Přídavky na dítě, má cenu o ně žádat? Bydlím s maminkou

renca21
27. srp 2013

Ahoj.Myslíte si že má cenu žádat si o přídavky na dítě?Žiju sama bez partnera a dceru mám soudně v péči já.Bydlím ale společně s mojí maminkou

blahova_andrea
27. srp 2013

za zkoušku to stojí. my to budeme zkoušet taky a to žijeme spolu. když dojde zamítnutí, tak jen ztratíš chvíli času s vyplňováním papírů a s podáním na úřadě. a na mateřské to s tím časem není tak hrozný 😉

zuny
27. srp 2013

při přídavku se myslím posuzuje jen rodiče, tak bys asi mohla mít nárok. Příspěvek na bydlení se počítá jako celá domácnost, takže i babička.

anina32
27. srp 2013

U dětských přídavků se posuzují pouze příjmy rodičů a dětí. To znamená v tvém případě tvůj plat, nebo rodičovský příspěvek a výživné na dítě, pokud dostáváš.

lindafr
28. srp 2013

Pokud máš dceru v péči, záleží i na tom, jestli má zapsaného otce v RL a jestli máte soudně určené výživné. Protože v první řadě se zkoumá, jestli nemůže vyživovat otec, pak až stát. Jinak jak už bylo řečeno - posuzuje se pouze příjem rodičů, např. u příspěvku na bydlení, kde musíš mít platnou nájemní smlouvu a mít TP (lze žádat po 3 měsících) se dá mamka z okruhu posuzovaných osob vyjmout.