Jak je to se stěhováním do jiného města? Mám v péči děti

kopacka01
1. pro 2016

Ahojky,chtěla bych se jen zeptat jak je to se stěhováním do jiného města?Jsem rozvedená a děti mám v péči já.Chci se stěhovat za rodinou,lepších pracovních příležitostí a i kvůli dětem.Pravděpodobně přijdu o práci a i z daného města bych to neměla tak daleko dojíždět pro syna.U OSPOD jsem se informovala že pokud je to nad 50 km musím mít souhlas otce,pokud ho nedá,což nedá,bude to muset projednat soud kde stěhování budu muset obhájit.Z mého dosavadního bydliště je to nejkratší cestou 55 km.Je nějaká možnost to řešit jinak než soudem,dost dlouho to trvá?Díky

houpacikonik
1. pro 2016

Tak o povolení otce slyším poprvé. Odstěhuje se kam chceš. Pokud budeš umožňovat dětem styk s otcem, tak ti nic nemůže. Ani socialky. Prostě se přestěhují, a kdyby tak jsi šla za rodinou a práci.

nov.tere
1. pro 2016

O svolení by jsi musela žádat jedině v případě že by jste měli stridavou péči. Jinak je to jedno kam půjdeš.

mulgrew
1. pro 2016

@houpacikonik mluvila bys takhle, kdyby slo o tvé děti, které ma v péči otec a ten se chtěl přestěhovat libovolně, kam by zrovna chtel?
zakladatelko: V ramci ČR ale zadný souhlas nepotřebuješ

houpacikonik
1. pro 2016

Ano mluvila. A děti mám v péči já. Stěhovala jsem se, otec se také stěhoval 100km daleko. A nikoho jsme se zeptali.

mulgrew
1. pro 2016

@houpacikonik v peci je mas ale ty, co kdyby je mel on a frnknul s nima na druhou stranu republiky, vse ok?nevadilo by ti to?ze je neuvidis kdykoli si vzpomenes, protoze vas deli treba 300 kilometrů?

houpacikonik
2. pro 2016

@mulgrew i to je život. Bohužel. A podle toho co píšeš, sd ti něco takového stalo. Každopádně nikdo nemůže zakázat stěhování na nové místo v rámci Cr

mulgrew
2. pro 2016

@houpacikonik nestalo, ale neverim, že kdyby jste byla v kuži otce, řekla byste si fajn, i to je život, prostě deti uvidim mene, protože 300 kiláku už neujedete za chvilku. a ne nemuze, ale ja taky nikde nerikam, že muze, jen si myslím,že by ženy měly přestat na muze pohlížet jako na menecenné.já byt chlapem, pozadam o stridavku.

sara84
2. pro 2016

No byvala od manzela se prestehovala 230km daleko, pred tim bydlela 10km, a pouze oznamila, ze se v sobotu prestehovali s klukem od jednoho pana k jinemu...A byl to mazec, ona ta cesta pro dite na vikend uz ted netrva pul hodky ale 8h v aute a 2000 na benzin. Nikdo se muze jako otce neptal....

kopacka01
autor
2. pro 2016

Tak jsem dneska mluvila s právníkem a potvrdil mi to.Je to prý něco novýho.Poradil abych se ex zeptala jestli by mi podepsal souhlas ale i on sám ví že mi to nepodepíše.Nejhorší je že to musí projít soudem a sami určitě víte jak u nás soudy pracují.Takže pokud o práci přijdu nic jiného mi nezbyde než se přestěhovat a jemu to pouze oznámit.Pokud to potom požene k soudu už bude "pozdě".To mi radil i právník.Ujistil mě ale že mi to soud odkýve.Mám pocit že nebudu mít nikdy klid a žít podle svýho aniž bych někoho nemusela žádat o povolení.

zdeni.r
25. dub 2022

@kopacka01 stěhování opravdu musí schválit otec, my se stěhovali původně tedy přes 300km, to schválil, ale pak jsme se měli stěhovat v rámci 10km a taky musel schvalovat.. dokonce jsem u ospodu dostala sprda, ze sem nenahlasila jemu změnu bydliště hned, jak jsme se přestěhovali, ale asi až za dva měsíce..

zdeni.r
25. dub 2022

@kopacka01 dokonce správně by po tobě měli chtít na úřadě jeho souhlas.. ale to by o tom ti úředníci museli vědět a museli by to dodržovat… což se úplně neděje, po mne to nikdo nechtěl, ale jemu to očividně poradil taky právník a vyhrožoval mi soudama