Paragraf na dospělého - mohu si vzít na maminku?

zutinka
9. dub 2019

Omlouvám,se že to dávám sem!Chtěla jsem se zeptat jak to chodí- jak to je!?Kdybych si vzala paragraf na maminku,s kterou nebydlim ve společné domácnosti?Ale starsla bych se o ni u ni doma?Proplati ho?Omluví mi to v práci?Moc díky!

ilonne
9. dub 2019

Kdysi jsme to řešili kvůli manželovi otci a mám pocit, že musí bydlet ve stejné domácnosti.

fly80
9. dub 2019

@zutinka jj, kamarádka to taky řešila a je tam podmínka, společná domácnost. Nevím co je tvé mamince, ale dneska je nějaký nový zákon o pecovani o osobu a až na tři měsíce, tuším 60% z platu. Ale to bys musela dohledat, jaké jsou u toho podmínky

lachtanice86
9. dub 2019

@fly80 tak hlavní podmínka na dlouhodobé ošetřování je že byl dotyčný alespoň týden hospitaizovany v nemocnici a dále že rekonvalescence bude trvat minimálně 30dnu.

@zutinka společná domácnost je podmínka

miba10
10. dub 2019

@zutinka já to takhle měla, když mi umíral tatínek. Brala jsem si na ni paragraf, protože měla hypoglykemicke zachvaty. Trvalak mám taky jinde. Měla jsem ale jen ty na 9 dní. Jiné v té době nebyly. Paní na socialce mi řekla, že jim je jedno kde kdo bydlí, že oni to neřeší. Že se zajímá jen to, co je napsané na tom osetrovaku.
Takže pokud tam napíšeš stejné bydliště, tak to nikdo řešit nebude. Jen pokud máte děti a bral by si třeba za půl roku paragraf na dítě a bylo by tam zase jiné bydliště, tak by to bylo divné

lachtanice86
10. dub 2019

@miba10 můžu vás ubezpečit že to na ossz kontrolují a když tam napíše lež tak je to pokus o podvod

miba10
10. dub 2019

@lachtanice86 jak jsem nakoupila tak prodávám. To mi řekla paní přímo na socialce. Je to už pár let zpět.

lachtanice86
10. dub 2019

@miba10 no tak já tam ještě před půl rokem dělala. Teď jsem doma s mimcem ale určitě se to kontroluje