Jak ovlivní změna příjmení nástup dítěte do školy?
Budeme si v lednu nejspíš žádat o změnu příjmení. Že nás dospělé čeká vyřizování dokladů, to vím. Ale jak to bude s Eliškou, když k zápisu do školy půjde ještě s tímhle příjmením, ale do školy bude nastupovat už s novým? 🤔 Docela tápu.
Normálně to řekni u zápisu, udělají si poznámku. Pak nahlásíš změnu, ideálně co nejdřív, my sice podepisujeme věci a děláme seznamy až v přípravném týdnu, ale čím dřív tím líp.
Tak jsme byli dneska na matrice, docela čuměli co to jako chceme, že tam ještě neměli změnu příjmení pro celou rodinu, a ať přijdeme v pondělí, že si zjistí co a jak 🙄
Tak jsme byli dneska na matrice, docela čuměli co to jako chceme, že tam ještě neměli změnu příjmení pro celou rodinu, a ať přijdeme v pondělí, že si zjistí co a jak 🙄
@klokanka31 To víš, takhle celorodinně jste asi dost rarita 🙂 Asi nám neřekneš před a po, viď?
@klokanka31 To víš, takhle celorodinně jste asi dost rarita 🙂 Asi nám neřekneš před a po, viď?
@amazienka Co před a po? Jako příjmení?
@klokanka31 No 😃
@amazienka Ani jedno příjmení není divný 😃 Budeme si brát moje příjmení za svobodna.
@amazienka Ani jedno příjmení není divný 😃 Budeme si brát moje příjmení za svobodna.
@klokanka31 Aha, já si představovala třeba Šourka nebo Šukala 😅
@klokanka31 Aha, já si představovala třeba Šourka nebo Šukala 😅
@amazienka Néé 🤣
Ve škole jsou na to zvyklí, u dětí se příjmení občas mění. Jen to včas nahlašte, stejně, jako to budete hlásit jinde.

@klokanka31 Normalne,nahlasis tam zmenu,stejne jako u vas dospelych. I u ditete to beztak budes vyrizovat na pojistovne,u lekare,ve skolce atd...