icon

Je nutné podávat daňové přiznání při pracovní neschopnosti?

16. led 2022

Dobrý den, ahoj, ráda bych se vás zeptala zdali by mě někdo nepomohl nebo nemá zkušenosti. jedná se mi o to že nevím jestli mám podat daňové přiznání za minulý rok 2021. Od září 2020 jsem začala pracovní neschopnost která mi trvala až do února 2021. Tu jsem ukončila a zároveň mě byl rozvázán i pracovní poměr na dohodu ke konci měsíce února. Firma mi vyplatila jen 3000 za zbytek dovolené která mi zbývala z minulého roku kterou jsem nevyčerpala z důvodu nemoci. Od 1.3.2021 jsem se přihlásila na úřad práce kde jsem brala podporu 5 měsícu a přitom otěhotněla takže to konce roku už jsem byla bez příjmu. Takže za celý rok jsem byla v pracovní neschopnosti a pak na úřadu práce a jediný příjem byla ta proplacena dovolená 3000kc. Je nutné podávat DP a ty přehledy ČSSZ a VZP? Moc děkuji za rady 🙏🙏

marcicek84
16. led 2022

Tak pokud chces at ti vrati dane,tak ano a to DP ti zpracuje posledni zamestnavatel...Vrati ti vsechny zapalcene dane v roce 2021.

lenoulinkaa
16. led 2022

Jestli si v té práci měla při proplacení dovolené podepsáno, tak si neodvedla žádnou daň. V tom případě bys nic nemusela. Pokud bys neměla podepsané prohlášení, něco málo daně si odvedla a ta by se ti mohla vrátit.