Nemoci a očr... Jak řešíte časté nemoci vy?

11. říj 2020

Mám možná stupidní otázku... Mám dceru a chodí do školky. V září jsem nastoupila do nového zaměstnání a moc doufala, že když jsme do kolektivu chodili už loni, že už nebude tak často nemocná (klasika, rýmičky, kašlíky hlavně...), ale bohužel už je nemocná podruhé. Zatím se mi dařilo vždy zajistit hlídání nebo se v práci nějak domluvit. Teď byla týden zase doma, ale už mi dochází nápady. Očr jsem zatím nepotřebovala a teď zvažuji zda alespoň na pár dní ho nedat. Není už nijak zvlášť nemocná, ale ještě trochu smrká a kašle, zkrátka dojíždí nemoc... no a zvlášť v této době nevím nevím, co by na to řekli ve školce. A nerada bych, aby vzápětí donesla něco horšího. Taky jsem ale ve zkušebce a nerada bych o práci přišla... a vlastně ani nevím, zda očr dostanu, když už moc nemocná ani není, nikdy před tím jsem to neřešila. Jak řešíte časté nemoci vy? Dali byste do školky s dojíždějící nemocí?

blondynka400
11. říj 2020

O vypsání OČR rozhoduje doktor, neřekla bych, že bude v dnešní době za této situace problém ho vypsat. Nepíšeš co jí bylo, ale v současné době ti jí jako smrkající a kašlající určitě nevezmou.

letalnica
11. říj 2020

Mám už třeťáka a je zdravý, ale minulý týden jsem potkala naši bývalou učitelku ze školky a ta říkala, že teď se rýmičky a kašlíky řeší teda důsledně, takže s očr problém nebude. V práci to snad pochopí.

autor
11. říj 2020
autor
11. říj 2020

@blondynka400 klasicky nějaké nachlazení. Ani teplotu neměla. Jen někdy se to táhne vic, než je to na 100%. Asi jsem už rozhodnutá, že s ní k doktorce zajdu či se poradím po telefonu a uvidíme, co doporučí

blondynka400
11. říj 2020

Bohužel za současné situace asi očr, když už jinou možnost hlídání nemáš. Za normální situace bych jí do školky normálně dala, jestli umí smrkat a má základní hygienické návyky.