HPP na RD, zaplatí mi paragraf na ošetřování dítěte?

lucinjka
15. led 2017

Ahoj holky, chci se zeptat, do práce jsem nastoupila 1. 11. 2016 a malý mi teď onemocněl. Jsem do konce února na RD, ale pracuji na HPP. Zítra musím k doktorce pro paragraf. Dostanu to zaplacené, když jsem ještě na rodičáku? Odnést papír do práce nebo i na soc. a ukončení pak jak? Děkuji za odpovědi. 🙂

j.a.n.i
15. led 2017

Jo, dostanes, davas to jen do prace, hlavne to spravne vypln.

23363
15. led 2017

Mně na sociálce řekli, že pokud pobírám ještě rodičovský příspěvek, tak na peníze
z paragrafu nárok nemám.

j.a.n.i
16. led 2017

@23363 No, dost záleží na které "socialce" ses ptala... Kazdopadne ti rekli blbost.

xkikinka
16. led 2017

doufam, ze to neni pravda a paragraf daji...brzy budu resit to same kvuli ockovani

j.a.n.i
16. led 2017

@xkikinka Kvůli očkování? Na to stačí propustka, ne.

xkikinka
16. led 2017

je to ockovani priorix prvni davka...a to by se nemelo 2 tydny do kolektivu...nam staci jen 5 dni paragraf

astyna
16. led 2017

Tak bud jsi na rodičáku, nebo pracuješ na HPP. Obojí v jedné firmě nejde, tak asi pracuješ na jiném místě a bereš rodičovský příspěvek. Nicméně, už se to tu někde řešilo, že příspěvek na ošetřovné (paragraf) + rodičovský příspěvek nejde. Ten příspěvek máš vlastně na péči o dítě, vč. nemocí.

xkikinka
16. led 2017

Ja volala na UP a tam mi rekli, ze rodicovsky prispevek mi zustava, kdyz se vracim zpet do prace na HPP, ze byh o nej prisla, kdyby bylo dite mladsi 2 let v ms.

astyna
16. led 2017

xkikinka

https://www.aktualne.cz/wiki/finance/rodicovsky...

To máš pravdu 🙂 nebo můžeš mladší 2 let, ale jen na max 46h měsíčně.

j.a.n.i
16. led 2017

@astyna Evidentně neumíš číst úplně stejně, jako ten pán, co na oněch pochybných stránkách odpovídá, takže se prosím podívej přímo do zákona a netvrď tu naprosté nesmysly. A to jak s OČR, tak i s rodičákem.

j.a.n.i
16. led 2017

@xkikinka Akorát přemýšlím z jakého kolektivu ho budeš muset stahovat, když ho do žádné školky či jesliček bez první dávky nevezmou... A jinak tedy já s dětmi normálně chodila všude, dokrotka nic o stahování k kolektivu neříkala, fungovali jsme zcela běžně (reakci neměl ani jeden, kdyby ano, tak se samozřejmě přizpůsobím tomu, jak jim je).

xkikinka
16. led 2017

uz to mam vyresene bez paragrafu...mala bude mit uz 2 roky, priorix jsme meli posunuty, kolektiv jsem myslela ms. u priorixu jsou mozne reakce az po tydnu atp.

j.a.n.i
16. led 2017

@xkikinka Jo, to chápu, jen vím, že po mě chtěli papír, že má alespoň jednu dávku, aby mi ji vzali, taky šla ve 2 letech, druhou dávku jsem dávala až ve školce a to šla rovnou od doktorky do školky. A vím, že je možná reakce až po týdnu, ale přiznám se, že mě vůbec ani nenapadlo, že bych ji kvůli tomu nedávala do školky, jasně, kdyby se nějaká objevila tak nedám, případně kdyby se objevila ve školce tak zavolají, ale preventivně jsem to neřešila.

xkikinka
16. led 2017

Ja chci byt v klidu, takze budu radsi, když zustane doma, i nase pani doktorka tomu dava prednost...jsem učitelka v ms, takze po naockovani (po 14dnech) zacne chodit se mnou.

astyna
17. led 2017

@j.a.n.i

nevím, proč na mě útočíš. Je to i na stránkách mpsv.cz, takže klid a nohy v teple. Navíc se to tu pořád dokola všude opakuje.

somalicats
17. led 2017

@astyna v tom, cos psala, nemas pravdu. Rodicovsky prispevek a prace spolu vubec nesouvisi a neni duvod, proc by tazatelka nemohla jit na paragraf a pritom pobirat RP.

astyna
17. led 2017

@somalicats

A kde píšu, že nemůže 😀 jasně, že může. jen to nedostane zaplaceno, tot vše. Bud rodičovský příspěvek nebo ošetřovné. Může pozastavit rodičák, dostane ošetřovné na dítě, pak zase obnoví rodičák. Jednoduché.

@xpila jak to tedy je. Tohle mi tvrdili vždy i na UP, když jsem se ptala.

astyna
17. led 2017

@somalicats

...a někde zase píšou, že nárok má 😀 tak jsem už jelen. Dekuju se 😀

xpila
17. led 2017

@astyna Klidně můžeš mít RP i ošetřovné.

somalicats
17. led 2017

@astyna dostane zaplaceno oboji. U RP jsou jen dve omezeni - u deti mladsich 2 let jesle/skolka a soubezne pobirani penezite pomoci v materstvi na mladsiho sourozence, tam oboji pobirat nelze a jakmile zacnes brat PPM, tak konci RP ( a malem bych zapomnela - kdyz nemas narok na PPM, tak porodem mladsiho sourozence ztracis barok na RP na starsiho). Pracovat ale pri pobirani RP muzes bez omezeni, to sis asi popletla prave s PPM, kdy nesmis vykonavat po dobu jejiho pobirani praci na tu smlouvu, ze ktere Ti narok na PPM vznikl. A jakmile muzes pracovat, mas narok i na paragraf nebo na nemocenskou.

j.a.n.i
18. led 2017

@astyna Protoze o tom vis houby, pises blbosti a jeste se tu dohadujes. A je celkem otravne neustale bludy opravovat, abys nematla ty, kteri se neorientuji. A jen tak mimochodem precetla sis vubec tu citaci ze zakona, na ktery si sama dala odkaz? Ta to udelej a nejlepe velmi peclive.

lucinjka
autor
18. led 2017

Holky, nehádejte se! 🙂 Moudrá z toho nejsem, asi se nechám překvapit 😀

j.a.n.i
18. led 2017

@lucinjka No a to je presne duvod, proc me stvou ty spetne informace... Ale jak pisu, hlavne to spravne vypln, pozorne cti tu vetu o rodicaku, co je na druhe strane.

lucinjka
autor
20. led 2017

Snad jsem to dobře vyplnila. Jak půjdu do práce, zeptám se mzdového účetního. Jsem zvědavá 🙂 Děkuji