Laserová operace očí a výmaz brýlí z řidičáku. řešil někdo?

vero987nika
29. pro 2023

Ahoj, řešila jste některá výmaz brýlí z řidičáku po odstranění dioptrií laserovou operací? Mne to napadlo až teď že to budu muset pořešit až budu mít operaci (až v únoru) a všude jsem se dočetla že s tím jsou dost problémy, ale taky ty články byly docela staré, dneska už jsou ty operace tak běžné, tak by to snad nemusel být takový problém ...?

eviicka
29. pro 2023

@vero987nika nad tím jsem nikdy nepřemýšlela, já nosím v 90% čočky, to by mě taky mohli kontrolovat jestli je mám?

vero987nika
autor
29. pro 2023

@eviicka ano 🙂 dokonce jestli máte v ridicaku uvedeno pouze brýle, a budete mít čočky, a zastaví vás policajt který je 🐖 tak i z toho může být pěkně mastná pokuta 🙂 já tam mám kód brýle nebo čočky 🙂

eviicka
29. pro 2023

@vero987nika díky za informaci, mrknu na řidičák co tam vůbec mám😀. Před těmi 25 lety kdy jsem ho dělala jsem čočky vůbec nenosila (a brýle jen na závěrečné zkoušky🙂). Ale v prvním řidičáku mi to napsali a mezitím jsem lehce "přislepla".

ahyt
29. pro 2023

@vero987nika pokud na clovek v ridicskem prukazu s brylemi- neni to tam slovne napsano , ale formou kodu- tak musi pri kontrole bryle mit , jinak pokuta. Ale v ridicaku nemate bryle psane a ori kontrole je mate, tak to zadnej problem neni.Jestlize natw v ridicaku psano s brylemi ci kontaktnimi cockami- opet formou kodu- a budete po operaci a bryle nebudete nosit, tak bych to neresila, nikdo vam nebude do oci stourat.Ale pokud tam mate psane bryle a cocky ne, tak je potreba ridicak vymenit.Nejdrive musite mit ale vyjadreni od PL, ze jste schopna rizeni bez bryli ,je na to formular, ma PL a s formularem se objednat na vymenu RP.

eviicka
29. pro 2023

@ahyt děkuji za osvětu. Až budu měnit řidičák, pohlídám si to.

radkah1984
29. pro 2023

Já jsem po operaci, na klinice jsem dostala potvrzení, ze mám vadu odstranenou, ale v ŘP to změněno nemam. Vzhledem k tomu, ze s tímto papírem musíte k obvodnimu lékaři, který opíše na další papír to same, co tam mate z kliniky a pak se musí na změnu ridicaku, tak jsem se na to upřímně vykaslala. Je to nesmysl. Takže v autě mám ten papír založeny, no a až me zastaví policajt, tak mu to ukazu. Vím, ze když narazím na debila, tak to bude asi problém, ale co mám po operaci, tak mne ještě žádný nezastavil 😂😂😂 tak uvidíme

janule0123
30. pro 2023

@vero987nika když mas kód brýle nebo čočky tak neřeš 😃

normalnimatka
30. pro 2023

@eviicka stačí mít od očního u řidičáku taky potvrzení, že jsi nositel čoček, s jeho razítkem, a je to cajk.
podobně si myslim, že by šla pořešit i ta operace. mít od dr. potvrzení, že jsi nově podstoupila operaci, a brejle už nepotřebuješ, jen se ti kvůli tomu něechtělo běhat na výměnu dokladu.

eviicka
30. pro 2023

@normalnimatka plánuji to takto udělat, tedy až půjdu v létě na oční, řidičák mi končí za dva roky, tak pak to nechám přepsat s výměnou.

sklepka
4. led 2024

@vero987nika u mě policajti hudrali, že si to mám nechat změnit. Musela jsem s papírem k praktickému, a pak s jeho papírem na urad pro nový řidičák