Pas/občanka pro miminko. Jak to vyřešit?

9. lis 2022

Poraďte mi prosím v prekérní situaci. Potřebuji pro dceru (3m) pas nebo občanku - 15.12. jedeme na hory do Rakouska. Problém je, že momentálně máme já i dcera bydliště na MěÚ (dlouhý a stupidní příběh, no bohužel je to momentálně tak). ALE, koncem listopadu/začátkem prosince se budeme stěhovat do vlastního, kde už budeme mít trvalý pobyt. A tak co teď? Udělají mi pro malou vůbec doklad s trvalým pobytem na MěÚ? Nebo mám počkat a nechat to na poslední chvíli? (Připlatím za rychlé vyřízení, to není problém, spíš je samozřejmě riziko že se něco posere a nakonec se stěhování odloží) A hlavně když jí to udělám teď tak vlastně jí pak během měsíce budu muset stejně dělat doklad nový 🙄 No nevím prostě.

similenka
9. lis 2022

Ahoj, a nemůžeš si vyřídit trvalý pobyt dřív, už před stěhováním? To závisí na nájemní smlouvě, nějakém listu vlastnictví.... že i když tam fyzicky ještě nejsi, tak už máš nejak papír, ne? Já nevím, jen mě napadlo. Zkus zavolat na úřad nebo zajdi. I po telefonu jsou ochotní.

barborka09
9. lis 2022

Tak jestli koukám dobře do pasu, tak tam vůbec není uvedeno bydliště, pouze místo narození. Takže bych vyřídila pas a v pohodě to do toho 15.12. stihnete i bez zkrácené lhůty když se na úřad vypravite ještě dnes.

mimi1004
9. lis 2022

Do pasu se adresa nepíše a je po problému.

marcicek84
9. lis 2022

Abo na urad jeste dnes a vyridit pas

nina004
9. lis 2022

Pás pôjde, my sme Slováci žijúci v ČR a na vybavenie trvalého pobytu ,musí mať prv syn urobený pas.

jana_zofie
9. lis 2022

Obcanku ti samozrejme s bydlistem na urade udelaji. Ale jak se ti zmeni bydliste, tak je neplatna a zadas zas o novou. Nez vyridis zmenu trvaleho abys mohla pozadat o obcanku... To mi prijde moc na dlouhe lokte. Taky bych v tomro pripade brala pas. Staci ze budes menit svoje doklady (tam bacha, at mas taky nejaky platny pas nebo uz hotovou predelanou obcanku!)

bara88
9. lis 2022

A tak ty máš teda taky op s pobytem na MěU a taky ti ji udělali ne?tak co by neudělali dítěti

marcicek84
9. lis 2022

No navic ten pas pro dite stoji 100 Kc,to je asi lepsi nez platit za obcanku na posledni chvili a to ani nevim jak dlouhou bude mit platnost v tomto pripade...za me to je jasne bez dneska vyridit s ditetem pas,at se to do odjezdu stihne...