icon

Jak postupovat, když otec není v rodném listě?

dendajsek
12. črc 2025

Zdravím chci se zeptat zdali se nesetkala nějaká maminka s něčím podobným popřípadě prosím kritiku číst nepotřebuji.

Mám dceru 4 roky ..její otec na mě začal být zlý v 6 měsíci těhotenství,nejspíš skrz drogy ( do té doby bylo krásných několik let)..řešilo se to i přes policii kterou mi poradil odpod abych měla nějaké papíry v ruce kdyby náhodou..
Otce jsem neuvedla že strachu jelikož mi vyhrožoval že mi ji vezme ,napadal na městě, apd ..
V jejích dvou letech jsem řešila po prvé příspěvky , samozřejmě u některých chtěli abych měla potvrzení od odpodu kde je dané že je důvod proč otec v RL není .. na odpodu jsem byla tenkrát vše řešila ale bohužel i když je to narkoman,který je zlý,ze kterého mám psychické problémy a klepu se když ho jen potkáme a je zlý na dalsi zeny .. není důvod aby v rodném listě nebyl že v zájmu dítěte je aby tam byl ..a že můžu zažádat až se něco stane o zákaz styku s dítětem.. prý jsem měla říct že je otec neznámí ..ale nechtěla jsem ze sebe dělat couru a hlavně jsem já osobně myslím že důvod tam byl ..
dcera ho nezná,neví kdo to je..zájem tak nějak byl s výhrůžkami do jejího půl roku.. nikdy ji nic nekoupil,nepomohl ..
Teď jsem v situaci kdy bych potřebovala na chvíli pomoct od státu,zkusila jsem tedy jít na úřad (ne odpod) řekla jsem otec neznámí ale oni chtějí potvrzení a i tak důvod od odpodu proč tam není .. proč ? Když s odpodem nemáme nic společného..a hlavně nemá cenu tam chodit když v našem městě si stojí za tím že není důvod aby tam nebyl..kamarádka z jiného města řekla třeba že její je alkoholik agresivní a bezproblemu ji to napsali že je důvod proč tam není ..taky mě zajímá kdybych ho udála ,jak se to řeší,když ho nezná ? To by si ji normálně mohl hrát jak kdyby nic i když ho nezna ?

Strana
z2
dendajsek
autor
13. črc 2025
@ele_nka

@slecnami možná víc než si myslíš. Máme takový případ v rodině. Bohužel drogám propadl až v době, kdy byli děti na světě a je zapsán v rodném liště.
Autorko, přeji pevné nervy, lidi co tohle nezažili nepochopí. Určitě máš velké štěstí, že v RL zapsaný není, u nás se snaží vydírat, vytahat peníze a bere to přes děti. Takže do rodného listu bych určitě nezapisovala, tohle je opravdu oprávněný důvod.

@ele_nka tohodle se právě bojím ..kdyby se tam dal bude zle pro nás obě .. teď ví že nic nezmůže ..nebo samozřejmě kdyby chtěl mohl by se nechat zapsat do RL i on ale neudělá to takže máme čtyři roky klid ..ale pak ? Aby dělal naschvály já byla na nervy a bála se nebo se něco stane nebo až malá něco uvidí co by byl důvod aby ji nevidal..nepřijde mi dobrý.. mohl se snažit , nesnažil,malá ho nezná nevi kdo je ..a přesně jak píšete ti co nezažili nepochopi ..skrz určitý vychcana matky pak jiní hází takový co k tomu mají důvod do jednoho pytle .. jsem blba měla jsem říct otec neznámí měla jsem jich pět v té době ..ale chtěla jsem být fér a poradit se tenkrát s odborníky v uvozovkách.. když jsem tam byla těhotná po prvé ,tak pracovnice i držela mobil v ruce a chodili mi výhrůžky od něj ..ale bohužel

dendajsek
autor
13. črc 2025
@ele_nka

@slecnami možná víc než si myslíš. Máme takový případ v rodině. Bohužel drogám propadl až v době, kdy byli děti na světě a je zapsán v rodném liště.
Autorko, přeji pevné nervy, lidi co tohle nezažili nepochopí. Určitě máš velké štěstí, že v RL zapsaný není, u nás se snaží vydírat, vytahat peníze a bere to přes děti. Takže do rodného listu bych určitě nezapisovala, tohle je opravdu oprávněný důvod.

@ele_nka tohodle se právě bojím ..kdyby se tam dal bude zle pro nás obě .. teď ví že nic nezmůže ..nebo samozřejmě kdyby chtěl mohl by se nechat zapsat do RL i on ale neudělá to takže máme čtyři roky klid ..ale pak ? Aby dělal naschvály já byla na nervy a bála se nebo se něco stane nebo až malá něco uvidí co by byl důvod aby ji nevidal..nepřijde mi dobrý.. mohl se snažit , nesnažil,malá ho nezná nevi kdo je ..a přesně jak píšete ti co nezažili nepochopi ..skrz určitý vychcana matky pak jiní hází takový co k tomu mají důvod do jednoho pytle .. jsem blba měla jsem říct otec neznámí měla jsem jich pět v té době ..ale chtěla jsem být fér a poradit se tenkrát s odborníky v uvozovkách.. když jsem tam byla těhotná po prvé ,tak pracovnice i držela mobil v ruce a chodili mi výhrůžky od něj ..ale bohužel

anonym_732d29
13. črc 2025
@dendajsek

@dendajsek ono taky by to chtělo možná kdybys te podala trestní oznámení na něj když vám v těhotenství tak to ubližoval ( u nás třeba to dopadlo tak že měl podmínku + zákaz přiblížení ) a ono dneska opravdu nefunguje otec neznami jen tak jak by si to každá přála hlavně podvádět stát se tak to nevyplácí kolem mám ženy které státu za takovy podvod vrací statisíce..ono se to taky bere tak že vám třeba něco udělal ale ve finále nic jelikož nebyla jste v nemocnici nepodala TO to vše pak má větší + a i tak stát to nezajímá kdyby jo nemáme tolik neplaticu výživného je to na vás a vaši finanční situaci zda to dáte bez příspěvků nebo ne

anonym_732d29
13. črc 2025
@dendajsek

@dendajsek ono taky by to chtělo možná kdybys te podala trestní oznámení na něj když vám v těhotenství tak to ubližoval ( u nás třeba to dopadlo tak že měl podmínku + zákaz přiblížení ) a ono dneska opravdu nefunguje otec neznami jen tak jak by si to každá přála hlavně podvádět stát se tak to nevyplácí kolem mám ženy které státu za takovy podvod vrací statisíce..ono se to taky bere tak že vám třeba něco udělal ale ve finále nic jelikož nebyla jste v nemocnici nepodala TO to vše pak má větší + a i tak stát to nezajímá kdyby jo nemáme tolik neplaticu výživného je to na vás a vaši finanční situaci zda to dáte bez příspěvků nebo ne

dendajsek
autor
13. črc 2025
@anonym_732d29

@anonym_732d29 právě trestné oznámení jsem právě dala za napadavani apd ..tam mě tenkrát poslal samotný odspod právě.
Podvádět stát jsem určitě v plánu neměla ..

Strana
z2