Rodičovský příspěvek 2012. Jak to bude?
Ahojky maminy co už jste na mateřské a pobíráte rodičovský příspěvek...chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou nevíte jak to bude po Novém roce s rodičovským příspěvkem?Jestli se bude taky vztahovat na ty matky co už pobírají rodičovský příspěvek na 4roky,(tzv. po dobu 9.měsíců 7600Kč a dále 3800Kč, tak jestli bych po Novém roce brala 3800Kč a nebo jinou částku? doufám, že mě pochopíte, o čem chci s Vámi diskutovat. děkuji za odpovědi.

•
20. lis 2011@miselinka2 Nene, po novu bude stačit, že mu vznikne teoretický nárok, ale jak přesně se to bude dokladovat, to se ještě neví.
0
ahoj,
můžete mi prosím taky poradit?
mě končí rodičák 20.1.2012. Malého mi od ledna ,kdy bude mít 3roky nikde do školky nevezmou a nevzali(je plno).
Uvažujeme tedy nad druhým dítkem. jak to teda budu mít. Jo a navíc jsem od loňského roku nezaměstnaná. tak mě zajímá jestli vlastně v době těhotenství dostanu nějaké peníze. nebo se druhého dítka vzdát, jít od ledna na pracák a od září,kdy malý nastoupí do školky, jít do práce.
snad mě trochu chápete co jsem vlastně chtěla 🙂
můžete mi prosím taky poradit?
mě končí rodičák 20.1.2012. Malého mi od ledna ,kdy bude mít 3roky nikde do školky nevezmou a nevzali(je plno).
Uvažujeme tedy nad druhým dítkem. jak to teda budu mít. Jo a navíc jsem od loňského roku nezaměstnaná. tak mě zajímá jestli vlastně v době těhotenství dostanu nějaké peníze. nebo se druhého dítka vzdát, jít od ledna na pracák a od září,kdy malý nastoupí do školky, jít do práce.
snad mě trochu chápete co jsem vlastně chtěla 🙂
@miselinka2 No, nevím, na všech miminkovských forech se o tom tak nějak diskutuje.
@lehna Ahoj když otěhotníš a máš první dítě na které pobíráš rodičák nemusíš se hlásit nikam, v okamžiku kdy se ti narodí dítě hlásíš sociálce, že se narodilo a od data narození miminka pobíráš rodičák na něho, nevím ale jestli na ten pracák nebudeš se muset jít nahlásit když ještě neporodíš a skončí ti rodičák dříve než právě termín narození mimi, to bych se raději tam šla zeptat a v ruce potvrzení od lékaře o těhotenství.
Jinak nevím.
Jinak nevím.
@lehna raději zavolej za to nic nedáš, já to mám jednodušší já budu přecházet s rodičáku na rodičák mi to vyjde ale o si pamatuju tak jsem byla když se Vojta narodil nebo dokonce ještě před tím na krajském úřadě v Ostravě na obecní správě kde jak jsem měla papír od gyndaře vypsané jakoby na mateřskou tak mi tam ženská za přepážkou napsala: Potvrzuji že mi nevznikl nárok na peněžitou pomoc v mateřství. A tvůj podpis, tím pádem nemusíš nikde jinde lítat a jim to stačí. Víš o co se jedná?tím že jako nezaměstnaná nemáš nárok na vyplácení mateřské od zaměstnavatele a budeš pobírat dnem narození dítěte pouze rodičák. uff jak složité co?
Jani nic, jen ses sekla na první stránce když jsi odepisovala mufy. že se ji to bude týkat, že bude žádat PPM až v roce 2010.
@roni010 to más dobré, nám se druhé povedlo tak dobře že malá bude mít v lednu 3 roky a v únoru mám termín 🙂 Jediná nevýhoda je ta, že jsem měla 4-letou variantu.
ahoj můžu také poprosit o radu 🙂 jsem ted na rodičovské.Mám ji na 3 roky které mi končí v unoru 2013 ale v červenci 2012(tedy příští rok) čekáme dalšího potomka.Tedy příjdu ,,jako,, o půl roku. Mám si ji nějak zkrátit nebo až se narodí 2 dítko prostě tu první rodičovskou ukončit a jít na mateřskou a následně na rodičovnou stím 2 dítkem?
ahoj,moc prosím o radu svůj případ jsem zde nenašla :-N Pracovala jsem v kuse od roku 2007-30.5.2010 -od té doby mám nemocenskou stále u zaměstnavatele.(mezitím firma zkrachovala)V květnu 2011 jsem otěhotněla,nemocenskou mám prodlouženou do 15.1.2012 a termín porodu 9.2.2012.Jsem vdaná.Myslíte že mám nárok na PPM a na to vybrat si délku mateřské?A jak je to vůbec s porodným?Moc děkuji zda si s tím někdo budete vědět rady..
Začni psát odpověď...

Odešli