icon

Jak ovlivní změna příjmení nástup dítěte do školy?

klokanka31
31. pro 2025

Budeme si v lednu nejspíš žádat o změnu příjmení. Že nás dospělé čeká vyřizování dokladů, to vím. Ale jak to bude s Eliškou, když k zápisu do školy půjde ještě s tímhle příjmením, ale do školy bude nastupovat už s novým? 🤔 Docela tápu.

kristyn86
31. pro 2025

@klokanka31 Normalne,nahlasis tam zmenu,stejne jako u vas dospelych. I u ditete to beztak budes vyrizovat na pojistovne,u lekare,ve skolce atd...

andelka
31. pro 2025

Normálně to řekni u zápisu, udělají si poznámku. Pak nahlásíš změnu, ideálně co nejdřív, my sice podepisujeme věci a děláme seznamy až v přípravném týdnu, ale čím dřív tím líp.

klokanka31
autor
6. led 2026

Tak jsme byli dneska na matrice, docela čuměli co to jako chceme, že tam ještě neměli změnu příjmení pro celou rodinu, a ať přijdeme v pondělí, že si zjistí co a jak 🙄

klokanka31
autor
Autor odpověď smazal
amazienka
7. led 2026
@klokanka31

Tak jsme byli dneska na matrice, docela čuměli co to jako chceme, že tam ještě neměli změnu příjmení pro celou rodinu, a ať přijdeme v pondělí, že si zjistí co a jak 🙄

@klokanka31 To víš, takhle celorodinně jste asi dost rarita 🙂 Asi nám neřekneš před a po, viď?

klokanka31
autor
7. led 2026
@amazienka

@klokanka31 To víš, takhle celorodinně jste asi dost rarita 🙂 Asi nám neřekneš před a po, viď?

@amazienka Co před a po? Jako příjmení?

amazienka
7. led 2026
@klokanka31

@amazienka Co před a po? Jako příjmení?

@klokanka31 No 😃

klokanka31
autor
7. led 2026
@amazienka

@klokanka31 No 😃

@amazienka Ani jedno příjmení není divný 😃 Budeme si brát moje příjmení za svobodna.

amazienka
7. led 2026
@klokanka31

@amazienka Ani jedno příjmení není divný 😃 Budeme si brát moje příjmení za svobodna.

@klokanka31 Aha, já si představovala třeba Šourka nebo Šukala 😅

klokanka31
autor
7. led 2026
@amazienka

@klokanka31 Aha, já si představovala třeba Šourka nebo Šukala 😅

@amazienka Néé 🤣

eviicka
7. led 2026

Ve škole jsou na to zvyklí, u dětí se příjmení občas mění. Jen to včas nahlašte, stejně, jako to budete hlásit jinde.