Příspěvek na bydlení, fungují online kalkulačky?

kaja2016
25. říj 2017

Holky, ty online kalkulačky příspěvků na bydlení fungují? Ukazuje mi to asi dvojnásobek než dostáváme.

robin92
26. říj 2017

A mas to vsechno dobre zadane? Jako pocet clenu domacnosti a deti? prijmy a tak? Kdyz jsem to jednou pocitala, tak to vyslo presne nebo skoro presne.

kaja2016
autor
30. říj 2017

@robin92 Hele mam vsechno spravne, jedine, co muze hrat roli je, ze muj prijem je rodicovsky prispevek, jestli se to nepocita jinak, nevim. Pamatujes si stranky, kdes to pocitala?

robin92
1. lis 2017

Rodicovsky prispevek se normalne pocita jako prijem. Jo pockej podivam se ti. Pocitala jsem to tady a me to sedi. https://www.finance.cz/duchody-a-davky/kalkulac... zkus to znovu a ucidis, jestli chces, tak mi posli udaje do zpravy a zkusim ti to spocitat.

kaja2016
autor
3. lis 2017

@robin92 tam jsem to zkoušela taky. Pošlu ti zprávu. Dekuju.

mis_el
19. led 2018

Ahoj, chtěla bych vědět jak je to s žádostí o příspěvek. Na stránkách úřadu práce, jsem vyčetla, že se dokládají zaplacené doklady za předchozí čtvrtletí, a když jsem v tom bytě předtím nebydlela, tak mi budou počítat 80% normativních nákladů. Když půjdu žádat, tak budu mít tedy jen nájemní smlouvu, nějaký doklad o tom, že jsem zaplatila za nájem a zálohy na další měsíc, ale ne za celé tři měsíce, tak jsem pochopila, že mi budou počítat těch 80%. A na další čtvrtletí už přinesu doklady a budou mi počítat skutečné výdaje? A v jaké formě se to dokládá, když budu vše posílat pronajímateli na účet, bude mi stačit nějaké potvrzení o transakci vytisknuté z internetbanky? Jo a když platím zálohy, tak asi budou chtít vidět roční zúčtování, pokud by mi třeba nějaké peníze vraceli, nemám povinnost je vrátit sociálce? Děkuji 🙂