Jak doložit k příspěvku na bydlení to, co platil partner?

2hanah
22. říj 2013

Prosím, víte někdo, jakým způsobem musím doložit k žádosti o příspěvek na bydlení účet od elektřiny a plynu, když mi ho platil partner z jeho účtu, ale obě smlouvy a žádost o příspěvek je čistě na moje jméno?

blahova_andrea
22. říj 2013

musíš doložit vyúčtování od dodavatelů, taky rozpis sipa, pak kopie příkazu nebo srážky částky z přítelova účtu a dál záleží jestli bydlíte spolu, jestli se bude započítávat přítel do výpočtů. pokud totiž jinak v papírech nefiguruje, tak bude potřeba ještě nějaké čestné prohlášení o původu peněz nebo tak něco, ale to ti jistě poradí paní na úřadě. já vždy nosím vše stejně a když se vyskytne nějaká anomálie, co je potřeba dořešit, tak dostanu formulář navíc a nebo tam růčo něco se píšeme.

2hanah
autor
22. říj 2013

@blahova_andrea Moc děkuju, tak to je zase lítání, není nad klasické složenky ☹

2hanah
autor
22. říj 2013

@blahova_andrea A pro to vyúčtování si mám zajít na jejich pobočku asi, že?

blahova_andrea
22. říj 2013

@2hanah no tak ono asi záleží jak to platíte. jestli to platil složenkama, tak doložíš ústřižky ze složenek, to je jasný, to mě vůbec nenapadlo. prostě musíš doložit smlouvy s dodavateli, pak tedy jejich vyúčtování o tom kolik máš zaplatit a taky to, že je to zaplacené.

blahova_andrea
22. říj 2013

@2hanah a ty to doma nemáš? mě posílají vždy při ročním zúčtování rozpis záloh na další rok, pokud máme moc velkou spotřebu, tak i během roku dojde, že nám od příštího měsíce zvedají zálohy. prostě s tím, co mi chodí běžně poštou dojdu na úřad, tam mají vše co potřebují, tak si to okopírují a hotovo. a rozpis sipa mi chodí přímo na mail, takže to jen vytisknu a odnesu.

2hanah
autor
22. říj 2013

@blahova_andrea Aha, tak já to zkusím přes ten internet, to mě nenapadlo, vyúčtování mi samozřejmě chodí, ale odnesl si ho můj budoucí ex-manžel.

blahova_andrea
22. říj 2013

@2hanah no tak buď to máte i na netu pokud máte přístup nebo tedy pokud je rozumný ex, tak aby ti poslal kopii a nebo potom zajít přímo na pobočku, aby ti kopii udělali 😉

jenny.kay
22. říj 2013

@2hanah Pokud ti to platil partner ze svého účtu, tak s tím může být problém. Já musím vše platit ze svého, aby to prošlo. Moje mamka takhle zaplatila energie ze svého účtu babičce, když ležela v nemocnici a nemohla to platit a neuznali jim to. Ale třeba budeš mít štěstí.

2hanah
autor
22. říj 2013

@jenny.kay Děkuji, taky mě to napadlo, zkusím si tam teda nejdřív zavolat.

blahova_andrea
22. říj 2013

@jenny.kay
@2hanah já kdysi bydlela u rodičů a dostávala nějaká malý příspěvek od sociálky a jelikož vše bylo na ně, tak já nosila jejich účty, že nemají na bytě dluhy, že vše platí a pak jsem od nich měla čestné prohlášení, že jim každý měsíc na domácnost přispívám xy kč. ale je fakt, že je to 10let. fakt bude nejlepší se na to zeptat přímo na sociálce. já mám docela fajn ženský na úřadě a vždy mi pomohly, vždy jsme všechno nějak pořešily. tak přeju hodně štěstí i tobě.

jenny.kay
22. říj 2013

@2hanah Za zavolání určitě nic nedáš. My máme naštěstí na úřadě super ženské, takže mi vždycky poradí. U tohohle mi právě říkali, že je důležité, abych prostě měla vše placené ze svého účtu, že z manželova by mi to neuznali ☹

2hanah
autor
22. říj 2013

@jenny.kay Jenomže já právě účet vůbec nemám ještě, zatím to šlo bez něj...

2hanah
autor
22. říj 2013

@blahova_andrea Děkuju 🙂

jenny.kay
22. říj 2013

@2hanah Do budoucna by ti účet asi hodně usnadnil život. A nájem platíš jak? Ten budeš muset doložit taky, tak jestli na něj máš třeba složenku...

2hanah
autor
22. říj 2013

@jenny.kay To vím, že si ho budu muset zřídit, mám nastoupit do práce, tak bude třeba, ale zatím jsem ho nepotřebovala, nač platit ještě poplatky za vedení účtu, když mi chodil zatím jen rodičák 7600,-Kč. Nájem mám u otce, takže tam si podepíšem jen nějaké potvrzení o zapalcení.

blahova_andrea
23. říj 2013

@2hanah potvrzení o zaplacení podepisujte poctivě a taky musíš mít řádnou nájemní smlouvu 😉

2hanah
autor
23. říj 2013

@jenny.kay
@blahova_andrea Holky, tak mě cestou na úřad napadla spásná myšlenky, že jim řeknu na úřadě, že účty jsou sice placené z jiného účtu, ale, že Ty peníze vždycky zaplatím příteli a on mi podepíše, že je přijal, a tak to i odsouhlasila paní na úřadě, takže dobrý.

jenny.kay
23. říj 2013

@2hanah Tak pokud ti to paní takhle odsouhlasila, tak je to naprosto v pořádku 😉

blahova_andrea
23. říj 2013

@2hanah no vidíš, jsem ti říkala, že to spraví čestné prohlášení o původu peněz 😉

mrnous81
30. říj 2013

@2hanah takhle jsem to měla i já 😉 máme skvělé sociální pracovnice, vždy se mi snaží co nejlépe poradit 🙂