icon

Nemocenská. Ovlivní ji nějak prémie za odpracované roky?

nikolite
9. pro 2020

Ahoj, mám dotaz. Jsem delší dobu na nemocenské cca 4 měsíce a do nástupu na mateřskou na ní budu + - ještě 2 měsíce. Tento měsí dostanu v práci prémie za odpracované roky (vyšší částka). Logicky to navýší mou průměrnou hrubou mzdu. A zajímá mě jestli to ovlivní nějak výši nemocenske ?? Nebo ta se počítá z průměru při nástupu na ni a poté ji už nic nezmění ??

j.a.n.i
•
9. pro 2020

Neovlivni, ta se pocita jen na začátku.

nikolite
autor
•
9. pro 2020

@j.a.n.i děkuji za odpověď

veroniqess
•
9. pro 2020

Ale mělo by to ovlivnit mateřskou, jestli se nepletu. Mně díky bonusům vyskočila tak, že sem ji měla mnohem vyšší než plat.

j.a.n.i
•
9. pro 2020

@veroniqess Jojo, mateřskou by to ovlivnit mělo.

majena39
•
9. pro 2020

@j.a.n.i já myslím, že mateřskou to taky neovlivní. Četla jsem článek, kde psali, že mateřská se počítá z 12 měsíců před nástupem na jakékoli sociální dávky, tj. i neschopenky...

j.a.n.i
•
9. pro 2020

@majena39 Ne, každá dávka se počítá z 12 měsíců před nástupem na danou dávku.

majena39
•
9. pro 2020

@j.a.n.i ne...

j.a.n.i
•
9. pro 2020

@majena39 jo, nauc se cist, je tam jasne uvedeno pred nastupem na davku, tedy na tu pro kterou se to počítá.

majena39
•
10. pro 2020

@j.a.n.i tučně je věta, že snížení příjmu kvůli nemocenské nijak výši peněz na mateřské neovlivní. Tak já nevím jestli opravdu neumím číst nebo jsem pouze nepochopila psaný projev.

nikolite
autor
•
10. pro 2020

@majena39 že mateřskou nemocenská neovlivní vím , ale tyto peníze se nemocenské netýkají je to přijem od zaměstnavatele. Normálně uvedený ve výplatní pásce. Ta teď jinak chodí s nulou když nemocenskou vyplácí socka.

Ale sama se v tom moc nevyznám. Proto jsem se ptala 🙂

Děkuji za všechny odpovědi 🙂

j.a.n.i
•
10. pro 2020

@majena39 Ale my se nebavime o snížení materske kvuli nemocenske, ale o jejim zvýšení z titulu prémií, ktere prijdou v dobe nemocenské. Takže opravdu neumis cist a davas sem clanek, ktery s probiranym nesouvisi.

novamamina
•
10. pro 2020

@nikolite já bych se zeptala na sociálním...