icon

Požadavek na odůvodnění nemocenské. Jak postupovat?

verka009
4. lis 2023

Dobrý večer, jdu si pro radu jelikož je víkend a já jsem z toho nervózní.
V pátek odpoledne mi přišel dopis. Nastoupila jsem do práce a bohužel jsem tele a hned po necelým týdnu jsem si zlomila nohu🙈 necelé dva měsíce jsem byla doma. Nepřišla žádná kontrola ani mi nikdo nevolal. 28.10.2023 jsem nastoupila zpět. Marodila jsem od 6.9.2023 první měsíc mi přišla výplata ale zbytek od socialky ne. Cetla jsem ze na to mají 30 dnů tak jsem si říkala ze mi to přijde teď až mi budou vyplácet cely měsíc. Ale přišel mi v pátek dopis s formulárem že musím do úterý podat odůvodnění neschopnosti ( co mi bylo, jak a v kolik se to stalo atd.) jinak mi nic nevyplatí… svému doktorovi jsem po každé kontrole v nemocnici dávala zprávy o průběhu. Jak je tedy možné že teď musím podávat nějaké odůvodnění a co mi vůbec bylo? A vyplatí mi to vůbec? Jsem z toho hotova. Nezaplacený měsíc mi udělá docela problém a ještě bezdůvodně. Děkuji předem za nějaké objasnění jestli někdo ví 🙈.

zemoska1503
4. lis 2023

To tak je, pokud je DPN z důvodu úrazu, potřebuje socialka vyplnit záznam o úrazu. Většinou to socialka pošle zaměstnavateli, aby se to urychlilo, ale občas to pošle takhle sama nemocnému. Bohužel to se sociálkou vše trvá dlouho :-/

veroniquecz
4. lis 2023

@verka009 normální postup. Jen to proste potrvá.

jancazao
4. lis 2023

@verka009 V pátek mi přišlo to samé. Jsem doma od 29.9.
Jestli chceš ještě podrobnější vysvětlení, podívej se ke mě na zeď. Byla jsem v šoku jako ty.

ahyt
4. lis 2023

@verka009 je potreba dojit na socialku a vyplnit formular o urazu.Je to kvuli tomu, zda nebyl uraz zpusoben jinou osobou, pod vlivem alkoholu, drog, v praci.Ja na to , kdyz PN vystavuji, pacienta hned upozornuji, aby tam dosel..Penize dostanete, ale holt pozdeji.😪

verka009
autor
5. lis 2023

@ahyt tak pokud nebude problém a peníze dostanu tak se asi nezblazni ze později hlavně aby vůbec přišli. Ostatní už nějak zařídím🙈