OČR na nemocné dítě nad 10 let. Máte zkušenost?
Dobrý večer milé dámy. Neřešil někdo z Vás OČR na dítě nad 10 let? Běžně doma vydrží, ale bolí v krku, zvýšená teplota a prý se jí motá hlava, tak nechci nechávat samu než se trošku zlepší. Voláno doktorce a prý že neví jestli bych dostala OČR proplaceno.
Máte některá zkušenost? Nebo jak to řešíte se staršími dětmi když babička dá se říct "odmítá pomoct".
podobný dotaz tu byl nedávno. zajímalo by mě, kde se bere informace, že od 10 let se neproplácí OČR? Je možné mít placenou OČR i na dospělého, pokud potřebuje ošetřit.
Jak píší výše. Před měsícem jsem měla OCR na syna, který zvracel... je mu 12, ale nechtěla jsem ho nechat takto samotného a nebyl problém.
Jak píší výše. Před měsícem jsem měla OCR na syna, který zvracel... je mu 12, ale nechtěla jsem ho nechat takto samotného a nebyl problém.
@rnika on je toho plný net, není to ještě pozůstatek po Covidu, neb já jsem se s tím limitem 10 též již setkala, nicméně dál jsem nepátrala, neb nepotřebuju
https://www.cssz.cz/podrobne-informace-o-osetro...
@rnika on je toho plný net, není to ještě pozůstatek po Covidu, neb já jsem se s tím limitem 10 též již setkala, nicméně dál jsem nepátrala, neb nepotřebuju
https://www.cssz.cz/podrobne-informace-o-osetro...
@moudivlacek to není od covidu, takhle to bylo vždy. Do 10 let máš nárok na placenou OČR i při zavřené škole, nebo karanténě, ale při nemoci i nad 10 let a i na dospělého, pokud jeho stav vyžaduje ošetřování.
OČR se píše i dospělého ....takže Ti ho normálně proplati.
Ahoj, u nás OČR na starší dítě fungovalo, hlavně pokud je nemocné a nemůže být samo doma. Popřípadě můžete zavolat přímo na vaši pojišťovnu a domluvit se 😉
Ahoj, u nás OČR na starší dítě fungovalo, hlavně pokud je nemocné a nemůže být samo doma. Popřípadě můžete zavolat přímo na vaši pojišťovnu a domluvit se 😉
@jananejez když už tak na ČSSZ, zdravotní pojišťovna s tím nemá nic společného. Ale jedine na kom záleží je ta doktorka, jestli nazná, že dítě potřebuje ošetřování... jak píšou holky, může to byt i na dospeleho.
Děkuji všem za rady. Ano proplatí když lékař napíše. Voláno na OSSZ. S horečkou dítě doma samé nenechám, at je 5 nebo už 10. Krásný den všem.
Zrovna jsem na ocr s 11 letým, dr napsala úplně normálně, kdyz k tomu je důvod. Můžeš si ho brat i na dospělého, když na to přijde.
Manžel měl OČR i na mě, když mě chytla záda.
já měla teš OČR na dceru (bylo jí 15), blbě spadla na hlavu. Na pohotovosti říkali ať je alespoň 2 - 3 dny pod dozorem dospělé osoby. Pediatr normálně napsal a bylo to v pohodě. Peníze přišly, takže to funguje.

Pokud vám ho lékař napíše, tak vám ho normálně proplatí. Vždyť OCR si můžete vzít i na dospělého