Přídavky z Německa. Jde zjistit, jestli je otec pobírá?

tytse
19. bře 2016

Dobrý den mám 9letou dceru její otec můj bývalý přítel pracuje v německu nechala jsem mu na jeho žádost vyplnit papíry ohledně přídavků v německu po roce mi řekl že papíry propadly a není z toho nic. Trochu si myslim, že kecá, je možné si to zjistit jestli ty přídavky na holku pobírá či ne? Přišlo Vám nějaké vyjádření že byly příspěvky přiznány nebo ne? děkuji moc

berynka
19. bře 2016

@tytse nejsem si teda jistá, ale pokud se jedná o Kindergeld, tak bych na vašem místě vyplnila žádost za sebe (dcera žije s vámi v domácnosti) včetně čísla účtu, kam přídavky posílat, o ex bych uvedla potřebné údaje a on ať nechá potvrdit papír od svého německého zaměstnavatele. Ten je součástí žádosti o KG. A poslala na příslušnou adresu. A uvidíte, co vám přijde. Je ale pravda, že někdo na přídavky čeká hodně dlouho až několik let. Nárok je až 3 roky zpětně.

Ohledně žádostí o KG a s tím spojených problémů a dotazů je možné využít e-mail Kindergeld@bzst­.bund.de... zkopírované z jiného fóra.

soyevita
19. bře 2016

@tytse Kamarádka to taky řešila a vyjádření jí přišlo.Protože chtěla,aby vše chodilo na její adresu.Přídavky by bývali měli schválené,ale nějak se s ex manželem nepohodli,chyběl už jen její podpis a ona chtěla,aby peníze chodily na její účet a to ex nechtěl.Asi aby nevěděla o jakou částku se jedná.Takže si myslím,že je možné,že Tvůj ex přídavky pobírá.Nevím,jestli by se to dalo tady zjistit,protože Ty pokud on je pobírá v Německu,nemáš v Česku tím pádem nárok.......Kam se obrátit netuším

tytse
autor
20. bře 2016

@soyevita no to právě ex taky nechtěl aby to chodilo mě na účet, tak jsme se dohodli že mi půlku bude posílat a budem každý spořit ty peníze za sebe. kdyby tam neuvedl své č.účtu tak by to prý ani nevyřizoval. a od té doby co řekl že ty papíry propadly tak se o to nestará je to divné☹ nerada bych aby na holce kterou si nebere nevídá se sní na ní vydělával takhle hnusným způsobem.
zkusím zajít na sociálku jestli mi něco řeknou🙂

soyevita
20. bře 2016

@tytse U chlapů mě nepřekvapí už snad vůbec nic.Nechci všem křivdit,ale většina si myslí,že dítě po rozvodu žije snad ze vzduchu......Vidím to nejen u sebe ale i ve svém okolí.Rozhodně bych se snažila zjistit,jestli Tvůj ex peníze pobírá a řešila to.Jsou to peníze pro Tvoje dítě a ne pro něj,aby si díky dceři zlepšoval svoji životní situaci.Držím pěsti,ať vše zdárně pořešíš

dvojka
12. říj 2018

o tohle jsem se onoho času taky dost zajímala, jelikož bývalý partner pracoval v německu, stále mě tlačit at souhlasím s vyřízením KG, ale že eura by chodily na účet jemu a on by mi je pak přeposílal. Nesouhlasila jsem.

dvojka
12. říj 2018

Jinak k tovojí otázce, zjistit by se to nejspíš dalo na úřadu práce -státní sociální podpora. Aspon si myslim, že stejně jako je spojena česká a německá správa sociálního zabezpečení, tak je i tato instituce.