Jak řešit změnu vycházek při návštěvě Prahy?
Zdravím,
chci se zeptat. Jsem na nemocenský a s přítelem chceme jeden den o svátcích jet za rodinou do Prahy, není to na celý den, tak jestli lze změnit doba vycházek. Mně dr. řekla, že ji mám nahlásit adresu v Praze, ale jak říkám, odpoledne zase pojedeme domů. Tak jak tuto situaci řešit.
@kakba naprosto chapu.Ja jsem taky vice nez 40 let byla zamestnavatelkou.Jako PL jsem zamestnavala zdravotni sestricku.A pokud byla v pracovni neschopnosti,musela jsem nekdy i ze dne na den za ni sehnat nahradu.Velice prekerni situace pro jako jeji zanestnavatelku.Na obvode je zcela nemozne pracovat bez sestricky.Takze to moc dobre znam ,protoze mam osobni zkusenost.Ale zde jsem se vyjadrovala ke zcela,JINE!!! situaci.Zakladatelka jiz JE v pracovni neschopnosti a zminila se,jaka je moznost o svatcich navstivit pribuzne.A to lze,jak jsem popsala.Jsou totiz takova onemocneni,pri kterych bohuzel clovek nemuze chodit a vykonavat svou praci,tedy je nutna PN ,ale neni upoutan na luzko, neni zakazana chuze,pohyb a tedy muze zmenit misto pobytu treba jen na par dnu.A zde pak je mozna a myslim si,ze i vhodna ta urcita benevolence lekare,jak jsem se vyjadrila.A to v zadnem pripade neznamena zbytecne,neoduvodnene drzeni pacienta v neschopnosti ci dokonce neoduvodnene vystaveni PN.Na tohle jsem ja NIKDY nepristoupila.
@fifinka2020 No, když nekdo dela praci těhotným zakazanou, nema byt na neschopence, ake preveden na vhodnou.
@michaela666 kontrolorky diagnózu předem vidí. nechodí na namátkové kontroly určitých diagnóz, ale třeba na podnět zaměstnavatele musí i na těhotné..

@fifinka2020 já jsem, ale nenapsala ať se s rodinou nevidí. Napsala jsem, ať probere změnu s lékařem, ale že pro mě to není důvod ke změně vycházek. Ano, přiznám se, že obecně nemám soucit s těmi, kteří čerpají dávku a nedodržují podmínky.