Práce v sociálním zařízení v těhotenství

jeklik
25. črc 2021

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda některá z vás má zkušenost s prací v těhotenství v sociálním zařízení, popř. do kdy tam byla.
Ja jsem aktuálně v 8 týdnu a pracuji na chráněném domě, směny máme nepřetržité, ale mám domluvené, že nyní nebudu pracovat noční, co mne, ale trápí především, že nyní se tam přijímají i psychatričti klienti u kterých člověk nikdy neví, co se může stát a tak zvažuji i odchod na neschopenku i přesto, že se zatím cítím fajn. Převedení na jinou práci nehrozí.. Byl z vás někdo v podobné situaci??

littlebee124
25. črc 2021

@jeklik Já pracuji v nemocnici na Emergency a z vlastní zkušenosti vím, ze psycho pacienti jsou horší jak proměnlivé pocasi, takže přímou praci určitě ne 🙏🏻 Zkus se ještě zeptat zda opravdu nejde jiná prace a jinak bych zůstala doma. Už me všichni rikaji, ze sem měla být doma, ale ja naštěstí sedím u papiru a nechodí ani k opilcům, psycho pacientům, casus sociális, horečky, kašle. Normální pacienti ano, ale jinak ne. 🙂

nagojka
25. črc 2021

Pracovala jsem v domove senioru v prime peci u luzka do 7 mesice...dyl to neslo...ne kuli moji fyzicce ale bylo to tam spoustu jinejch veci...bejvala bych to dochodila do nastupu na materskou..samozrejme sem nedelala nocni a netahala jsem lezaky...

chrystyanna
25. črc 2021

@jeklik pracovala jsem v klasickém domově důchodců. Do 13 tt normálne, pak mě převedli na 8 hodinové směny bez nočnich, ale práci pro mě pořádnou neměli(resp.jsem dělala vše kromě přesunu lidí) a v 7 m šla na neschopenku (měla jsem klid od blbých lidí)

terezia10
25. črc 2021

Ja jsem šla na neschopenku nevím co bych v práci dělala jelikož je tam tak 80% lezaku a mela jsem aspoň klídek doma

nikoulinka
25. črc 2021

Pracovala jsem v nízkoprahovém denním zařízení pro děti a mládež ve vyloučené lokalitě (rozumej Ghetto). Já to s nemi nastetsi uměla. Řekla bych, že dost dobře. Ke mě osobně si nikdy nic nedovilili. Za to ale ke kolegyni až dost. Ať už na ni letěla židle, nebo se dokomce na ni napřahovali. Po zjištění, že jsem těhotná, mi vedoucí sama doporučila jít na morodku. Nechtěla si vzít na triko to, že i když já to s nemi umím, přistane na mě židle. Případně se nakazim nějakou žloutenkou, apod. Zůstala jsem doma. I když jsem si pracovat dokázala představit. Je fakt, že člověk u takových typů lidi neví, co se může stát. A tady už nešlo jen o me samotnou, ale i o malého.

bervidova
25. črc 2021

Pracuji v domově se zvláštním režimem a odcházela jsem klasicky 6 týdnů před porodem na mateřskou. Neměla jsem žádné problémy, doktor věděl, kde pracuji, nepadlo od něj ani slovo o tom, že bych měla být doma.