icon

Jak řešit pobyt v nemocnici během neschopenky?

zlatik1
25. led 2026

Ahoj, prosím o radu jak mám postupovat ..
Jsme sama na neschopence od čtvrtka .. neschopenka trvá .. jenže ode dneška mám dítě 9 let v nemocnici hospitalizované a nechali si mě tu s ním .
Budu si pobyt platit ..
Myslím si správně, že stačí zavolat své Dr a požádat o změnu adresy v sobě nemoci ?
Hospitalizace bude asi do úterý ..
Dekuji

zlatik1
autor
25. led 2026

@zlatik1 a prosím jsme doma se zánětem v kotníku .

drep
25. led 2026

Tyjo, podle mě by bylo nejsprávnější, aby si neschopenku převzala nemocnice, změnila dg. Na nějaký to Zxxx hospitalizace se členem rodiny. Ale nikdy jsem se s ničím podobným nesetkala a samozřejmě chápu, že tam zřejmě být chceš, čili nemáš nárok na PN, protože dítě už je nad šest let. No, to je situace, sama jsem zvědavá, jestli někdo poradí líp.

j.a.n.i
25. led 2026
@drep

Tyjo, podle mě by bylo nejsprávnější, aby si neschopenku převzala nemocnice, změnila dg. Na nějaký to Zxxx hospitalizace se členem rodiny. Ale nikdy jsem se s ničím podobným nesetkala a samozřejmě chápu, že tam zřejmě být chceš, čili nemáš nárok na PN, protože dítě už je nad šest let. No, to je situace, sama jsem zvědavá, jestli někdo poradí líp.

@drep No, ale když na PN z titulu hospitalizace s ditetem nema narok, tak ji ani nemůže nemocnice prevzit a zmenit diagnozu.
Tady fakt bud nechat zmenit misto pobytu nebo se na to vybodnout a doložit to pak jen případné kontrole, to by pochopit mohli.

zlatik1
autor
25. led 2026
@j.a.n.i

@drep No, ale když na PN z titulu hospitalizace s ditetem nema narok, tak ji ani nemůže nemocnice prevzit a zmenit diagnozu.
Tady fakt bud nechat zmenit misto pobytu nebo se na to vybodnout a doložit to pak jen případné kontrole, to by pochopit mohli.

@j.a.n.i děkuji, já to vidím asi stejně .. malý má podezření na slepák .. tak se nevědělo, jestli operace nebo ne .. zatím čekáme