Mám paragraf a musím jít do práce. Jak to řešit?

martina995
30. črc 2019

Dobrý den.
Jsem na paragrafu se synem, ktery má zápal plic. Mám jej až do pátku. Dělám ve zdravotnictvi a staniční po mě chce ať jdu dnes na noční, jelikož ji nemá kdo jiný jít a já ji měla napsanou. Jsem stále ve zkušební době tak si moc vybírat nemohu. Jak to v tomto případě vyřešit? Jde ta směna napsat jakoby jiný den, kdy ten paragraf nebyl?

tulikiss
30. črc 2019

i kdyz mas paragraf tak muzes jit do prace, na tom paragrafu se to pak napise a ten den nedostanes zaplacenej

betelgeuzz
30. črc 2019

Do práce jít můžeš a měli by ti to normálně zaplatit. Na papír k paragrafu se pak na zadní stranu vyplní, který dny jsi byla v práci a za ty dny nedostaneš dávku. Nebo někde jsou ochotni tu směnu napsat na jindy, nebo do přesčasů, abys dostala plnou dávku a ještě ten plat. Ale to je pak na domluvě se zaměstnavatelem.

martina995
autor
30. črc 2019

@tulikiss
@betelgeuzz
Děkuji vám za informace. Já nevím proč ziju v představě, že do práce nesmím 😑

tulikiss
30. črc 2019

ted koukam ze sem to napsala nesrozumitelne... tim nezaplaceno je mysleno ze ten den nedostanes nic od socialky

betelgeuzz
30. črc 2019

@martina995 to nemůžeš při nemocenské, ale při paragrafu můžeš. V podstatě nikoho nezajímá, kdo je doma s dítětem, kontroly nechodí. Může to být třeba tak, že jeden den jsi doma na paragrafu, pak ti přijede na pár dní hlídat babička, tak jdeš do práce a pak zase paragraf. Ale proplácí se maximálně 9 dní paragrafu od začátku nemoci, tím, že jdeš do práce, se těch 9 dní neprodlužuje, ale příjdeš o ně.

barulina
30. črc 2019

Jen poupravim u matek ssamozivotelek jentondnin16. A ja spadam pod IZS coz ty asi take a ma paragraf za 100 procent

zelenaesmolda
6. srp 2019

@betelgeuzz
jakoze kdyz po 4 dnech paragrafu pujde do prace tak ji seberou i ten zbytek nebo ji tech 5 dni zustane?

betelgeuzz
6. srp 2019

@zelenaesmolda seberou to, protože nemůžeš mít mzdu a OČR zároveň. Třeba OČR začne 1. 8. a je do 9. 8. (může být i dýl, ale to už není placený). A když půjde např. 5. a 6. do práce, tak o ty 2 dny dostane nižší dávku. Ale zase za ně dostane mzdu. A neposune se ta placená část o 2 dny do 11., končí toho 9.