icon

Lístek na peníze. Poradíte, prosím?

nikyta123
12. srp 2021

Zdravím, potřebuji poradit ohledně E-neschopenky, nemám sní vůbec žádné zkušenosti :(
Tak prosím o radu, sem na Neschopence od 21.7.2021 až do dnes 12.8.2021 zítra 13.8.2021 budu neschopenku ukončovat.
Ale můj problém je v tom, že moje lékařka mi vlastně na konci měsíce 30.7. neposlala - trvání o pracovní neschopnosti (tzv. Lístek na peníze) byla sem ji asi před 4 dny poprosit že mi nepřišla náhrada mzdy za těch prvních 14 dnů a jestli by ho mohla poslat, její odpověď byla: Ano mi ho ňák pošleme v nejbližším možném termínu 🙄 a už mi neřekla kdy ho jako teda poště takže moje otázka zní kdy zítra jdu Ukončit PN a do dneška lístek na peníze nemají ani v práci ani na ČSSZ tak jestli mi pak vše zaplatějí na základě jen Ukončení PN nebo tam prostě ten jeden lístek aspoň musí poslat. Děkuji za Informaci

bublee
•
13. srp 2021

@nikyta123 mě říkala že teď už se lístky na peníze nedávají. Protože to už jen vše elektronicky.

sabatko
•
13. srp 2021

Lékařka jen zašle elektronicky potvrzení trvání neschopnosti a dále zašle zaměstnavateli, že nemoc trvá déle než 14 dní. Prvních 14 dní pak platí zaměstnavatel, měla byste mít proplaceno ve mzdě, zbytek pak zašle na Váš účet OSSZ.