Předvolání jako svědek v přestupkovém řízení - zkušenosti

micizbr
23. říj 2018

Prosím nemáte někdo zkušenosti s předvoláním jako svědek v přestupkovém řízením ?

anita003
23. říj 2018

Nu což, vyslechnou tě k případ, podepíšeš jim to a jdeš domů 😁

micizbr
autor
23. říj 2018

@anita003 pravé ze jsem musela vypovídat i před obžalovaným, který mi vstupovat do výpovědi a potom mi mohl klást i otázky. Výslech trval dvě hodiny a vypadalo to jak kdybych něco udělala já.

anita003
23. říj 2018

@micizbr jo, je to asi nepříjemné, ale obžalovaný může klást dotazy... Ale tak už to máš za sebou, tak v pohodě 🙂

micizbr
autor
23. říj 2018

@anita003 a obžalovaný muže byt u mé výpovědi a já u jeho nemůžu ?

micizbr
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
micizbr
autor
23. říj 2018

@anita003 a nevíš prosím co bude následovat dal? Já to pravé nikdy nezažila 😔

brokovich
23. říj 2018

Mela ti byt dana moznost se bez prerusovani (pokud neodbihas od tematu) se samostatne bez preruseni vyjadrit k veci (co je ti znamo, cos videla apod.), pak se kladou otazky. A ano, nejen spravni organ muze klast otazky.

micizbr
autor
23. říj 2018

@brokovich pan obžalovaný mi pravé neustále vstupoval do výpovědi - vždy když byl na to upozorněn, jen se omluvil. Spíše mi jde o to ze já u jeho výpovědi byt nemohla a on u mě ano.

bezinka11
23. říj 2018

@micizbr pokud jsi jako svědek, není důvod, abys byla u jeho výpovědi. Co bys tam dělala? Zalovany a žalobce mají sve zástupce, pokud se nezastupují sami, kteří tam jsou od z toho, aby se mohli ptát a následně i se hájit apod. #mam jen jednu zkušenost a nejsem právník. Ale úplně nevím, co by svědek dělal u mojí výpovědi.

micizbr
autor
23. říj 2018

@bezinka11 rozumím, jen mi to přišlo takové ne fér, ze jsem předvolana jako svědek a musím vypovídat před obžalovaným. Ale stejně moc děkuji za odpověď.

sudylichozrout
23. říj 2018

@micizbr to je zvlastni, ja kdyz jsem byla podavat svedeckou vypoved k trestnemu cinu (zachranila jsem pobodanou holku, skocila pred chlapem se strejchnutou stehenni tepnou z okna), tak obzalovany byl pritomen, ale smel se mnou mluvit jen skrze sveho obhajce. Tomu polozil dotaz, obhajce mi jej zopakoval, ja odpovidala obhajci. Policiste byli pritomni, primo me o tomto postupu poucili predem. Ten hajzl se ze me snazil udelat neduveryhodnou osobu, protoze jsem vypila dvojku vina. A vubec si neuvedomoval, ze kdybych se tam nahodou nevyskytla, mel by na krku vrazdu a ne jen tezke ublizeni na zdravi.
Ale mozna je to jine u prestupku a u trestnych cinu.

micizbr
autor
24. říj 2018

@sudylichozrout každopádně moc děkuji 😉 jsem z toho hodně nesvá.

brokovich
Autor odpověď smazal
Zobraz