icon

Jak jít na zdravotní prohlídku bez pojištění?

eliska199666
8. srp 2023

Zdravím. Dne 31.7 mi skončila pracovní smlouva. Našla jsem si novou práci,ale musím jít na zdravotní prohlídku. Teď jde ale o to, že už jsem 8 dní odhlásená ze zdravotního pojištění a teď nevím jak na tu zdravotní prohlídku jít? To já totiž musím k obvodnímu lékaři a pak k lékaři, který patří k práci ( jedna se o pozici ve školství)
Děkuji

Můj druhý dotaz zní, pokud bych se přihlásila na úřad práce, můžu mít smlouvu o spolupráci? Nebo dpp? Děkuji

jeyre
8. srp 2023

@eliska199666 K té zdravotní prohlídce...ta není krytá ze zdravotního pojištění, platí se přímo u lékaře, takže to řešit nemusíš. Závodní lékař zaměstnavatele už by po tobě nic chtít neměl.

j.a.n.i
9. srp 2023

@jeyre No, ono je to hlavně úplně jedno, protože obcan ČR nemůže byt odhlasen ze zdravotniho pojištění, ten je pojisten stále.

j.a.n.i
9. srp 2023

@eliska199666 Smlouvu o spolupráci nevim, to netusim, co myslíš, ale DPP mit na UP nesmíš.

drep
9. srp 2023

Z pojištění nelze být odhlášený, ale lze mít dluh na pojistném. Od praktika potřebuješ výpis, který hradíš, PLS se taky nehradí ze zdravotního pojištění

j.a.n.i
9. srp 2023

@drep To ano, ale dluh na pojistném nezajímá doktora to je věc mezi dotyčným a pojišťovnou.

drep
9. srp 2023

@j.a.n.i jasný, já to jako doktor ani nezjistím, jestli má dluh. Já jako nemocniční doktor ani nezjistím u cizince, jestli má pojištění. Akutní péči musím poskytnout tak jako tak a u neakutní to musí ověřovat pověřená referentka, která má pin pro komunikaci s pojišťovnou