný, takže k tomu přistoupí spis az v poslední variantě. Na věci bohužel může, je potřeba udělat soupis majetku, který nepatří dlužníkovi a ten při návštěvě hned předložit, ideálně i s uctenkami/ fakturami +vim že je to nereálné).

bbibianca
autor
20. čer 2016

@danchacha pokud tedy bude zamestnany nedojde ani exekutor zabavovat majetek domu?

anelamates
20. čer 2016

Ale ano, může, opravdu je líp si nachystat ten soupis majetku a účtenky, přiípadně třeba nějaké jiné doklady - staré fotky appod. že dokládaný majetek není majetkem dlužníka ( řekněme třeba staré fotografie, pokud se jedná o dědictví).

blanitta
20. čer 2016

Zaleží hodně na exeturovi po čem půjde jako první. Je lepší nachystat se na všechny možné varianty.

danchacha
20. čer 2016

@bbibianca To nedokážu odpovědět, záleží, jak velký dluh je a také, o jakého exekutora se jedná, každý má jiné postupy.