Potvrzení o zdanitelných příjmech. Mám s tím někam jít?

princezna19
13. únor 2020

Ahoj přišel mi dopis POTVRZENÍ O ZDANITELNÝCH PŘÍJMECH ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI SRAŽENÝCH ZÁLOHÁCH NA DAŇ Z TĚCHTO PŘÍJMŮ A DAŇOVÉM ZVÝHODNĚNÍ, nevíte co to je? Já tomu nerozumím, nikdy jsem nedostala. Pracovala jsem na DPČ jen 2 měsíce v létě v minulém roce a dneska mi přišel dopis. Mám s tým někam zajít, budou něco po chtít?

mdmartina
13. únor 2020

@princezna19 ahoj, Potvrzeni o zdanitelnych prijmech je pro podani danoveho priznani. Bud pokud chces (vrati se Ti napr. dane) nebo pokud jsi povinna podavat danove priznani (napr. dve zamestnani soucasne).

banitram
15. únor 2020

@princezna19 Pokud to byl jediný tvůj výdělek v loňském roce a jinak jsi byla nezaměstnaná, tak se podívej do řádku 12 potvrzení o zdanitelných příjmech. Částka, která je tam uvedená, by se ti mohla celá vrátit, když si podáš daňové přiznání. Pokud ale kromě této brigády třeba i po celý rok 2019 HPP a žádáš si u zaměstnavatele o roční zúčtování, tak to nemůžeš. V tomto případě ti nejspíš vznikla povinnost podat daňové přiznání kvůli souběhu zálohových daní.

princezna19
autor
19. únor 2020

@banitram byla jsem na 2 měsíce DPČ

banitram
20. únor 2020

@princezna19 Tak to nemáš povinnost podat daňové přiznání .... ale můžeš ho podat, pokud máš na potvrzení o zdanitelných příjmech v řádku 12 nějakou částku. Pokud podáš daňové přiznání, tak se ti celá tato částka vrátí. Jinak to propadne státu.

janasv3
1. čer 2020

Holky, podávejte si daňové přiznání. Jakmile pak máte i vedlejší příjem, je to vždycky lepší si to odeslat přímo a než přes zaměstnavatele